Sexy 5-minutterssminke

Lancômes franske makeupartist forklarer deg hvordan det kan gjøres.

Sexy 5-minutterssminke
Sexy 5-minutterssminke
Publisert Oppdatert
I utgangspunktet bør du ikke bruke mer enn fem minutter på å legge sminken din hver dag. Da unngår du å overdrive det og sikrer deg mot å se ut som en klovn i dagslys.

Lancômes franske makeupartist German Moyano var nylig på besøk i Oslo for å vise hvordan du enkelt kan legge en strålende og sexy makeup på kort tid. Hans holdepunkt er klart og tydelig;

- Sminke skal være enkelt, feminint og komfortabelt for kvinner, sier han.

Her er hans oppskrift på en lekker og subtil look:

Foundation

- Det beste er om du legger foundation med en bred kost eller svamp og fikserer med fingertuppene. På denne måten unngår du å legge for mye slik at du får en maskeeffekt på huden.

Les også: Bruker du riktig kost?

Les også: Legg perfekt liner

Les også: Smink deg før du legger deg!Tenk at foundation skal jevne ut hudtonen. Det betyr at du ikke behøver å smøre inn hele ansiktet med den fargede kremen, men bare der det er mest nødvendig, som på mørke områder og urenheter.

Concealer

- Concealeren bruker du der du ønsker litt ekstra dekke etter foundationen. Men en lysreflekterende concealer kan du også bruke på områder du vil fremheve for å "åpne opp" ansiktet mer. For eksempel under øyne og i øyekroken, på lepper for å forstørre og for å få leppefargen til å holde ekstra lenge, og gjerne litt i amourbuen.

Blush

- Tenk alltid at du skal trekke blushen oppover. Da vil du løfte ansiktet, og ikke trykke det ned.

Bruk lette bevegelser med en stor og myk kost, trekk også litt blush lett over neseryggen for et smalere uttrykk og gjerne litt under haken.

Øyeskygge

Her har du mange muligheter, men for en forstørrende effekt, legger du en lys farge over hele lokket som en baseskygge. Deretter kan du jobbe med en helt mørk farge ytterst i ytterhjørnet.

- Et godt tips her er å ha øynene åpne mens du bruker en flat skyggekost til å definere globallinjen slik at den mørke linjen hvor du legger skyggen vises når du har øynene åpne. Jobb alltid nedenfra og oppover for en oppløftende effekt. Så kan du blande en gullskimmer-skygge med fingertuppen din på midten av det lyse området for å skape ekstra volum.

Liner

- Øv deg med en flytende eyeliner, legg den punktvis fra midten og ut mot enden av vippene, ikke trekk hele streken i ett da det er vanskelig å få den rett. Vil du ha ekstra dramatiske øyne, vipper du streken litt oppover som en 60-tallslook. Er det vanskelig, bruker du en kremliner istedet.

Maskara

- Du trenger ikke mer enn to-tre lette lag med maskara på vippene så lenge kosten gir godt med volum og maskaraen ikke er tørr. Legg mest på toppvippene og ett lag på de nedre vippene om du ønsker det.

Leppefarge

- Jeg anbefaler deg å bruke en leppekost eller bare ta litt leppestift på fingertuppen for så å trykke fargen lett på leppene. På denne måten får du et hint av rødere lepper uten at det blir for mye, og det ser flott ut til en søt dagmakeup.


lanc220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning