Perfekt hud

Er det virkelig mulig?

Publisert Oppdatert
Silkeglatt porselenshud uten linjer, store porer, hudormer, pigmentflekker og urenheter er en drøm for de aller fleste av oss, og er det noe kvinner streber etter så er den den perfekte huden.

Start med analyse

Flere undersøkelser viser at det er huden som er det aller viktigste når det kommer til skjønnhet for kvinner. Men, for dem som ikke er velsignet med fantastiske gener på dette området, finnes det i dag flere muligheter for forbedring.

Les også: Glødende makeup

Les også: Miks som du vil

Les også: Serum, serum. Hva er det egentlig?Dette krever derimot tid, energi, egeninnsats og ofte en del penger. Mange vil ha nytte av å starte fra scratch med å ta en hudanalyse hos hudpleier hvor ansiktet skannes og man får greie på hvilke behov huden har. Om du har tørr hud, fet hud, solskadet hud, en lett blanding eller helt normal hud, får du veiledning til hvilke type produkter du kan bruke for å normalisere huden eller fortsette å forsyne den med fuktighet og beskyttelse.

Om vi ikke får drømmehuden med én gang, er det iallefall et godt utgangspunkt å bruke riktige produkter for huden, deretter må man pleie den jevnt hver morgen og kveld med rens, toner, serum og fuktighetskrem etter behov. Flere hudpleiere har tidligere uttalt til Kvinneguiden.no at det er normalt å se resultater etter tidligst en måned, så du må smøre deg med tålmodighet.

Det er aldri dumt å begynne å bruke et serum som skal hjelpe å klarne huden din, i dag finner du serum som både skal reversere en del solskader i huden samt holde huden ren og glatt.

Riktig makeup

Så kan man sminke seg til en jevnere hudtone, men også her er det essensielt å ta hensyn til hudtypen din. En fet og glinsende hud blir lett blank i t-sonen, og her er det viktig å styre unna foundations og produkter som inneholder olje og heller satse på en lett og vannbasert foundation sammen med et mattende, gjennomsiktig pudder over.

Er man tørr i huden, kan man gå andre veien og bruke produkter med litt olje og gjerne krembaserte puddertyper, så unngår man at tørre pudderprodukter legger seg i tørrhetslinjene.

Har du begynt å få linjer og rynker lønner det seg å styre unna for mye skimmerprodukter da disse kan fremheve fine linjer.

For en vakker og lett dagmakeup til huden, prøv dette:
  • Etter at du har renset og pleid ansiktet om morgenen og påført fuktighetskrem med solfaktor i, start med å legge en lett primer over ansiktet som får sminken til å sitte jevnt og varig.
  • Deretter kan du legge en lett halvtransparent foundation, enten flytende eller i mineralpudder-form. Husk at du ikke trenger å "dekke" hele ansiktet, forsøk heller jevne ut hudtonen. Legg foundation på områdene som du ønsker å jevne ut, for eksempel over mørkere flekker, hudormer og urenheter.
  • Legg litt lett solpudder uten skimmer i øverst på kinnbena og langs tinningene. Husk at solpudderet skal legges i ytterkant av ansiktet for å "trekke opp" fjeset og ikke gjøre det "flatt".

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning