Få langt hår nå

Sparer du i evigheter uten noe nytte? Håreksperten forteller deg hvordan du får lange lokker!

Publisert Oppdatert
Det er en myte at om man klipper tuppene ofte så vokser håret raskere. Men Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll, forklarer at det lange håret som kommer etter hyppige hårklipper blir finere, og at man derfor uansett bør stusse det jevnlig.

- Langt hår er ikke pent om 10 centimeter av det ser ut som ull, og tuppene knekker av når du børster deg fordi er så slitt. Dessuten vil håret floke seg mindre om du klipper tuppene ofte, sier Sølvi.

Massasje og kosthold

Det finnes ingen "mirakelkur" for å få langt hår raskt, men frisøren forteller at mye frukt og grønt, mye vann, mosjon og B-vitaminer sammen med et generelt sunt kosthold, vil skape en bedre kvalitet på håret.

Les også: Slik skal du klippe deg nå

Les også: Langt hår på et øyeblikk

Les også: Bruk olje på toppen- Du kan også massere hodebunnen når du vasker håret. Det får i gang blodsirkulasjonen og kan kanskje stimulere til bedre vekst. Men det er dessverre ingen snarveier her, håret vokser cirka én centimeter i måneden, så det viktigste du gjør er å bruke gode produkter så du holder håret fint, og slipper å klippe det mer enn nødvendig, tipser hun.

Finn "din" kur

Frisøren mener at du bør sjekke hvilke typer produkter nettopp ditt hår trenger og om hodebunnen din er sunn og frisk eller tørr.

- Et bleket hår trenger for eksempel proteiner for å bygges opp igjen, et farget og tørt hår trenger fuktighet. Plei først hodebunn, deretter håret, sier Sølvi.

Produkter til langt hår

Om du først har langt hår, er det om å gjøre å holde det vakkert og sunt. Frisørens har følgende favorittprodukter til langt hår;
 • Kerastase Elixir: Et fantastisk varmebeskyttende serum.
 • Kerastase Neqtar: Varmebeskyttende krem som mykgjør og pleier håret.
 • Krepptang for å få volum i bunnen: Ikke enkelt å få volum med et langt hår.
 • Saltvannsspray: Det er et must uansett lengder!
 • Jukse med extensions

  Så kan du selvsagt jukse deg til langt hår dersom du er utålmodig. Aberet er at du må punge ut ganske store summer for de beste extensionsene;

  - Det finnes flere gode på markedet. Selv er jeg fan av RUHS sitt tape extension. Hair talk er også gode, de består av små, tynne og lette tapebiter som tapes på håret. Dette er ganske nytt og sliter minimalt på ditt eget hår. Varer opp til ett år, men man må gå til frisør for å løfte de opp igjen etterhvert som håret vokser ut. Dette koster cirka 6000 kroner, inkludert pleieprodukter, sier Sølvi.

  - Punktextensions er også bra, men gjør dette hos frisør og ikke lek deg hjemme. Jeg har sett mye dårlig extensionsarbeid som har endt med at vi har måttet klippet håret kort, advarer frisøren.

Hårets vekstfaser


Noen kvinner får "aldri" langt hår, mens andre får langt hår i en fei. Frisøren forteller at dette med hårets syklus å gjøre.

Håret har flere faser;

- Vekstfasen kalles Anagenfase: Det varierer avhengig av hvor på kroppen håret sitter. Hodehår har en vekstfase som varer cirka tre til seks år, øyevipper har en vekstfase på cirka 30 dager. Vekstfasen er den mest aktive fasen, celledelingen skjer kontinuerlig og cirka 85 prosent av håret befinner seg i vekstfasen hele tiden.

- Overgangsfasen kalles Katagenfase: Dette skjer når håret vokser sakte. Overgangsfasen varer i cirka to til fire uker. Celledelingen går da saktere og stopper til slutt opp. Cirka én prosent av håret befinner seg i overgangsfasen hele tiden.

- Hvilefasen kalles Telogenfase: Hvilefasen varer i cirka tre til fire måneder. Cirka 14 prosent av håret befinner seg i hvilefasen hele tiden. I denne fasen hviler hårsekken, håret faller av eller blir dyttet ut av det nye håret som vokser ut

- Noen har også lengre vekstfaser. Håret vokser og vokser i x antall år og deretter får vi en overgangsfase, og til slutt hvilefasen før det vokser igjen, forklarer håreksperten.

Les mer på Sølvis hårblogg Salongen

slvi2 langt-hr2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning