Skjønnhetsverktøy

Quiz: Vet du hva dette er?

Test kunnskapene dine her.

Vet du hva dette er?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Kvinner har i tusenvis av år tydd til triks for å bli en vakrere utgave av seg selv. En form for maskara sies å ha vært i bruk så tidlig som 4000 år f.Kr, og Cleopatras melkebad er viden kjent.

I dag har vi vesentlig mer avanserte produkter og verktøy å benytte oss av, og det dukker stadig opp nyheter som skal lette hudpleie- og makeuprutinene, forhindre kviser, glatte ut huden, og gjøre oss enda vakrere.

Et arsenal av verktøy

Tidligere var det fagpersonene som i stor grad benyttet seg av mange hjelpemidler. Makeupekspertene har et arsenal av koster og børster i magebeltet sitt og frisøren bruker flerfoldige sakser når hun gir deg en ny hårfrisyre.

Forskjellen før og nå er at mange bruker en stor del av disse produktene også hjemme. Hvis du tenker etter - hvor mange hårstylingsverktøy og sminkekoster har du hjemme på badet ditt? Sannsynligvis blir du overrasket. For hvor mange sminkekoster trenger man egentlig?

Visste du at:

  • Kosmetikk kommer av det greske ordet kosmetikos som kan forklares som «kunsten eller teknikken å pynte seg»?
  • Kosmetikk er et samlebegrep på produkter og preparater som benyttes for å endre, utheve, forsterke, maskere, bevare eller beskytte kroppens utseende eller dufter.
  • Begrepene sminke og make-up brukes ofte for å beskrive en del kosmetiske produkter som brukes skjønnhetsforsterkende eller maskerende, hovedsakelig for ansiktet.
  • Adjektivet kosmetisk angår alt som har med kosmetikk og skjønnhetspleie å gjøre, og er synonymt med «forskjønnende», både for utseende hos mennesker, men i overført betydning også av det ytre og overflatiske ellers.

(Kilde: Wikipedia)

Les også:

Blir du ikke kvitt pigmentflekkene?

Hudpleie fra kjøkkenbenken

Smink deg som stjernene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning