Plaget med flisete negler?

Da kan det hende du glemmer noe viktig.

Plaget med flisete negler?
Plaget med flisete negler?
Publisert Oppdatert
Har du merket at du får misfargede og flisete negler når du bruker neglelakk? Da gjør du én feil.

Begynn med underlakk

Farge på neglene er noe av det absolutt mest trendy tilbehøret du kan smykke stilen din med, men det har sin pris dersom du ikke behandler neglene dine pent.

Lena Sveen ved Tonelise Akademiet i Oslo forteller at mange kvinner glemmer underlakk før de legger selve fargen på neglene.

- Beskytt alltid neglen med en base coat for å unngå at neglen blir porøs og trekker til seg fargepigmenter fra en farget lakk. Samtidig ser også neglene mye sunnere og mer stelt ut med en blank lakk, hvis du ikke ønsker farge på dem, sier hun til Kvinneguiden.no.

Les også: Ta hånd om hendene

Les også: Neglefargen som passer deg

Les også: Dette er trendySveen forsikrer om at det ikke er farlig å ha lakkerte negler til enhver tid og at lakken til en viss grad faktisk kan være med på å beskytte neglene.- Det er ikke farlig å ha lakk på neglene hele tiden. Neglene, som håret, er avfalsstoffer som kroppen kvitter seg med. Det kan være en fordel å ha lakk på neglene som en beskyttende hinne. Bruk gjerne en neglebåndsolje regelmessig for å holde neglene fleksible, da tåler de mer og knekker ikke like lett som en porøs negl.

Flere grunner

Om du tar en pause fra neglelakken og likevel ser at neglene dine er misfargede, kan det være flere årsaker til dette.

- Blant annet røyking, sterk sol og sterke kremer eller parfyme kan være grunner til at neglene dine blir misfarget, sier Sveen.

Men det finnes redskaper som kan fjerne misfargingen.

- Misfargingen ligger som regel på den øverste hinnen av neglen, og kan lett fjernes med for eksempel en overflatefil som fjerner misfarging, riller og løse flak.

Negler580.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning