Slik løser du flokene

Dette er de 5 vanligste hårproblemene, og slik håndterer du dem.

Slik løser du flokene
Slik løser du flokene
Publisert Oppdatert
Hver sesong byr på ulike problmener når det gjelder håret vårt, og sesongen vi nå går i møte er den tøffeste av dem alle. «The Hair Bible» fra Philip Kingsley har tatt for seg de fem vanligste problemene, hvorfor de oppstår og hvordan du bør håndtere dem. Her får du tipsene!

Les også: Nå er huden utsatt

Les også: Denne skader håret

Les også: Ta hånd om hendene


Knuter og floker

En av de vanligste utfordringene vi møter i forbindelse med håret vårt er knuter og floker. Noen ganger oppleves de som knuter som er harde å gre ut og som resulterer i store mengder hår i børsten, mens andre ganger er det umulig å få en børste gjennom hårfloken. Det er flere årsaker til at store floker oppstår, men ofte er det store påkjenninger som bleking, farging, permanent og generell dårlig behandling av håret som har skylden.

Hjelp:

Gre alltid flokete hår med en grovtagget kam. Begynn i tuppene og jobb deg forsiktig oppover. En leave-in-balsamspray kan være god å bruke mens du grer. Bruk aldri en børste til å gre ut floker med! Det kan ødelegge håret ytterligere. Heftig vær og vind kan også være en årsak. Bruk derfor lue eller et annet hodeplagg hvis du vet at du er utsatt for knuter i håret.


Statisk hår

Statisk hår er utrolig plagsomt! Hvem har vel ikke opplevd å ha hår som står til alle kanter etter å ha prøvd klær i et prøverom? Den ekle følelsen av hår som klistrer seg til ansiktet? Grunnen er rett og slett statisk elektrisitet.

Hjelp:

Den beste måten å redusere statisk hår på er å holde det rent og bruke en balsam som legger seg på hårstråene, og dermed reduserer friksjonen mellom dem. En leave-in-balsam er det aller beste å bruke. Ha gjerne med deg en balsam i vesken og smør eller spray litt i håret i løpet av dagen. Husk at du ikke må bruke for mye da dette kan tynge håret og gjøre det fortere fett.


Splittede tupper

Uansett hva du prøver å innbille deg så er det bare å innse det; det er umulig å reparere splittede tupper! En balsam kan hjelpe deg å lime dem bedre sammen, men du vil aldri kunne fikse dem. Sparer du til langt hår er du sikkert lei av å høre at du er nødt til å klippe dem av. Men sånn er det. Det finnes allikvel noen metoder som er bedre enn andre.

Hjelp:

Å klippe tupper hjelper ikke alltid, fordi hårene har ulik lengde. Men en metode hjelper deg å se hvilke hår du faktisk bør kvitte deg med. Benytter du deg av denne skal du lettere kunne spare til langt hår uten å ende opp med stygge, splittede tupper. Dette tar litt tid, så det hjelper å ha en tålmodig venn eller frisør til å hjelpe deg. Ta en liten del av håret av gangen og tvist det mellom fingrene som en korketrekker. Da vil de splittede tuppene stikke ut fra håret, slik at du enkelt kan se hvilke hår du må klippe av. Fortsett gjennom hele håret. Det tar tid, men ønsker du deg langt hår uten stygge tupper skal dette være effektivt!


Frizzy hår

Sammen med et frizzy hår kommer som regel også splittede tupper, som gjør at uttrykket ser enda verre ut. Alle hårtyper kan oppleve frizzy hår, men krøllete, fint hår er ekstra utsatt. Denne hårtilstanden påvirkes først og fremst av luftfuktighet og statisk elektrisitet, og håret kan derfor forandre seg drastisk i løpet av dagen, avhengig av vær og klima.

Hjelp:

For å unngå at fuktighet påvirker håret i løpet av dagen er det viktig å style håret med gode produkter på morgenen. Bruk et produkt som inneholder silikon. Det skal være fuktighetsresistent, lett i teksturen, ha anti-frizz-effekt og kan enkelt vaskes ut. Pass på at du ikke bruker for mye av produktet i håret da det kan føre til at håret føles tungt, fett og livløst.


Flatt hår

Mangel på volum er et kjent problem, spesielt for de med et typisk nordisk hår. Grunnen til at håret føles flatt og mangler volum er fordi denne hårtypen har fine og tynne hårstrå. Antallet hår kan være stort, men fordi hvert enkelt hår er så tynt virker det allikevel flatt og tynt.

Hjelp:

Permanent eller farge i håret kan være en måte å få mer volum på. Da blir nemlig hårstråene røffere i teksturen og sveller lettere opp. En annen metode er å bruke volumprodukter. Det finnes masse produkter å velge i, men uansett hva du velger, husk å bruke produktet i røttene, da det er her problemet ligger. En effektiv metode for ekstra fylde i håret er å vaske håret som normalt og deretter tørke det med lufttørker. Len hodet forover med håret hengende ned. Gre håret forsiktig nedover mot gulvet, over hodet,mens du følger etter med hårtørreren. Du vil bli overrasket over hvor mye volum det skaper.

ferdig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning