Hårtrenden som gjelder nå

Frisør Carina Fisher har tipsene til hvordan du får til vårens heteste look.

Publisert Oppdatert
På vinterstid er luesveis eller statisk hår velkjente fenomener for de fleste kvinner. Og skal du unngå problemene, er det én ting du ikke bør droppe;

- Bruk balsam når håret er statisk. Mange med fint og nordisk hår dropper å bruke balsam i frykt for at håret blir tungt og flatt, men selv fint hår trenger pleie. Bruk eventuelt balsam fra midten av håret og ut i tuppene, da unngår du at hårrøttene blir tunge, sier frisør Carina Fisher.

Stor trend

Vi møter henne når Franck Provost presenterer vårnyheter og trender. Det er hårspray og volummousse som står i fokus, og det er ikke uten grunn:

Les også: Få stort hår

Les også: Hårextension er ut

Les også: Avhengig av hårspray- Til våren og sommeren kommer volum i håret tilbake for fullt, hårspray og tupering er det som gjelder, sier Fisher, og fortsetter:

- Marc Jacobs' modeller på catwalken ble tidligere i år stylet med 70-tallshår i form av frizzy krøller og stort hår. Til dette kan du for eksempel bruke krepptang i hele håret eller for mykere krøller en større krølltang. Når du har kreppet eller krøllet hele håret bør du bruke en god fikseringsspray for å få frisyren til å holde, sier frisøren.

Nordiske kvinner har gjerne fint og tynt hår som det er vanskelig å gjøre stort, men har du riktig verktøy og teknikk, er det slettes ikke så avansert.

Stylingtips

- Når du har dusjet, kan du starte med å bruke en volummousse i røttene som du drar lett ut i lengdene, deretter starter du føningen, sier Fisher og tipser videre:
 • Rundbørste er et av de beste volumredskapene du kan skaffe deg. Det er raskere og ofte bedre enn å bruke varmruller. Trekk håret opp fra hodebunnen og rund med børsten fra rot til tupp mens du føner. Gjør dette passé for passé.
 • Når håret er tørt, skal du tupere. Trekk opp en passé og spray med volumspray. Tupér lett med fingrene i hodebunnen.
 • Så fortsetter du med en tuperingskam. Det er best å bruke en spisskam for å unngå å tupere for hardt, tupér litt og litt ned mot hodebunnen, og spray med en holdspray mot røttene.
 • Når håret er ferdig tupert, sprayer du over med en fikseringsspray for å skape hold i frisyren.
 • - Det går faktisk greit å tupere håret hver dag med en spisskam så lenge du ikke tuperer hardt og brutalt, tipser Fisher.

  Et annet velkjent triks for å få ekstra volum i håret, er som vår egen hårekspert Sølvi Bjørnevoll tipser om i denne videoen krepping av håret innerst ved hodebunnen.

  Beskyttelse

  Når du bruker mye produkter og varmeredskaper på håret, er det viktig å tenke på beskyttelse i tillegg. Her er en god varmebeskyttelse det beste du kan inkludere i stylingen din. Denne bruker du i håndkletørt hår før du fortsetter med resten av stylingen.

  - Varme er noe av det verste du kan utsette både hår og hodebunn for, og spesielt nå på vinterstid, da temperaturforskjellene er store. Bruk derfor alltid varmebeskyttende produkter før du bruker føner, rettetang eller krølltang. I tillegg kan en hårolje bidra til å beskytte og fukte håret ditt ekstra. Her synes jeg at BioSilk er ekstra god, forteller frisøren.

  Varme og styling kan også gjøre hodebunnen ekstra tørr, frisøren mener at du kan forebygge dette med å for eksempel bare skumme lett med sjampoen når du dusjer og ikke massere for hardt.

  - Sliter du med tørr hodebunn i vinter er det tre ting som gjelder; bruk gode produkter i håret, vask det med skånsomme bevegelser, og unngå å føne varm luft rett mot hodebunnen, sier Fisher.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning