Dette fjeset selger sjampo

Men Therese Johaug er langt i fra ei jåledukke.

Dette fjeset selger sjampo
Dette fjeset selger sjampo
Publisert Oppdatert
Hele landet jublet da Therese Johaug kjørte inn til gullmedalje under VM i Oslo i vinter. Det gjorde også sjampodistributøren Bonaventura. De hadde nemlig allerede et halvt år i forveien sikret seg gulljenta som talsperson for ett av sine sjampomerker. Det skulle vise seg å bli en knallinvestering.

Les også: Bruker du riktig kost?

Les også: Nå skal det være naturlig

Les også: Smink deg før du legger deg!


Naturlig valg

Therese Johaugs beste hårtips

  • Finn ut hvilken hårtype du har og bruk produkter som er tilpasset ditt hår og dine behov.

  • Jeg bruker balsamspray i håret når jeg er i farta, på den måten får håret beskyttelse og pleie uten at det tar så mye tid.

  • Ha en balsamspray i treningsvesken og en på badet, så har du alltid mulighet til å gi håret pleie, selv om tiden løper fra deg.

  • Prøv å finne tid til en hårkur én gang i uken, spesielt hvis håret er slitt og tørt eller du har flisete tupper.

  • Bruk en hårolje i hårtuppene når de trenger litt ekstra hjelp.

- Etter at Therese tok gull, ekspoloderte det. I løpet av januar og feburar i 2010 hadde vi økt salget med 160 prosent, forteller Karina Solheim, produktsjef for Gliss.

At Johaug skulle gikk inn til gull under VM i Oslo var selvsagt ikke forventet, men at valget falt på akkurat henne som talsperson for sjampomerket Gliss var ingen tilfeldighet.

- Therese innehar akkurat de egenskapene vi ser etter i en talsperson. Hun er sprudlende, jordnær og en person man blir glad av å se. Helt perfekt for oss, sier Solheim.

At Therese selger sjampo er det altså ingen tvil om. Riktignok har hun vakkert hår, og ble Norges nye yndling under VM i vinter. Men er dette grunnen alene? Hva får oss til å løpe av sted for å kjøpe en sjampo, bare fordi en langrennsløper forteller oss at vi skal gjøre det?

- Jeg tror det handler like mye om den personen Johaug er. Hun er den typiske nabojenta, jordnær og naturlig, akkurat som vi her i Norden liker det, sier Solheim.Ikke særlig jålete

Men selv om Johaug er ansiktet utad for et kjent sjampomerke er hun ikke videre opptatt av hår og sminke selv. Hun er i grunnen mest interessert i å få gå på ski.

- Jeg er jo ikke den som kan mest om skjønnhet og makeup. Jeg liker aller best å være naturlig, jeg, sier Johaug til Kvinneguiden, når vi treffer henne på lanseringen av Gliss nye hårpleieserie.

Men med mye svetting og mange minusgrader i skiløypa prøver gulljenta allikevel å ta vare på håret sitt.

- Håret kan fort bli slitt fordi jeg er så mye ute og trener. Derfor er det viktig for meg å ta vare på det og gi det god pleie, forteller hun.

På pressekonferansen glinser håret nystylet og vakkert. Ser håret hennes like vakkert ut hver dag, tro?

- Ja, selvfølgelig, tøyser Johaug og ler.

- Nei, jeg kan vel ikke akkurat skryte på meg at jeg prepper håret like mye når jeg skal ut i skiløypa, smiler hun.

Nei, hår og makeup er nok ikke det Johaug er best på. Men ett skjønnhetstips deler hun gjerne;

- Ikke prøv å være noen andre enn den du er. Vær deg selv, det er da du er på ditt vakreste, sier hun.
innieklstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning