Legg perfekt liner

Hanna Karlsson hos Make Up Store viser deg hvor enkelt det kan gjøres.

Legg perfekt liner
Legg perfekt liner
Publisert Oppdatert
Mange synes det er lettere å eksperimentere med mørkere og kraftigere sminke når de mørke høstkveldene setter seg, men vinterlooken hos Make Up Store er skjør, naturlig og myk, men også en hverdagsmakeup som lett kan sprites opp til fest.

Les også: Mørkt og mystisk

Les også: Gylne tider

Les også: Sminken som varer- En hverdagsmakeup skal ikke ta lenger enn fem til ti minutter å legge på morgen, men du har samtidig mange variasjonsmuligheter selv om du legger en naturlig makeup, sier makeupartist og PR-representant hos Make Up Store, Hanna Karlsson.

Detaljert variasjon

For visste du at du enkelt kan variere selve basen av sminken? Du kan velge om du ønsker et matt uttrykk med bare litt farget dagkrem og transparent fikseringspudder, eller en glødende hud;

- Ønsker du glød i huden, sminker du basen som du pleier, for så å legge en highlighter med perlemor og skimmer i, enten med varm eller kald undertone, på områdene du ønsker å fremheve. Helst på de områdene av ansiktet hvor du kjenner ben slik at du ikke ser ut som en diskokule. Altså på øyebrynsben, øverst på kinnbena, i øyekroken, men også gjerne på amorbuen over leppene, tipser Karlsson.Du kan absolutt holde makeupen naturlig og lett selv om du bytter litt på stilen og uttrykket. Prøv å sote øynene lett med en jordfarget øyenskygge, eller bare en lett highlighter som øyenskygge sammen med en tykk og kraftig, flytende eyeliner med 60-tallslook à la Twiggy.

Eyeliner-trikset

En av de tydeligste trendene for denne vinteren er nettopp 60-tallseyelineren, som ser utrolig bra ut når man først får det til. Det kan derimot være utfordrende å få streken jevn og symmetrisk, mener Karlsson.

- Men, her finnes mange gode knep du kan bruke for å få streken til å ligge helt jevnt langs øvre kant av lokket og avslutte streken i den søte, klassiske vippen i ytterhjørnet, sier Karlsson og demonsterer:

 • Bruk en lang, tynn kost og legg den fra nesevingen og opp mot ytterhjørnet av øyet. Her markerer du med en hvit kremliner.
 • Gjør dette på siden av begge øynene, slik ser du om det ser symmetrisk ut før du begynner å legge den svarte lineren.
 • Når du skal legge svart, flytende liner skal du ikke ha ambisjoner om å trekke hele linjen i ett drag.
 • Begynn gjerne på midten langs vippekanten og trekk stykkvis ut mot ytterhjørnet av øyet. Gjør dette turvis på begge øynene.
 • Du avslutter med å dekke den hvite kremliner-streken med svart, flytende eyeliner.
 • Har du verken en lang makeupkost eller hvit kremliner, kan du bruke en vinklet sminkesvamp som "linjal", holde svampen mot området du vil ha liner-vippen og legge lineren langs denne linjen.
 • Roser i kinnene

  En annen måte å variere den naturlige looken på, er å bytte ut fargen på blushen din av og til.

  - Og selv om nordiske kvinner som oftest ser bra ut med en kald rosafarget blush, er det ingenting i veien for å variere hverdagsminken
med en annen blushfarge som korall eller plummerosa, sier makeupartisten.

En gyllen regel er at rougen med kalde rosatoner frisker opp ansiktet slik at man ser ut som man har vært ute i frisk luft, mens korallfarger gir mer glø. Den tyngre og mørkere lillabaserte rougen gir deg en kraftigere kveldslook.

- Du kan godt prøve å balansere stilen ved å ha tilnærmet lik farge på rougen din som du har på lipglossen eller leppestiften din, sier Karlsson.
 • For at rougen skal få ansiktet til å se mest flatterende ut, legg to fingertupper litt på skrå fra nesevingen.
 • Start med å legge rougen hvor den ytterste fingertuppen slutter.
 • Deretter trekker du rougen i lette sirkelbevegelser oppover langs kinnbenet, men unngå å trykke for hardt ned.
 • På litt eldre kvinner som ønsker et yngre uttrykk, er det bedre å legge rougen kun på eplekinnene slik at ansiktet ser fyldigere ut.

mak370- klar570 mak220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning