- Velg farger du hater

Det er makeupartist Karim Sattars tips for å få et friskt, nytt ansikt.

Publisert Oppdatert
- Stikk innom en skjønnhetsbutikk og få hjelp til å velge ut alle de fargene du aldri bruker i ansiktet, så ber du makeupartisten i butikken om å legge sminken på deg. Du kommer garantert til å bli overrasket i positiv retning, sier The Body Shops internasjonale makeupartist, Karim Sattar.

Solglød i ansiktet

Han besøker Kvinneguidens redaksjon for å fortelle oss om The Body Shops nye sommerserie "Honey Bronze" som skal gi ansiktet gløden som passer i solen.

Serien som består av en kroppsolje, pudder, bronsende foundation, lipgloss og solpudder lanseres i butikkene i mai og skal gi huden både fuktighet og en solbrun glød.

Les også: Perfekt hud

Les også: Knall makeuptrend

Les også: Glødende sminkeSelv om varme bruntoner passer de aller fleste og ofte er de mest populære fargene å sminke seg med, mener Karim Sattar at det er lurt å hoppe ut av komfortsonen og teste ut helt andre farger enn de du er vant til, bare for å gi ansiktet en frisk og ny look.

- Når man føler seg ekstra sexy en dag, kan man godt sminke seg med kraftig makeup på øyne og munn, er man sjenert og tilbakeholden en annen dag, kan man legge en mer dus og subtil sminke. Føler du deg tøff og ekstra sint en dag, kan du gå for en hard look med eyeliner. Mulighetene er mange, sier Sattar.

Pass på skimmer

Makeupartisten skulle gjerne sett at norske kvinner i større grad hadde turt å prøve seg frem.

- Det viktigste er å velge riktig farge på foundationen. For å finne riktig foundationfarge til ansiktet, test ut på kjevebenet eller halsen, ikke på hånden. I tillegg vil jeg anbefale å være forsiktig med å bruke skimmerprodukter i hele ansiktet - da blir du lett seende ut som en diskokule. Skimmer skal legges på områder som øverst på kinnben, neserygg, rett over leppene og på øyenbrynsben for å gi en ekstra highlight, sier Sattar.

-Du er vakker uansett

Makeupartisten mener også at kvinner godt kan styre unna for mattende pudder slik at man ser kakete og tørr ut i ansiktet.

- Jeg er heller ikke så fan av svart på svart rundt øynene hvor man bruker svart skygge, eyeliner og flere lag maskara. Karamellfarger er for de fleste mer flatterende å sote øynene med, sier Sattar.

Han tipser deg også om å ikke bruke for lipliner som gir en hard linje rundt leppene, men heller farge hele leppeområdet med lineren og legge gloss på toppen. Slik unngår du at bare streken rundt munnen er igjen når glossen har smittet av.

Den karismatiske makeupartisten understreker samtidig filosofien han først og fremst lever av og som han mener at alle kvinner burde ta til seg;

-Ikke vær så slem mot deg selv! Det er slettes ikke slik at alle kvinner må ha silkeglatt og perfekt hud for å være vakre. Man har porer, man har linjer, man har kviser og blå ringer under øynene, men man er unik! Husk alltid at du er vakker uansett, smiler han.

Karims glødende tips


Tenk at du skal sminke deg til en vakker og naturlig solglød, uten harde og sterke linjer.
  • Legg en lett, transparent foundation med bronsefarge for å jevne ut hudtonen der det trengs. Husk å blande den godt ut.
  • Bruk litt av et lett og mattende pudder over for å feste sminken og der du har litt blankere partier.
  • Legg litt solpudder ytterst og øverst på kinnbena, du kan også legge litt av dette på øyenbrynsbena og rett over leppene.
  • For sommersotede øyne bruk en karamellfarget eyeliner langs øvre øyevipper som du bruker en liten kost til å "s mudge" ut over øyelokket og opp i globallinjen for å trekke opp blikket og gi det en myk look.
  • For å unngå at lineren skal legge seg i linjer, legg litt mattende pudder over.
  • Bruk litt lys skimmerskygge innest i øyekroken og pluss på med litt gullfarget skimmerskygge på brynsbenet, men bruk matte farger isteden for skimmer dersom du har mye linjer.
  • Knekk roten på maskarabørsten og påføre maskara kun ved røttene hvis du vil ha en dramatisk og voluminøs look på vippene. Er du ute etter lengde, trekk maskaraen helt ut mot tuppene. Ikke legg maskara på nedre vipper.
  • Skal du forme brynene, bruk enten en gel eller brynspudder på en vinklet kost og trekk forsiktig utover brynene.
Honey-Bronze-3-220 bodyshop220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning