Langt og sexy

Vil du ha lengre hår? Følg med her!

Publisert Oppdatert


Mange kvinner ønsker seg lengre hår, helst på den naturlige måten. Kan man virkelig få håret til å vokse fortere? Hvordan holder man det sunt på veien? Vår hårekspert Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!

Sunn mat og drikke

Håret er som huden og neglene våre, det trenger næring og sunn pleie. Selv om håret som har vokst ut kan virke dødt, er ikke dette helt riktig. Men jo lengre bort fra hodebunnen håret vokser, jo mer pleie trenger det. Dette er fordi det vokser bort fra sin naturlige fuktighetskilde.

Og om du ønsker å få et lengre og sunnere hår, handler det mye om hvordan du tar vare på kroppen din generelt.

- Spis sunt, mye frukt og grønnsaker og drikk vann! Ikke herje for mye med håret og unngå å bleke det. Bruk milde farger og få profesjonell hjelp hos din frisør. Bruk frisørprodukter som blir anbefalt til ditt hår og hodebunn, forklarer Sølvi.

Raskere vekst

Mange lurer på om man kan gjøre noe for å få håret til å vokse fortere, eller i det hele tatt få det til å vokse seg langt uten at det knekker for mye på veien. Håreksperten er litt i tvil, men forteller om forsøksmetoder.

- Det er mange forskjellige meninger om man kan påvirke farten på hårveksten. Det finnes en egen FAST sjampo som skal stimulere hårveksten, men den har jeg dessverre ikke prøvd ut. Men andre metoder det snakkes om er å for eksempel massere hodebunnen for å stimulere blodtilførselen til hårrøttene og dermed stimulere til mer vekst, du må bare prøve, smiler Sølvi.

Mange frisører forteller sine kunder at håret vokser fortere ut dersom man klipper tuppene oftere. Sølvi mener at dette er en myte.

- Fakta er at om man klipper av de slitte, oppspiste tuppene, vil håret virke fyldigere og man merker at håret vokser og ikke bare knekker av. Dette kommer selvsagt an på hvilken hårtype du har, men sparer du og bruker riktige produkter, kan du la det gå to til tre måneder uten å klippe tuppene. Det lureste er å spørre frisøren din slik at håret får vokse litt før tuppene klippes, sier håreksperten.

God pleie

Langt hår kan lett bli slitt fordi det rører borti mye i løpet av et døgn. Gjennom alt fra trening og dårlig vær til gnikking mot puten om natten, håret får gjennomgå. Sølvi mener at det er lurt å flette håret i en løs flette om natten for å unngå at det floker seg.

- Når du skal trene kan du spraye i en leave-in kur , Fudge «1shot» er perfekt til dette. Når du svetter og blodsirkulasjonen blir bedre, blir du også varm og kuren vil fungere bedre, sier Sølvi.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens nye hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

Beskytt mot varme

Som så mange ganger før understreker hun igjen hvor viktig det er å bruke en varmebeskyttende spray på håret dersom du skal krølle eller rette det. Hun anbefaler KMS-sprayene for å strekke ut håret eller for å krølle det.

- Skal du ha langt hår er det viktig å beskytte det. Det er ikke fint med langt hår om det er flisete og slitt. Bruk leave-in-kur, krem eller olje i lengdene. Da vil håret holde seg mykt og fint, sier Sølvi og fortsetter;

- Jeg har selv prøvd K-pak's nye kur og den er fantastisk! Om du føner håret hver dag skal jeg gi deg et tips; knip mest mulig av vannet ut fra håret. La det lufttørke noen minutter før du begynner. Slik vil du spare tid og ikke minst håret. Bruk en varmebeskyttende spray for å spare håret mest mulig. Prøv litt av KMS «Silksheen» - olje. Den trenger du bare en liten dråpe av, avslutter hun.Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning