Sommerens hårtrender!

Stylist Tomas Edlund gir deg full oversikt over sommerens og høstens hårtrender!

Publisert Oppdatert
Vær forberedt til årets sommer - og høsttrender og få profftips av Wellas sjefstylist Tomas Edlund!

Lohan-hår

Tomas Edlund forteller at når det kommer til langt hår, har den nordiske hårmoten lenge vært påvirket av den fasjonable Hollywood-rebellen, Lindsay Lohan.

- De siste årene har vi sett alt fra Lohans Hollywood-look med mye volum, til hennes superflate, mer hverdagslige frisyrer, sier Edlund.

Stylisten informerer om at vi i år endelig kan begynne å vinke farvel til Lohan-stilen. Kvinner som foretrekker langt hår kan fortsatt beholde lengden, men i år vil mange gå for en frisyre som er enklere å style. De mest spennende frisyrene vi vil introduseres for i løpet av sommer- og høstmånedene, vil imidlertid komme innen kategorien halvlangt hår.

Hårmoten 2008

Kort hår

- To frisyrer vil dominere motebildet for kvinner som ønsker seg kort hår gjennom sommer- og høstmånedene i 2008. Den første er en uskyldig frisyre, inspirert av 1920-tallet, med en kort, jevn silhuett, forklarer Edlund.

 • Nakken er klippet kort og tette, med en rufsete finish, uten kurver eller fall. Fasongen på sidene og toppen av hodet vil bli formet etter den enkeltes ansikt på en måte som gjør at man fortsatt vil få følelsen av å beholde en jevn lengde.


 • Panneluggen vil tilpasses personens hårlinje og panne. Den vil være gjennomgående myk og skrå mot en av sidene.


 • Kvinner som ønsker en litt røffere frisyre kan velge en stil som vektlegger mer markante forskjeller i lengdene. Nakken vil være alt fra kortbarbert til noen centimeter lang, men uten økende lengde ved hårfestet i nakken - dette vil gjøre at man kan vise frem bakhodet og frisyrens rene fasong.


 • Når det gjelder formen på sidene, vil noen velge å gå for helt kort, nesten barbert lengde, mens andre vil gå for kort til økende lengde rundt hårlinjen og frem til ørene. Over sidene vil håret leve sitt eget liv og tilpasses den enkelte personen. Mest gjenkjennelig er denne frisyren for dens lange, diagonale pannelugg, stylet mot en av sidene - noen ganger irriterende lang, men stilfullt stylet over og rundt det ene øyet.


 • Halvlangt hår

  - Det er den halvlange frisyren som vil prege motebildet i år, og vi vil se mye mer volum i denne kategorien enn før, forteller Edlund.

 • Hårlengden vil ikke gå over skuldrene, men være akkurat så lang at håret berører kragebeinet og skuldrene når håret er i bevegelse.


 • For den mykere kvinnen, hun som vil bli lagt merke til - men ikke for mye - vil vi se samme frisyre stylet med mer lengde, og i en mer bobbet stil. Håret vil fortsatt være formet lagvis på sidene for å åpne opp ansiktet og vise frem kinnbeinene. Lagdelingen vil gi håret maksimal bevegelse uten å krølle det. Den lange panneluggen, formet som en s rundt øynene, vil gi en markant ramme for ansiktets form, sier Edlund.


 • For den dristige og mer utadvendte kvinnen vil vi kunne se de samme lengdene og de samme frisyrene, men med mer volum i stylingen. Dette kan gi oss følelsen av alt fra en 80-tallslook til en mer moderne filmstjernelook.


 • Langt hår

- Langt hår, spesielt for den urbane kvinnen, har alltid vært et bilde på ungdommelig skjønnhet. I dag har den langhårede kvinnen blitt noen år eldre, og den yngre generasjonen, som nå er i ferd med å ta over nattklubbene og utelivet, ønsker å utmerke seg på sin egen måte, forklarer Edlund.

 • For å oppnå dette klipper de lengdene og går for deres egen unike stil. Vi vil derfor se at den mye omtalte "Lindsay Lohan-looken" vil forsvinne mer og mer fra motebildet gjennom sommeren og høsten. Lengdene vil bli kortere og frisyrene enklere å style. I tillegg vil vi få større frihet til å variere frisyrerne.


 • To frisyrer vil prege årets motebildet også for kvinnene som ønsker langt hår. De to frisyrene vil først og fremst avhenge av hårets tilstand og kvinnens attitude. Kvinner som ønsker å uttrykke en nøytral stil vil først og fremst gå for en frisyre med tette lag for å oppnå en slank og vakker profil, men som fortsatt består av mye lengde.


 • Kvinnen som forsøker å følge absolutt siste skrik og som ønsker en mer iøynefallende look, vil gå for en frisyre som er mindre lagvis stylet på toppen av hodet, men med flere lag rundt skuldrene. Dette vil gi en tight look på toppen av hodet og mer volum fra ørene og ned. Begge disse frisyrene vil ha en lett s-formet pannelugg som skrår mot en av sidene og gir fokus på øynene.
Få hårinspirasjon her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning