Denne skader håret

Derfor bør du roe ned børstebruken.

Denne skader håret
Denne skader håret
Publisert Oppdatert
Det finnes utallige myter om hår og hårpleie. Vet du hvilke som faktisk stemmer? Vi avliver noen av de mest kjente, én gang for alle.

Myte: Å klippe håret får det til å gro raskere

Nei, dessverre så er det ikke sånn. Kanskje er det følelsen etter nettopp å ha klippet seg som lurer oss? Hårrøttene har mer volum en tuppene og føles derfor også tykkere. Men sparer du til langt hår og har veldig slitte og splittede tupper, kan det lønne seg å klippe dem. Jo mer håret fliser seg opp, jo mer må du nemlig klippe av for å få det til å se sunt ut.

Les også: Sorte kjolefavoritter

Les også: Nydelig høststil

Les også: Rødmende farge


Myte: Du kan reparere slitte tupper

Feil. Den eneste måten å kvitte seg med slitte tupper på, er å klippe dem av. Du kan samle splittede tupper med ulike stylingprodukter, men du kan aldri reparere dem.

Myte: Håret kan bli resistent mot en sjampo brukt over lang tid

Håret kan aldri venne seg til en sjampo og dermed miste effekten av den. Den samme sjampoen vil alltid gi håret ditt den samme pleie, uavhengig av hvor lenge du har brukt den. Så hvordan kan håret føles så annerledes da? Det kan være at det er håret ditt som har forandret seg.

Myte: Håret kan bli tørt av å vaske det for ofte

Nei, faktisk så er det helt omvendt. Bruker du riktig og gode produkter vil hårvasken tilføre ekstra fuktighet til håret.

Myte: Det er lurt å gi håret 100 børstestrøk hver dag

Feil. Det er faktisk veldig dumt. Å børste håret fører til at du mister hår, brekker hårstrå og skraper opp hodebunnen. En børste bør kun brukes som et stylingverktøy.

Myte: Flass er et resultat av en tørr hodebunn

Faktisk så er flass antakelig et symptom på det helt motsatte. Hodebunnen din produserer talg hele tiden, og samler seg ofte i flak. Det oppfattes ofte som tørre flak, men er det høyst trolig ikke. Unngå derfor å smøre hodebunnen med oljete produkter for å motvirke flass.

Myte: Kvinner har mer hår enn menn

En undersøkelse viste at kvinner har 279 hårstrå per kvadratcentimeter og menn har 312. Det betyr altså at menn har flere hårstrå enn oss, men også at hårstråene antakeligvis er tynnere. Derfor har de også plass til fler.

(Kilde: «The Hair Bible - A Complete Guide to Health and Care» fra Philip Kingsley)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning