- Maten hjelper lite

Drømmer du om plettfri hud? Dette vil overraske deg.

- Maten hjelper lite
- Maten hjelper lite
Publisert Oppdatert
En hud fri for rynker, store porer, som har en jevn farge og ingen urenheter, er så og si umulig å opprettholde hele livet. Men, jo tidligere du starter med riktig hudpleie, jo lenger vil du kunne holde huden din frisk og vakker.

Det mener Linda Nelson, MD og Director of Education ved ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi. Kvinneguiden.no møtte henne da hun var i Oslo for å forelese om hudpleie.

Skjønnhet innenfra?

Hun avslører flere oppsiktsvekkende punkter om hudpleie, blant annet stikker hun hull på det hun kaller "myten om at man kan spise seg til en vakker hud".

Les også: Sikker smøring

Les også: Perfekt hud

Les også: Slik virker serum- Dessverre vil mindre enn én prosent av maten vi spiser ha evnen til å påvirke huden vår positivt. Mat med et høyt innhold av antioksidanter, vitaminer og sunne fettsyrer betyr mye for vår generelle helse og velbefinnende, men den har minimal direkte effekt på huden, sier Nelson da vi spør henne hvilken mat vi bør spise for å oppnå en sunn og vakker glød i huden.

Hun mener at det er de innkapslede, konsentrerte antioksidantene vi finner i vitaminsyrekremer og vitaminkapsler som gir mest gunstig tilnærming for å opprettholde en sunn glød i huden.

Slik eldes du med stil

Alderstegn kan bremses, men vi vil alle få synlige aldringstegn på kroppen til syvende og sist. Men, Nelson mener at å "eldes med stil" handler om å være den beste du kan være, uansett hvilken fase du er i i livet.

- I vår ungdom tror vi alle sammen at vi kommer til å endre oss en gang, men ikke så altfor mye. Men, etterhvert lærer vi at alt endrer seg, og om vi fortsetter å gjøre det vi gjorde da vi var yngre, uten å videreutvikle rutinene våre, vil vi definitivt tape kampen mot aldringstegnene i enda større grad enn vi må, sier hun.

Nelson mener at du bør ta hensyn til disse punktene om du ønsker å eldes med stil:
  • Bruk en effektiv hudpleieserie som kan vokse med deg etter ditt hudpleiebehov.
  • Eksfoliere huden hver uke.
  • Bruk solfaktor hver dag hele året.
  • Få stress ut av kroppen gjennom regelmessig trening som yoga, men også gjennom massasje.
  • Jo yngre du er når du startet på et hudpleieprogram, jo lenger vil hodet ditt, huden din og kroppen din holde seg klar, vakker og sunn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning