Kort og godt kult!

- Bob og korte sveiser er kjempetøft, sier hårekspert Sølvi Bjørnevoll. Tips og bildespesial!

Publisert Oppdatert
Hvis du er lei av det lange, livløse eller formløse håret, er det kanskje på tide med en drastisk forandring?

Variert og spennende

Å klippe håret kort kan være i drøyeste laget for mange dersom man har vært vant til å slenge på manken i flere år. Likevel kan en kort sveis forfriske både ansiktet, øynene og til og med hele utstrålingen til en kvinne.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens nye hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.Vår hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, har selv langt hår, men elsker kort hår på andre.

- Jeg syns korte sveiser er kjempetøft, spennende og varierende. Sangerinnen Rhianna har for eksempel valgt en røff sveis og hun får en fin variasjon ved å legge håret hun har lagt på venstre siden over på høyre slik at hun får en ny look, sier Bjørnevoll.

Bob i vei!

Håreksperten forteller at bob fremdeles en populær frisyre som frisørene ofte klipper på "etternølerne".

- Boben kan varieres med en ny lugg, mer oppklippet, lengre fremme og med tydelige designlinjer, forklarer Bjørnevoll.

Victoria Beckham er et moteikon på flere måter, også på grunn av hårsveisen hennes. I de siste årene har hun hatt bobsveis, og den liker hun også variere farge og form på.

- Jeg liker boben hennes kjempegodt og det gjør visst alle andre også for vips! så skulle alle klippe seg bob. Hun er jo et trendikon for mange, klippen hennes er nokså rett nå, tidligere har hun hatt en røffere bob som er mye skjært og oppklippet, sier Bjørnevoll.

Hvis du har lyst på en sveis ala Victoria lønner det seg å ha gjort seg noen tanker før man dukker opp hos frisøren.

- Vil du ha en som er helt rett uten noe oppklipte lengder? Vil du ha en som er diagonal forover, isåfall hvor mye? Vil du ha den gradert i nakken slik at du får en fin rund form? Vil du ha lugg? Mulighetene er mange, forklarer frisøren.

Bob er i følge håreksperten en lettvint frisyre som en grei å stå opp med, samtidig er det lett å forandre den til en "by-bob".

- Med litt løft på krona og definerte lengder mot ansiktet, blir det en helt ny frisyre, mener Bjørnevoll.Kort sveis her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning