Lekre, myke vinterlepper

Slik holder du deg kysseklar gjennom vintermånedene.

Lekre, myke vinterlepper
Lekre, myke vinterlepper
Publisert Oppdatert
Vinterklimaet er tøft for huden vår, og den sarte huden på leppene er spesielt utsatt. Tørre, såre og sprukne lepper er både ubehagelig og lite flatterende. Men med riktig pleie kan du holde dem myke og vakre gjennom hele vintersesongen. Her får du tipsene:

Børst av

Som med resten av huden i ansiktet trenger også leppene å skrubbes jevnlig. Bruk en mild peeling og skrubb forsiktig for å unngå at du blir sår. En god peelingrutine vil fjerne døde hudceller og gjøre leppene mer mottakelig for de pleiende stoffene i leppepomaden din.

Les også: Sminken som sitter

Les også: Bekjemp tørr hud

Les også: Dette bør du starte med nåSpør gjerne på et parfymeri hvilken peeling de anbefaler til den sarte huden på leppene.

Beskytt

Den aller vanligste årsaken til tørre og sprukne lepper er påkjenningen fra vær og vind. Om vinteren er det viktig å beskytte seg mot kalde temperaturer og sur vind. Bruk en kuldekrem på leppene de dagene det er kaldt eller sterk vind.

Et skjerf som du kan ha over munnen gir også beskyttelse.

Tilfør fuktighet

En god leppepomade gjør underverker for såre og tørre lepper. Er du flink til å bruke peeling jevnlig vil pleien komme ordentlig til sin rett. Invester i et godt produkt og smør så ofte du føler behov for det.

Smør også leppene med vaselin én eller to ganger i uken for ekstra dyptvirkende pleie.

Farge med pleie

Mange leppestifter og lipglosser har også en pleiende funksjon. Velg varianter med mye fuktighet for å holde leppene myke, samtidig som du kan bruke favorittfargene dine. Pleiende ingredienser er ikke forbeholdt kjedelige produkter.

De flotte og luksuriøse merkene har også leppestifter og glosser med både farge og pleie.

Gode rutiner

Det aller viktigste du kan gjøre for å opprettholde myke og vakre lepper er å pleie dem jevnlig!

Tar du godt vare på dem også når de føles bra, slipper du unna krisene.fukt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen