Slik får du mykt hår!

Om du drømmer om deilig og mykt hår skal du lese videre!

Publisert Oppdatert
Daglig trening, dusjing, styling og soving (!) sliter på håret. Men vi må jo leve, derfor kan nyttige pleietips være redningen for håret. Vår hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, har gode råd:

Unngå føning

En av hemmelighetene til mykt hår, er å bruke en olje i håret før du tørker det.

- Det gjør håret mykt og glansfullt. Jeg bytter litt på de forskjellige oljene, men for tiden bruker jeg sololjen til Kerastase som er full av fuktighet og glans. Håret blir silkemykt og man får ikke floker. Føner du håret, vil det bli enda mykere. Men jeg prøver å la være siden varme tørker ut håret og sliter mer enn nødvendig. Bruk alltid en varmebeskyttende spray eller krem dersom du skal føne håret, anbefaler Sølvi.

Hun understreker igjen at sterk varme lett kan bety en sprø høyhatt på sikt;

- Med varmebeskyttende produkter unngår du at håret blir slitt og sprøtt. Uten beskyttelse mister håret glansen og virker livløst. Selv bruker jeg Trevor Sorbie's "Shine Spray", som gir fantastisk glans samtidig som den beskytter mot varme. Den er en av de få varmebeskyttende sprayene du kan bruke når håret er tørt.

Flette i håret

- Jeg kan ikke få sagt det nok ganger: Riktig sjampo og balsam er det viktigste - sammen med en god kur, forklarer Sølvi entusiastisk.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørinstruktør ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.Og hva mer kan du gjøre for å pleie og forebygge til mykt hår?

Og hva mer kan du gjøre for å holde håret mykt? Mange tror det er en myte, men det er faktisk helt sant at soving sliter på håret. Når vi sover, gnisses håret med tyngden av hodet mot puten. Resultatet er at håret blir flokete, hårstrå knekkes og slites av hodebunnen. Men frisøren har gode råd;

- Har du langt hår, extension eller tykt hår, er det lurt å flette håret i en løs flette. Da vil ikke håret floke seg. og sovingen vil slite mindre på håret, sier Sølvi.

Det er ikke alltid lett å si hva som sliter mest på håret. Frisøren mener at det er flere elementer man skal være klar over:

- Hvor skal jeg begynne? Hjemmebleking og striper, feil bruk av farge, feil bruk av extension, overdreven bruk av extension og strukturomforming med sterke oljer, er bare noe av det som kan ødelegge håret på sikt. Du bør unngå overdreven bruk av hårstrikk og klemmer, samt overdreven bruk av rettetang eller krølltang og føner, anbefaler Sølvi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning