Nå skal det være naturlig

Slik får du en av vinterens hotteste looks.

Nå skal det være naturlig
Nå skal det være naturlig
Publisert Oppdatert
En av vinterhalvårets hotteste makeuptrender i år er det jordnære og naturlig vakre. Trikset er å bruke makeup som får fram det beste ved deg, uten at du ser særlig sminket ut, og ofte er det det vanskeligste. Her får du tipsene!

Basen

- Det viktigste man gjør for å oppnå et flott makeupresultat er å konsentrere seg om en god base, sier Make Up Stores makeupartist, Annika Heen Larsen.

Den typiske nordiske huden er ofte en blandingshud med tørre partier, og den tøffe vinteren her nord er med på å tørke ut huden ytterligere.

- Det beste for en tørr vinterhud er å opprettholde fuktighetsbalansen og skape glød i huden. Det kan gjøres ved å bruke en foundation med mye fuktighet. Bruk gjerne en primer under foundation også, for å tilføre ekstra fukt, anbefaler Larsen.

Fiks og triks

Med tørr hud kommer ofte røde partier i huden. For å nøytralisere dette kan du bruke en concealer. Pass bare på at du bruker riktig type.

- Det er viktig å bruke en concealer som er laget for å nøytralisere det røde. Bruk den rett på de utsatte områdene, eller bland noen dråper med en nøytraliserende base i forundation din. Det skaper et jevt resultat i hele ansiktet, forteller Larsen.

Frisk også opp huden rundt øynene med en ferskenfarget concealer. Det nøytraliserer det blå og lilla.

- Det er viktig å huske på at man trenger to ulike concealere. En som nøytraliserer rødt og en som nøytraliserer blått. Mange bruker samme concealer til begge deler, sier Larsen.

Bryn

Brynene har mye å si for hvilket uttrykk du ønsker deg. Går du for det jordnære, naturlige uttrykket er det lurt å beholde litt fylde.

- Store, litt bustete bryn hører hjemme i en naturlig, jordnær look, mener Larsen.

Napp brynene lett i underkant og bruk en øyebrynsblyant i en naturlig, ikke for mørk nyanse, for å få en jevnere farge . Husk å bruke blyanten lett for å unngå et skarpt og opptegnet resultat. Bruk gjerne litt bryngelé for å holde brynene på plass.

Øyne

I denne looken er det viktig å holde seg til duse, nøytrale og naturnære farger.

- Ønsker du deg en veldig naturlig look kan du holde deg til en helt lys, beige og matt øyeskygge som du legger på hele lokket. Bruk den gjerne sammen med en skygge i samme lyse tone, men med litt skimmer, anbefaler Larsen.

Ønsker du deg en noe større kontrast kan du legge en mørkere nyanse i globallinjen.

Når det gjelder eyeliner kan du velge om du ønsker deg en hard kontrast i form av flytende liner, eller om du vil ha en dusere variant.

- Legg gjerne en brun liner langs vippekanten og dus den ut med en svampekost. Da får du et mildere uttrykk, sier Larsen.

Vippene er alltid vakre med maskara, men også her kan du velge hvor hardt uttrykk du ønsker deg. Gå for en sort variant hvis du ønsker å framheve øynene litt ekstra, eller bruk en brun nyanse for å holde på det mildere uttrykket. Du kan også velge å farge vippene med permanentfarge og droppe maskaraen. Det gir vippene farge, og et veldig naturlig og rent resultat.

Kinn

For å skape en frisk og sunn look er det fint å bruke litt farge i kinnene. Skap en illusjon av vakre roser i kinnene, som etter en tur i kjølig vinterluft. Friskt, naturlig og vakkert.

- En rouge i en lys og frisk ferskenfarge, gjerne med et snev av skimmer, gir flott glød til kinnene, anbefaler Larsen.Lepper

Som resten av ansiktet bør også leppene holdes naturlige. Det betyr allikevel ikke at du ikke skal bruke noe på dem. Det finnes mange lekre leppestifter i nøytrale, lyse og naturlige nyanser.

- Velg deg gjerne en med mye fuktighet, så den gir et lett resultat, uten å se klumpete ut, forteller Larsen.

Det finnes mange leppestifter som føles som en leppepomade, og som gir masse fuktighet til tørre lepper, perfekt for det nordiske klimaet.

Siste touch

Ønsker du deg enda litt mer glød i huden?

- Prøv et pudder med lett skimmereffekt, enten du legger det som en highlighter på kinnbena eller bruker det i hele ansiktet. Pass bare på at du velger et pudder uten for mye skimmer. Resultatet skal se naturlig ut, sier Larsen.

ener toer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning