Den perfekte partykjolen

Dette er kjolene som får deg til å skinne på julebordet!

Publisert Oppdatert
- Den perfekte partykjolen er den kjolen som passer din kroppstype, har riktig farge og som sist men ikke minst, du føler deg helt fantastisk i!

Det mener Stine Myrvang ved PR-byrået House Of Communication.

Så for å finne kjolen til jule-og nyttårsfestene kommer det helt an på hvilken type man er.

- Ønsker du å være trendy er en kjole i sen 50-talls, tidlig 60-talls snitt det du bør gå for. Med smal midje og vidde i skjørtet, og gjerne med detaljer i materialet, som skinn, blonder eller tweed-detaljer, har du en kul og trendy stil som passer perfekt til denne sesongen. Det er enkelt, flatterende og man kan style det super klassisk eller rocka, og man kan bruke samme kjolen på tre fester uten at noen merker at det er den samme, tipser Myrvang.

Les også: Dette fornyer antrekket ditt

Les også: Sesongens hotteste tilbehør

Les også: Kledd for festTina Kvangarsnes ved Star PR mener at den "perfekte partykjolen" for henne er den hun føler seg fin i, altså en blanding mellom sexy og søt.

- I år vil jeg nok gå for en lang kjole med en høy splitt. Jeg er også veldig glad i åpen rygg, sier Kvangarsnes.

Helene Nicolaysen hos Presskontakterna mener at den lille sorte aldri blir en klisjé.

- Den kan alltid fornyes med statement-smykker, et par fargete pumps eller annet spennende tilbehør, sier hun.

Farger og snitt

Du har mange muligheter til å skille deg ut på festen, men du kan også gå for det helt klassiske og rene.

- Jeg er glad i rustrødt ,sort, lilla og metallisk denne sesongen. Når det gjelder mønster er jeg glad i rene linjer, men hvis jeg skal gå for ett mønster, velger jeg blomster. Ellers er jeg tilhenger av å blande transparante stoffer med metalliske, skinn og strikk, sier Kvangarsnes.

Myrvang vil helst holde seg til sort og juvéltoner, men når det gjelder print eller mønster handler det enten om mønster i selve materialet eller ved bruk av forskjellige materialer i kontrast til hverandre.

- Sammen med blomster er det også en del grafiske mønstre og digitale print på antrekkene i år. Når det kommer til snittene ser vi mye av 60-tallet. Shift-kjolen med et enkelt, rett snitt, er hot, samt innsvingede midjer, fulle skjørt og lange 70-talls-kjoler, tipser Myrvang.

Til familieselskapet

Når du skal pynte deg til familieselskapet i julen, er det greit å tenke på at man skal se tekkelig, pyntet, sofistikert og pen ut, samtidig som det er viktig å være komfortabel. Man skal jo kose seg med den gode julematen! Så her er det greit å ha litt plass under kjolen.

- Det verste man gjør er jo å ha på en trang kjole på julaften! Familieselskapet er jo gjerne da det skal være pent, men ikke overpyntet. Så jeg ville valgt en kjole som er søt sammen med sorte strømper og sorte, høye pumps. Kjolen bør heller ikke være for kort. Til julekvelden bør man pynte seg selv om det er bare deg og dine fire nærmeste familiemedlemmer. Rødt hører med! En 60-tallskjole med Twiggy-snitt som har vidde så det er rom for å spise, er bra, tipser Myrvang.

Både Nicolaysen og Kvangarsnes mener at den lille sorte er super til familieselskapet.

- Her kan man leke med accessoarer som passer anledningen, som sterke farger,statement-sko,vesker og smykker. Rent og enkelt til familieselskapet og litt mer edge til nyttåraften, sier Kvangarsnes.

Tilbehøret

Og hva slags tilbehør velger du til jule-og nyttårsfestene? Store ringer!

- Gjerne for mange! Ellers er det veldig fint å leke litt med neglelakken. Statement-sko og store clutchvesker kommer jeg til å bruke i julebordsesongen, sier Kvangarsnes.

Mens Myrvang kommer til å legge aller mest vekt på skoene:

- Har man "killer sko" så slipper man egentlig unna med det meste. Da kan man ha en enkel, fin veske og noen få lekre smykker. Jeg synes alltid smykker er viktig når man skal pynte seg. Men alt med moderasjon, og jeg liker ikke å matche smykkene for mye; ørepynt må ikke matche armbånd og kjede, om man da ikke går for en gjennomført 50/60-talls look, med et lekkert armbånd og en statement-cocktailring eller ørepynt og en cocktail-ring, sier hun.

Forny den gamle kjolen

Har du ikke råd, tid eller ork til å lete etter en ny festkjole for årets sesong? Ingen problem, du kan fornye fjorårets på mange måter.

- Er du glad i å sy kan du jo lage en splitt på den eller gjøre den kortere. Hvis ikke, kan accessoarer gjøre veldig mye. Stripp kjolen ned så den er så enkel som mulig og lek med assessoarer du ikke brukte ifjor, sier Kvangarsnes.

Myrvang mener at det letteste er å endre tilbehøret.

- Finn et nytt belte og vintagesmykker, ofte er det det eneste man fakstisk kan gjøre. Har kjolen detaljer som du føler er litt voldsomme i år, så ta dem bort. Hvis det virker umulig, ville jeg droppet å se på fjorårets kjole. Kanskje har du noe lengre bak i skapet som har mer potensiale?


Cubus299kr--220 Cubus299kr-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning