Passer til alt

Kjolen til alle anledninger

Sjekk hvordan du kan dresse kjolen både opp og ned.

KLASSISK: Denne kjolen kan du dresse opp og ned akkurat som du ønsker.
KLASSISK: Denne kjolen kan du dresse opp og ned akkurat som du ønsker. Foto: FOTO: Nelly.com.
Publisert Oppdatert

Du behøver ikke bruke favorittkjolen din til spesielle anledninger. Ta den på deg både på fest og på jobb, det handler om å bytte på tilbehøret.

For å finne kjolen som passer i alle settinger, bør du starte med å se etter en klassisk kjole. Men den trenger ikke være sort !

Fine farger

- At kjolen er klassisk slik at du ikke blir fort lei av den, trenger ikke bety at den er kjedelig. Finn din favorittfasong og ditt favorittsnitt som kler din figur. For eksempel babydoll, som er fin om du er lav. Den fremhever bena og er like fin til flate som til høye hæler. Føler du den er litt for kort til hverdags er det bare å bruke en lenger cardigan over eller ha tights og kort shorts under, tipser Lillian Vangen, markedsansvarlig ved Bestseller.

Hun anbefaler deg å investere i en kjolefarge som du føler deg vel i, da gjerne klassiske og delikate jordfarger, eller en fin dypblå nyanse.

- Prøv gjerne noe annet enn sort. For at kjolen skal holde seg like fin i mange år er det lurt å se på stoffet, gå for naturlige materialer og kvalitet, sier Vangen.

Til fest

Når du skal style en kjole til fest, kan du tenke at du skal glamme opp kjolen med det riktige tilbehøret.

- Noe så enkelt som å bytte ut den store hverdagsvesken din med sesongens "må ha" clutch, en av vårens friske neglelakker i pastell og et par pumps eller kilehæler, gjør deg klar for fest på få minutter, mener Vangen.

Går du for en delikat jordfarget kjole eller en blå kjole, får du den fine gudinnelooken med en gang om du kombinerer med gullfarget tilbehør.

- Har kjolen belte i livet, kan det lett byttes ut med en annen farge i kontrast til kjolen, sier hun.

Fest580

I hverdagen

Hvis du vil tone ned looken din til hverdags, er dette også ganske lett. - Ønsker du å roe ned kjolen for jobb, kan du kombinere den med en blazer eller en finstrikket cardigan. Begrens bruken av tilbehør og la det være med en stor armring, eller flere små, tynne ringer og et enkelt halskjede med anheng.

.Hverdag580

Inspirasjon

Dersom du leter etter ekstra inspirasjon for å kle deg, kan du ta en titt på hvordan din favorittkjendis kler seg.

Vangen liker spesielt godt fashionista og Vero Modas kampanjemodell Alexa Chung.

- Alexa Chung har en helt egen og unik måte og kle seg på. Hun er alltid inspirerende, like mye til fest som til hverdags, sier hun.

.Alexa-Chung.gif Alexa580.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning