Ta hånd om hendene

Slik holder du dem myke gjennom vinterhalvåret.

Ta hånd om hendene
Ta hånd om hendene
Publisert Oppdatert
Vinterstid er for mange synonymt med tørre hender. Men tar du godt vare på de kan du slippe den ubehagelige følelsen gjennom vinterhalvåret. Du kan begynne med å gi hendene dine en ordentlig spabehandling.

Les også: Denne skader håret

Les også: Vakkert hår gir mer sex

Les også: Smink deg 5 år yngre


Hjemmeluksus


Når hendene først har blitt tørre, er det lurt å gi de litt ekstra pleie. En god håndkrem kan gjøre mye for tørr hud, men den virker enda bedre hvis det gjøres et godt grunnarbeid først. Fullfør denne behandlingen jevnlig gjennom vinterhalvåret for å sikre deg myke og vakre hender.

Håndbad

Fyll en bolle med lunket vann og tilsett litt babyolje eller annen kroppsolje. La hende ligge i vannet i et kvarter for å rense og mykgjøre.

Skrubb

Ekstra luksus

Ønsker du deg det lille ekstra for hendene dine bør du prøve en parafinvoksbehandling på en skjønnhetssalong.

Hendene smøres inn med en lotion og dyppes i behagelig varm parafinvoks. Deretter påfører du poser eller frottévotter på hendene for å holde på varmen og la fuktigheten trekke inn.

Hendene etterlates varme, ekstra bevegelige og supermyke. Bør prøves!
Å skrubbe hendene er undervurdert. Da fjerner du tørr hud og døde hudceller og huden føles herlig og babymyk. Kjøp deg en god, velduftende skrubb for en ekstra luksusfølelse eller lag deg din egen, billige variant ved å blande olje og salt. Tilsett gjerne litt sitronsaft for en friskere duft. Husk også å vaske godt under neglene. Bruk gjerne en neglebørste.

Massasje

Smør inn hendene med en fet håndkrem og gi deg selv en deilig håndmassasje. Masser godt i håndflatene, mellom fingrene og også oppover hver finger. Da får du i gang blodsirkulasjonen og hendene føles friske og mer energiske.

Maske

For å gi hendene ekstra fuktighet i tillegg til den vanlige håndkremen, er det lurt å bruke en maske med jevne mellomrom. Smør på et rikt lag og ta på deg bomullshansker. La den virke så lenge du har tid og smør deretter kremrestene inn i hendene. Bruk gjerne masken over natten hvis du plages med ekstra tørre hender.

Fete håndkremer kan også brukes som maske. Få råd på apoteket eller parfymeriet om hva de anbefaler til dine behov.

Neglearbeid

Stelte negler hører også med til håndpleien. Etter at masken har fått virke er hender og neglebånd ekstra myke. Dytt ned neglebåndene med en orangepinne og fil neglene etter behov. Husk å file fra ytterkanten av neglen inn mot midten.

Rens neglene med en neglelakkfjerner for å fjerne kremrester før du legger lakk. Lakkér så neglene. Bruk helst under- og overlakk for å beskytte og bevare. Ta deg god tid til så du vet at lakken er ordentlig tørr før fortsetter.

Krem

Smør tilslutt inn hendene med en god håndkrem, også jevnlig gjennom dagen, etter hver håndvask. Påfør neglebåndsolje for å unngå tørre og sprukne neglebånd. Oljen kan du ha med deg i vesken sammen med håndkremen, slik at du kan bruke den jevnlig når behovet er størst. Husk å smøre hendene med kuldekrem på ekstra kalde vinterdager!ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning