Kledd for fest

Her er plaggene du bør skaffe deg til jule- og nyttårsfestene!

Publisert Oppdatert
Paljetter, metalliske farger, svart mikset med knallfarger og mektig tilbehør er stikkord for årets festmote. Vi har fått eksperttipsene fra PR-byråene.

Glitrende mote

Festtrenden for sesongen er for det meste en eneste stor paljetteksplosjon, noe du vil se både på kjoler, skjørt, bluser, blazere, cardigans, tights og ikke minst på tilbehøret.

- Du skal glitre til festen, det gjør du enkelt med paljetter på kjole og topp. Men andre detaljer som nagler og studs, rysjer og perler er også helt riktig, forteller Mia Thorso, moteansvarlig hos Polhem PR og eksemplifiserer.

Hun forteller at kjolelengdene strekker seg fra ultrakort med lange ermer til helt fotside maksikjoler.

Les også: Styr unna det vulgære

Les også: Kjolene som tenner ham

Les også: 1 kjole 10 antrekk- Og er kjolen prangende kan du holde tilbehøret helt enkelt med sorte pumps, sorte strømpebukser, søte ringer og øredobber, sier hun.

Emma Hedman hos This Is PR synes også at det er metalliske og glinsende materialer som utmerker seg for partytiden.

- Og dette kan man kombinere med hvitt og beige, faktisk. En god måte å skille seg ut på festen. Ellers er det strålende å kombinere det metalliske med knæsj rosa eller blå farge, sier Hedman.

Tinashe Kvangarsnes ved Star PR mener at årets festmote skal være komfortabel men edgy;

- For all del ikke frys! Bruk sorte strømpebukser, hudfargede er "no-no". Du kan gjerne gå for en lang, kroppsnær kjole med en stor splitt, så blir den sexy på samme tid, sier hun og fortsetter;

- Transparente detaljer på bluser, rustrødt og lilla, skinn og til og med strikk passer godt til festsesongen.

Dress opp gamle plagg

Kjøpte du en favorittkjole i fjor og vil bruke den igjen i år? Null stress! Denne kan du dresse opp til en splitter ny kjole på utallige måter.

- Her kan du for eksempel plusse på med noen kule strømpebukser med mønstre eller søm på, eller i en knæsj farge. Pumps i metallisk farge, bruke et prangende belte i livet eller lesse på med store statementsmykker, sier Thorso.

Hedmann synes at det er enkelt å fornye den gamle kjolen med en helt rett boyfriend-blazer.

- Dette, sammen med noen spisse pumps, et stort smykke og en clutch, ser helt strålende ut, sier hun.

Et godt tips er å se på kjolen og tenke over hva du kan bruke til den.

- Start med å strippe kjolen helt ned og tenk over hva du vil sette den sammen med. Tilbehøret er alt, store ringer og kjeder er bra, heller for mye enn for lite. Husk også på at sort ikke er ensbetydende med kjedelig, det handler om hva du kombinerer det med, mener Kvangarsnes.

God investering

Hvis du vil investere i plagg du faktisk kan fortsette å bruke utover vinteren og til våren og sommeren, er ikke Helene Aurora Nicolaysen hos Presskontakterna det minste i tvil;

- De knalle fruktfargene som sitrongult, oransje og grønt fortsetter i lang tid fremover. Det gjør også striper og maksikjole-trenden, sier hun og får støtte fra Hedmann;

- Rustrødt er en ny basefarge. I tillegg vil jumpsuit-trenden fortsette, så kjøper du en slik til partysesongen, skal du vite at du kan bruke den videre neste år.

5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning