Gi ørene ly

Hodeplagg holder deg ikke bare varm, de er også supertrendy nå.

Publisert Oppdatert
En lue er flott, men også hatter er hot. Både for menn og kvinner.

Når det er kaldt, må du verne om både ørene og hodet. Det er viktig, har mor sagt. Og hun har forskerne på sin side.

Hatt for alle

Hatter er kanskje ikke det som varmer ørene mest, men de er sterkt tilbake i motebildet. Tidligere måtte man nærmest i en spesialforretning for å finne en klassisk herre- eller damehatt. Nå selges de nesten i alle klesforretninger.

Les også: Sexy førjulsnetter

Les også: -Norske jenter på motetoppen

Les også: Den perfekte partykjolenDet er snakk om svarte eller grå hatter fra 1950- og 1970-tallet. Den fremste trenden er såkalte fedorahatter, ofte brukt i Hollywood-filmer på 1950-tallet. De mer vågale går for den rundere typen, à la bowlerhatt.

For kvinner er det 1970-tallets bredbremmede filthatter som gjelder. Disse er kjent som «floppy hat» på engelsk. Men også «cloche hat» - en bjellelignende og tettsittende hatt som ble populær på 1920-tallet - er inne i motevarmen.

Med øreklaffer

Ranveig Bråtveit, moteredaktør i FHM, har merket seg at de mer ørebeskyttende luene skal være litt kortere enn før.- De skal sitte tett rundt hodet, og gjerne være i ull. Jeg er ikke så glad i øreklaffeeluene, men jeg ser at de er med oss denne vinteren også. Da kan man kanskje sjekke ut et kult merke som heter New Era. De har øreklaffeluer fôret med fuskepels. De har også capser med fuskepels. De kan jeg gjerne anbefale, sier moteredaktøren.

380

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning