Få sunt hår

Så enkelt forhindrer du knekte og slitte tupper.

Publisert Oppdatert
Slitte tupper som deler seg eller knekker rett av er velkjent for de fleste kvinner med lange lokker. Men, det er faktisk mulig å unngå dette.

Klipp tuppene jevnlig

Trimming av hårtuppene trenger ikke bety at du må klippe mye av håret. Neste gang du er hos frisøren for å stripe eller farge etterveksten din, la frisøren få klippe av et par centimeter. Understrek gjerne at du vil ha lengst mulig hår, og at de kun skal ta det de absolutt må. Dette vil omtrent ikke synes på lengden din, men å få bort de splittede tuppene dine vil både forebygge mot enda mer slitt hår og samtidig få håret til å se tykkere og sunnere ut.

Les også: Få langt hår nå

Les også: Langt hår på et øyeblikk

Les også: Slik får du stort hårOm du klipper tuppene hver gang du er hos frisøren vil du på sikt slippe å klippe så mye fordi du holder manken frisk og unngår at resten av håret ditt deler seg.

Ikke børst vått hår

Bruk alltid balsam på langt hår når du dusjer slik at det blir mykt og lett å gre etterpå. Når du har dusjet og håndkletørket håret er det smart å bruke en god hårolje i lokkene som du trekker gjennom håret med fingrene. Deretter kan du vente lengst mulig mens du steller deg før du føner håret tørt.

Vent med å gre håret til det er tørt, da unngår du unødvendig slitasje.

Proteiner

For å gjøre håret sterkere slik at det ikke knekker så lett bør du kure håret minst en gang i uken med en proteinkur. Har du tørt hår kan du i tillegg gjerne bruke en fuktkur innimellom.

Farg håret hos frisøren

Det kan være fristende å farge eller stripe håret selv hjemme, men fargene du får kjøpt i dagligvarehandelen inneholder ofte kjemikalier som tørker ut håret mye mer enn de som frisørene bruker. Når du farger håret hos frisøren, passer de alltid på å skåne håret med beskyttende pleie på forhånd slik at det skal slite minst mulig på lokkene, fargen skal bli jevn og håret skal være blankt. Hvis du er misfornøyd hos frisøren kan du klage - bommer du selv hjemme må du belage deg på å betale en frisør for å løse problemene.

Varmebeskyttende

Vår hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, nevner det omtrent hver eneste gang hun snakker om hårpleie; husk varmebeskyttende produkter før du bruker føner eller andre varmeredskaper!

Du finner varmebeskyttende pleie både i olje, gel og kremform som du påfører i håndkletørt hår før du bruker varmeredskaper. Langt-hr220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning