Smink deg 5 år yngre

Makeupartist Karim Sattar har ett enkelt triks på lager.

Smink deg 5 år yngre
Smink deg 5 år yngre
Publisert Oppdatert
- Bare det å droppe maskara på de nedre vippene vil fjerne flere år fra ansiktet ditt!

The Body Shops internasjonale makeupartist Karim Sattar ivrer når vi møter ham på Imageakademiet i Oslo under kjedens lansering av sin nye mineralssminkeserie Extra Virgin Minerals.

Foundation som concealer

Sattar demonstrerer på sin norske modell Miriam og legger looken som han kaller "Immaculate beauty", eller "Plettfri skjønnhet", hvor fokuset først og fremst ligger på en glatt og naturlig hud, samtidig som stilen glammes opp med myke, sotede øyne i lilla og gulltoner.

Les også: Få foundation til å sitte

Les også: Sexy 5-minutterssminke

Les også: Velg farger du haterDen nye serien til The Body Shop, som består av et mattende, kremet compactpudder, et løst foundationpudder og en flytende foundation, vektlegger nemlig finish på huden fremfor hudtype, og mineralsminken skal passe for alle hudtyper og til alle aldre. Det handler om hvordan man bruker produktene og Karim Sattar er strengt i mot "faste regler" når det kommer til sminke.- Jeg synes ikke man skal bruke ordene "aldri" og "alltid", for alle ansikter og hudtyper er forskjellige og det finnes ikke én mal for alle, sier han og viser hvordan du for eksempel kan bruke foundation som en concealer på områder hvor du trenger det mest, primer over løst foundationpudder istedet for under, blush i kinnene før man sminker øynene, fuktighetsspray rett på øyenskyggen for å få den til å sitte bedre, og børste brynene nedover før man legger ekstra farge på.

Se video av hvordan Karim Sattar fikset journalistens bryn!


Makeupartisten er nemlig kjent for å lage sin helt egne signatur når han legger sminke, blant annet det å "knekke" maskarabørsten for at påføringen skal bli lettere.

Bruk mest tid på huden

Han eksperimenterer med farger hele tiden, men synes alltid at huden er det absolutt viktigste når man sminker seg.

- Jeg synes at man til vanlig ikke bør bruke mer enn ti minutter når man legger dagmakeup, og maks 15 minutter på festmakeup, hvor du da bruker 50 prosent av den tiden på å sminke huden fresh og glatt, og så bruker du resten av tiden på øyne, bryn og lepper. Tenk deg selv; om du går ut døren med en plettfri hud, ser du fantastisk ut selv om du ikke har sminket ferdig øynene dine, sier han til Kvinneguiden.no.

Og selv om Sattar elsker en glamorøs øyemakeup, advarer han likevel mot det å sminke seg "eldre" enn det man egentlig er.

- Altfor mye maskara gjør øynene tyngre og man ser plutselig gammel ut. Tenk heller at du skal sminke deg yngre og freshere. Ett triks jeg bruker når jeg legger øyemakeup, er bronzepudder på brynsbenet rett under brynet, det har en løftende effekt. Kombiner dette med en lysreflekterende concealer under øynene, så ser du faktisk fem år yngre ut, tipser Sattar.extra580 karim580

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning