Variert vårhår

Hårtipsene fra mandag til søndag får du fra vår hårekspert!

Publisert Oppdatert
Den trendy klippen denne våren er korte nakker, lengre i front, gjerne asymmetriske former og lugg. Har du langt hår er det bølgetangen som kan gi deg den trendy looken med midskill, krøller i ekte 70-tallsstil.

Det forteller Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll;

- Det er også trendy med fletter i alle mulige varianter. Hestehalen er kul som alltid, tvinning, sideskill og wet-look er også trender vi ser denne sesongen. Det er også riktig med litt ettervekst, sier Sølvi.

Bytt skille

Om du ønsker en oppfriskning på håret uten at det blir for mye, kan du for eksempel klippe deg en lugg:

- Det kan gjøre en kjedelig frisyre superfresh. Men, du kan også gjøre noe så enkelt som å bytte skillen fra side til midtskill, eller omvendt. Eller hva med å gå litt lysere til sommeren? Noen foliestriper i en fin lysfarge frisker opp. Bruk en farge som fremhever huden og øynene dine, tipser frisøren.

Les også: Fresh på toppen

VIDEO: Få store krøller

VIDEO: CatwalkflettenStylingtips du kan få hos frisøren din kan hjelpe deg mot en variert hverdag, men også et nytt stylingprodukt kan gjøre stor forskjell på stilen din. Lær deg også å flette, tupere og å sette håret opp med fliseklemmer.

- For eksempel kan hestehalen være et fint utgangspunkt for utallige frisyrer. Den går aldri av moten, og er superfin til både hverdags og fest. Langt hår er også tidløst, men du trenger ikke være kjedelig av den grunn. Små justeringer av lengdene, lugg, skill, tekstur og tilbehør gjør at du også kan henge med i tiden, sier frisøren.

Stil mandag til søndag

Håreksperten har mange favorittfrisyrer som hun liker å bruke selv. Her er hennes tips for en variert hverdag:

Mandag:
Nyvasket hår. Midtskill med luggen trykket bak. Festet med tre fliseklemmer bak hvor det er høyde på krona. Krøller lengdene.
Tirsdag:
Høy hestehale med krøllene fra i går. Den er stram og jeg har fokus på makeup.
Onsdag:
Bølger i håret med bølgetang. Dette går fort om morgenen, genialt på en bad hairday!
Torsdag:
Fiskebensflette til siden. Drar den litt opp slik at den blir rufsete.
Fredag:
Kjøpte meg et turban-pannebånd i London da jeg var der sist, det er gir en kul og avslappet look.
Lørdag:
Jobb i salong eller ut på byen. Her krepper jeg bunnen og krøller lengdene. Har det løst og stort eller fester luggen bakover.
Søndag:
Egenpleiedag med kur, leave-in balsam og olje. Pleie for hud og hår! Peeling, ansiktsmaske og krem. Blir det kino har jeg som oftest håret i en flette, lav hestehale, eller bare løst og rett.

Pleie og produkter

Det er noen styling-og pleieprodukter du burde ha i badeskapet ditt til enhver tid. Sølvi mener først og fremst du bør ha en god olje;

- En hårolje gir masse pleie og næring til håret. Prøv for eksempel Maroccan Oil som flere kjendiser sverger til. Varmebeskyttelse om du bruker varme verktøy må du også ha om du ikke vil forverre kvaliteten på håret ditt, sier Sølvi.

I tillegg bør du skaffe deg en god kur fra en salong. Det beste er å få råd fra din frisør og eventuelt ta en analyse av hår og hodebunn for å finne riktig kur til deg.

- Pleie hodebunn først, deretter håret. Du kan eventuelt bruke én kur eller sjampo i bunnen og én i lengdene.

Sølvi anbefaler deg også å prøve et nytt stylingprodukt.

- Jeg anbefaler saltvannsspray med godt hold i. Selv bruker jeg Wellas Ocean Spritz eller Redkens spray.

Les med på Sølvis frisørblogg Salongen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning