Norske jenter på motetoppen

Nå er vi ikke lenger dårligere enn svenskene! Se den trendy, skandinaviske stilen.

Norske jenter på motetoppen
Norske jenter på motetoppen
Publisert Oppdatert
Vi har lenge måttet se oss slått av svenske og danske jenter når det gjelder mote og trendsetting. Men nå begynner også norske jenter å vise muskler, mener Design Manager hos Gina Tricot, Caroline Carlryd da vi møter henne på lanseringen av kleskjedens vårkolleksjon.

Les også: Dette ønsker vi oss til jul!

Les også: Sesongens heteste farge

Les også: Dropp boblejakka- Norske jenter har virkelig begynt å ta opp kampen motemessig. Det er veldig mange flotte, trendy jenter her i Oslo nå, mener hun.

Skandinavisk trend

De svenske jentene er kjent for sin trendy og urbane stil, og har hittil vært både tidligere ute og mer uredde enn oss norske jenter. Nå derimot, er det en annen tendens som begynner å bli sterk.

- For noen år siden var Norge litt på utsiden når det gjaldt mote, men nå er det masse spennende og trendy ting som skjer her. Norge er definitivt å regne med motemessig, forteller Carlryd.

Etter å ha gått rundt i Oslos gater de siste dagene har hun lagt merke til de norske jentene. Nå syns hun vi er mer lik svenskene enn vi har vært før.

- Stockholm- og vestkystjentene i Sverige er trendy og har hatt sin særegne stil. Nå ser jeg at de norske jentene begynner å følge etter. Vi begynner å se en mer felles skandinavisk stil, framfor ulike stiler i de forskjellige skandinaviske landene, mener hun.

Blogglivet

De siste årene har det definitivt skjedd mye på motefronten i Norge. Blogging er en viktig faktor, tror Carlryd. Her mener hun det skjer mye viktig for norsk mote.

- Blogglivet vokser veldig i Norge, og det tror jeg har en innvirkning. Jeg leser mange norske og svenske blogger og har sett en stor utvikling i Norge de siste årene, forteller hun.

100% naturlig

I den nye vårkolleksjonen til Gina Tricot er den skandinaviske stilen godt representert gjennom en av deres key styles, "100 % natural". Her ser vi elementer vi kan kjenne igjen i mange av de svenske og norske bloggene, med lag-på-lag-plagg, og naturlige materialer i duse nyanser av blant annet grønt, beige og brunt.

- Her er det bare å lesse på med plagg og accessories. Plaggene har ofte også detaljer som er med på underbygge dette, for eksempel flere store lommer, glidelåser eller snøringer, forteller Carlryd.

Slik mener Gina Tricot du bør sette sammen et trendy, skandinavisk antrekk til våren;

- Bruk en romantisk bluse over et par skinny jeans. Kombiner det med en army-inspirert jakke eller vest, og boots. Her er det lov til å lesse på, så ta gjerne på deg et skjerf også. Accessories er viktig, og solbriller er selvsagt et must, forteller Carlryd.
ekstra-caorline ekstra2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning