Sminken som sitter

Du kan danse og feste hele kvelden hvis du legger sminken riktig.

Sminken som sitter
Sminken som sitter
Publisert Oppdatert
Du går ut døren og er strålende fornøyd med kveldens makeup, nå er du klar for å feste ut i de sene nattetimene, men så kommer sjokket når du ser deg selv i speilet klokken halv tolv; foundationflekker på kinnene, speilblank panne, stripete øyeskygge, klinete leppestift og rennende maskara. Krise!

Jevn hud

Vel, du kan faktisk få sminken til å sitte som støpt gjennom hele festkvelden hvis du gjør et grundig nok forarbeid. Det forteller Camilla Bess Krogsgaard Jensen, produktansvarlig for makeup ved Lancôme Norden.

Les også: Forsiktig sminket

Les også: Plei huden riktig

Les også: Glødende sminketVi møter henne under Lancômes vårmakeup-lansering i Oslo, men selv om de fokuserer mest på de lyse pastellfargene som kommer med den lysere årstiden, har hun også ett og annet å si om høstsesongens festsminke.

Se bildene fra Lancôme-møtet på Kvinneguidens Facebookside!

Et nydelig sminket ansikt handler først og fremst om en jevn og vakker hud.

- En glatt og plettfri hud forbindes ofte med hygiene, så her må du gjøre skikkelige forberedelser. Deretter er det fullt mulig å unngå at sminken renner mens du danser og koser deg på fest, sier Jensen til Kvinneguiden.no.

Hudpleie

Dansesikker sminke

  • Med litt ekstra hensyn unngår du at sminken smitter av.
  • Bruk alltid et fikseringspudder eller "blottingpaper" i t-sonen for å unngå blanke overflater på huden.

  • Legg foundation eller primer på øyelokket før du påfører en lys baseskygge og til slutt soter med en mørk skygge, slik at du unngår striper i skyggen.

  • Bruk vannfast eyeliner langs øvre vippekant og vannfast maskara på vippene.

  • Legg en lipliner lik din leppestiftfarge ytterst på leppene og litt inn på leppene. Da sklir ikke leppestiften utover og fargen sitter lenger.

  • Trenger du ekstra fuktighet på tørr hud, spray lett med fuktighetsspray over makeupen.Du kan sminke deg i evigheter, men det holder ikke så lenge huden din er i ubalanse. Derfor bør du først starte med å se på hudpleierutinene dine. Har du en god rens som passer din hud? Har du riktig toner, serum og ansiktskrem?

Sminken vil ikke sitte skikkelig dersom du har veldig fet eller veldig tørr hud, så her må du skape riktig balanse med riktig pleie.

- Jeg synes det viktigste er et godt serum til huden samt en god primer som underlag for foundation. På denne måten kan du unngå at sminken flytter seg i løpet av dagen og kvelden. Legg så foundation der hvor du trenger mest dekke. Husk at du skal jevne ut hudtonen din, ikke dekke hele ansiktet som en maske, sier Jensen.

Fiksering underveis

Jensen mener at kvinner ofte er skeptiske til å bytte foundation når de først har funnet sin favoritt, i tillegg er foundation noe man gjerne holder "hemmelig", det skal ikke vises at man bruker det, man påfører det ikke foran andre som man gjerne gjør med maskara eller leppestift, fordi vi ønsker at huden vår skal se naturlig pen ut.

- Men, det er smart å prøve seg frem med med flere foundations til man finner den som passer seg best, tipser hun.

Når du har lagt foundation hvor du trenger den, bør du bruke et pudder over for å "feste" sminken skikkelig. Velg enten et transparent, mattende kompaktpudder, eller et pudder med litt farge på.- Pudderet kan du legge lett i t-sonen eller tynt i hele ansiktet, alt etter hva du føler du trenger. Så kan du legge litt primer eller foundation på øyelokkene dine før du legger en baseskygge over lokkene. Slik unngår du striper i den mørke øyeskyggen du eventuelt skal legge over til slutt, sier hun.

Har du gjort et godt nok forarbeid med en passende ansiktskrem og/eller serum, primer og foundation, skal du slippe å fiksere så mye med pudder gjennom kvelden.

- Men ha med deg matt pudder og leppestift i vesken, så har du det viktigste for en liten touch-up senere på kvelden, tipser Jensen.

Se bildene fra Lancôme-møtet på Kvinneguidens Facebookside!

found220 Found580

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning