Serum, serum. Hva er det egentlig?

Ekspert forklarer hvordan det skal brukes.

Publisert Oppdatert
De fleste kvinner bruker en dagkrem og en nattkrem, men bruk av serum blir stadig mer populært. Men hvorfor og hvordan skal man bruke serum?

Du finner serum som skal hjelpe mot mye, enten du sliter med uren hud, tørr hud eller solskadet hud. Serumet skal tilføre huden dypere fuktighet, og gi beskyttelse når huden din trenger litt ekstra hjelp.

Hvorfor serum?

Men, hvorfor trenger man egentlig enda et produkt til huden?

Skjønnhetsgiganten Olay lar sin egen hudekspert og forsker, Dr. Sian Morris, forklare;

- Når huden i ansiktet påvirkes av de mange miljøfaktorene som vær, vind, sol og eksos, har den ofte bruk for et ekstra boost for å gjengi sin fukt, glød og elastisitet. Det er nettopp ofte derfor huden har aller mest bruk for et godt serum med pleiende egenskaper, sier Morris til Kvinneguiden.no.

- Bruk serum sammen med en god ansiktskrem for å gi huden din et ekstra løft - men husk at et konsentrert serum også kan brukes alene, sier hun.

Forskjell på serum og krem

Serum er et vannbasert konsentrat med aktive ingredienser som du bruker under dagkremen, som gir ekstra fukt, reduserer rødlighet i huden og tilfører huden glød.

Ansiktskrem er derimot krembasert, ofte absorberes det litt langsommere, men tilfører et ytre beskyttende lag.

- Bruk serum sammen med ansiktskrem, og husk at du kan spare på ansiktskremen når huden allerede er delvis mettet. Du kan derfor bruke litt mindre ansiktskrem, alt etter din hudtype og hvor mye pleie du føler huden din har bruk for, tipser Morris.

Endring i huden

Det er individuelt når man opplever de første resultatene, samt de mer markante forbedringene av hudens struktur, glød og utseende etter bruk av serum. Men, ekspertene hevder ofte at resultatene kan ses innen de første 90 dagene, og noen ganger etter første måned.

- Resultatene avhenger av den enkeltes hudtype, hvor ofte serum brukes og hvilke andre livsstils- og skjønnhetsrutiner man legger vekt på. For eksempel er det viktig å samtidig drikke masse vann hver dag, spise sunt og ikke glemme å beskytte huden mot sol, forklarer Morris.

Slik gjør du

  • Start med å rense ansiktet grundig.
  • Påfør deretter noen få dråper serum på fingertuppene og smør på de forskjellige ansiktsdelene i bløte sirkulære bevegelser. Start nedenifra ved halsen, haken og kjeven, flytt så bevegelsene oppover til øvrige del av ansiktet.
  • Fra nesen, øyenbrynene og pannen flyttes bevegelsene gradvis i retning mot ørene og hårfestet. Gjenta bevegelsene til du føler huden har absorbert serumet.
  • Rundt øyepartiet er det viktig å bruke milde og små bevegelser, for her er huden ekstra sart og tynn.
  • Hvis det er områder i ansiktet som viser tegn til fine linjer eller rynker, påfør da litt ekstra serum på disse områdene og hold fingertuppene stille i noen sekunder med små duppe-bevegelser. Dette setter blodsirkulasjonene skikkelig i gang.
  • Bruk til slutt en god ansiktskrem, men husk at huden allerede er delvis mettet av serumet, derfor kan du spare litt på kremen.
Rens220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning