Langt hår på et øyeblikk

Kvinneguidens hårekspert vet hva som skal til!

Publisert Oppdatert

Mange kvinner drømmer om langt, feminint og bølgete hår, men det kan være vanskelig å spare til vakre lokker når tuppene floker og fliser seg, og egentlig bør holdes fine med en god klipp annenhver måned.

Tape, punkt eller clip-on

Så hvordan få så langt hår som man ønsker seg? Svaret er extensions, eller kunstig, langt hår. Men hvordan finne den beste typen for ditt hår?

Kvinneguidens hårekspert, frisør og daglig leder ved Norsk frisørskole i Bergen, Sølvi Bjørnevoll, mener at det kommer an på hva du er ute etter.

- Det finnes flere typer extensions. Vil du ha langt hår for en kveld? Skal det være punkt-extensions til å smelte på eller tape til å klistre på? Slitasjen er helt klart minst ved click-on-extensions som man fester som klemmer med hår på, og de man fester med tape. Jeg har selv punkt-extensions som er smeltet på mitt eget hår og er veldig fornøyd med det, sier Sølvi.


Samtidig understreker hun at det er fordeler og ulemper ved alle typer extensions.

- Når det gjelder click-On er den klareste fordelen at det har minimal slitasje på håret. En annen ting er at du har mer frihet til å kunne variere frisyren din, i og med at du faktisk kan velge selv når håret skal være langt. En annen sak som spiller inn er selvsagt prisen, en full extensionjobb hvor man smelter på håret på sitt eget koster fort mange tusen hos frisøren. De sitter til gjengjeld lenger, sier frisøren.

Hun mener at tape-extensions er en kjapp jobb for frisøren og et rimeligere alternativ enn punkt-extensions.

- Du kan ikke kjenne festene og resultatet blir helt utrolig flott! Dette sliter mye midre enn punkt-extensions og du kan få håret i mange forskjellige farger. Tape-extensions blir også kalt fremtidens extensions, og jeg skal selv teste dette snart. For å vedlikeholde kommer du inn cirka hver andre-tredje måned for å ta av og feste på igjen, ganske enkelt, mener Sølvi.


Pleie til håret

Punkt-extensions som man smelter på sitt eget hår ser veldig naturlig ut om du gjør dette hos frisør. Dette kan sitte på i opp til seks måneder, er lett å holde fint, men sliter dessverre på håret.

På grunn av slitasjen er det ekstra viktig med god pleie.

- Ta imot råd fra frisøren, så holder kvaliteten lengre. Bruk minimalt med varmeverktøy for å unngå slitasje på håret, og ikke utfør kjemiske behandlinger mens du har extensions, det er ikke alltid de tåler det, sier Sølvi.

Hun mener at man stort sett kan fikse håret som vanlig selv om man har festet i kunstig hår, men du bør ta hensyn til festene, for eksempel med punkt-extensions og ikke bruke rettetangen der da de vil smelte. I tillegg trenger langt hår mer pleie og beskyttelse.


- Om du har clip-on-extensions trenger du ikke vaske dette hver gang etter bruk, men gjerne hver tredje gang. Du vasker da med sjampo, balsam og bruk gjerne litt leave-in kur. Håret ditt bør kures etter hver fjerde vask, tipser frisøren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen