Bli skoleballets dronning

Slik finner du stilen, og drømmekjolen!

Publisert Oppdatert
Skoleballet kan by på store opplevelser og være et minne for livet. Dette er dagen du virkelig får lov til å boltre deg i jentedrømmen. Og det første du bør tenke på, er kjolen!

Les også: Slik finner du din stil

Les også: Trendy mønstermiks

Les også: Kledd for fest


Bruk tid

Vet du ikke hvor du skal begynne? Bruk god tid, og velg kvalitet, anbefaler Hanne Martinsen, innehaver av kjolebutikken Anna Johnson & Friends i Lillestrøm.

- Snakk gjerne med venninner og se på nettet for å finne ut hva som finnes og hva du liker. Men vær forsiktig hvis du handler på nett. Mange steder selges det billige kopier som ikke ser bra ut i virkeligheten, sier hun.

Å besøke butikker som har et stort utvalg av den kjoletypen du ønsker deg er også et godt tips.

- De har kunnskap som gjør at de kan hjelpe deg med å velge riktig kjole, og også tipse deg om riktig styling. Nisjebutikker som Anna Johnson & Friends fører også lister over hvilke kjoler som er solgt til hvilke ball slik at man kan sikre seg mot å ha lik kjole som ti andre, forklarer Martinsen.

Din stil

Enten du ønsker å være prinsesse for en dag, ballets rocker, trend-divaen eller klassisk chic - her er Martinsens ideer og inspirasjon til de ulike stilene, og tips om stylingen som passer til.

Ønsker du deg Askepott-følelsen? Da bør du velge deg en stor ballkjole som garanterer prinsesselook-en.

Tyll, glitter og krystaller er detaljer som utgjør den perfekte kjolen. Prinsessekjolen kler de fleste fasonger. En glitrende tiara, krystallsmykker og en naturlig sminke med duse rosa kinn er kledelig.

Kombiner med myke krøller, løst eller lett oppsatt hår.

Classic Chic

Feminin, elegant og søt! Disse ordene kjennetegner den klassiske stilen.

Kjolen er tidløs og går ikke av moten. Den tradisjonelle, klassiske stilen henger ofte sammen med lange kjoler med rene linjer. Den er også perfekt for å fremheve figuren. Når det gjelder tilbøret er det viktig å holdet det rent og elegant. Følg prinsippet «Less is more».

Rock star

Vekk oppsikt på ballet med en kjole som skiller seg ut! Gjerne en kort kjole, en kjole i kult dyreprint eller en dramatisk, sort paljettkjole stylet med et par funky statement-sko.

Den rocka stilen handler om å tørre å vise personlighet og edge. Håret kan settes opp i en stram hestehale og kombineres med sotede øyne. Store smykker er et must. Dette vil understreke den riktige rocke look-en.

Glamour Diva

Bli ballets glitrende stjerne! En glamorøs og sofistikert stil gjør deg klar for et «red-carpet-event».

Gå for en kjole som synes og utmerker seg. Kanskje har kjolen åpen rygg med lekre detaljer, eller den er dekorert med masse glitrende krystaller eller paljetter. Denne stilen tåler en kjole som er litt dramatisk.

Velg store lekre øredobber og en stor cocktailring, og dropp kjedet. Tenk Hollywood-stjerne.

Short and sweet

Skill deg ut fra prinsessehavet i en kort og luftig kjole! Perfekt også for de som elsker sko, og som vil at skoene skal synes litt ekstra. Dessuten vil du ha en kjole som ikke er i veien om du vil danse hele kvelden.

Styling er avhengig av hvilken type kjole man velger. En kjole med mye volum i skjørtet med tyll og chiffon er populært og gir en søt look. Understrek stilen med løst oppsatt hår, lett krøllet, og med naturlig sminke. Topp gjerne det hele med en liten og glitrende tiara!ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning