Nydelig 17.mai-mote

Har du ikke bunad? Ikke fortvil, du har mye å velge mellom. Moteekspert tipser deg!

Publisert Oppdatert
Det er slett ikke alle som skal bruke nasjonaldrakten selv om det er nasjonaldag, men hva slags stil skal du gå for da?

Chiffon, rysjer og volanger

Akkurat det har moteansvarlig i Det Nye, Vibeke Stiansen klare svar på; du bør være iført et festpyntet og verdig antrekk.

- Det er jo tross alt Norges nasjonaldag, så en pen kjole eller et todelt sett synes jeg er på sin plass. Det finnes for tiden masse lekkert i chiffon og i silkeaktige materialer, gjerne med rysjer eller volanger. H&M lanserte nylig "The Garden Collection", og her var det mange lekre og elegante kjoler med spennende snitt. Tenk gjerne litt Carrie fra Sex- og singelliv, for et fresht og spennende antrekk, tipser moteeksperten.

Les også: Romantisk vårkolleksjon

Les også: Hvit sommerSiden det er hele Norges bursdag, mener Stiansen at du kan leke deg litt med temaet rødt, hvitt og blått, så lenge det gjøres på en sofistikert måte.

- Eksempelvis en hvit kjole, en mørkeblå blazer, og kanskje et rødt belte i livet, et rødt skjerf i halsen eller en rød veske eller sko til. Føler du at det ikke er helt deg, vil jeg anbefale tidsriktige fargetoner som beige, hvitt, nude, korall og sorbetfarger eller marineblått, for en mer klassisk stil. Det finnes også mye fint i blomstermønster om dagen, som også er et annet hett alternativ, forklarer hun.

Praktisk og trendy

Selv om du skal ikle deg trendy og vakre klær på en slik stor dag, er det også viktig å tenke litt praktisk. Du er gjerne ute hele dagen, kanskje går du langt. Likevel kan du fortsatt være stilig.

- Dersom man ikke føler for å gå i skjørt eller kjole, er en stilig buksedress eller penshorts med bluse og dressjakke til et superhett alternativ. Kombiner med noen lekre høyhælte sko for å få den rette festfølelsen, sier Stiansen.

Redd for at pumps blir ubehagelig? Kilehæl er også et godt og trendy alternativ til stiletthæler, og er mye bedre å holde balansen på en slik dag!

Moteeksperten forteller også om den hete, fotside kjoletrenden som eksisterer denne våren og sommeren.

- Med en lang kjole holder du lettere varmen og kan jukse med litt tykkere strømper under. Kombiner den gjerne med en oversized blazer eller trenchcoat over for en stilfull look, og gjerne et lekkert skjerf i halsen, sier hun.

Tilbehør

Det finnes ikke så mye typisk 17.mai-tilbehør ved siden av flagg i hånden eller en sløyfe på jakken eller kjolen, men tilbehør i sølv eller gull pynter opp en enkel kjole.

- Det samme gjør et par lekre sko og en trendy clutch eller liten skulderveske. Smykkene skal gjerne være godt synlige, enten man går for noen store, hengende øredobber i ørene, et stort og markert smykke i halsen, lag på lag med armbånd, eller en stor cocktailring.

- Klassiske perler og perleøredobber eller strass eller diamanter er også passende til en slik anledning, sier Stiansen.

Styr unna

I og med at det er en høytidelig dag, er det visse stiler og antrekk man absolutt bør la ligge i skapet, mener moteeksperten;

Les også: Hotte hatter

Les også: Vårens viktigste tilbehør

Les også: Slankende bekledning

- På en slik dag synes jeg man bør styre unna de korteste kjolene og de dypeste utringningene. Klassisk eleganse er to gode stikkord. Men gjerne med en edge, i form av gøy tilbehør som en fargerik veske og noe rå sko til, sier Stiansen til Kvinneguiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen