Slik finner du din stil

Og slik fant Jenny Skavlan sin. Se utdrag fra hennes nye kolleksjon her!

Publisert Oppdatert
- Jeg er ikke nødvendigvis så opptatt av det hotteste eller de siste trendene. Jeg prøver å holde meg til min stil og føler at jeg har funnet den nå, sier Jenny Skavlan.

Sexy og personlig

Vi møtte henne da hun lanserte sin nye kolleksjon for Bik Bok tirsdag. Med slengbukser, grove, høye hæler og store statementsmykker er det mye 70-tall over Jennys lekre kolleksjon.

Les også: Slank til festen

Les også: Ny vintage

Les også: Sesongens hotteste tilbehør


- Jeg har prøvd å ta dere med inn i mitt 70-tallsunivers, med en liten feeling av rockabilly, forteller hun.

Figurnære passformer og enkle, klassiske snitt gir kolleksjonen både en sexy og glamorøs look, og det er ikke vanskelig å se at Jenny er glad i vintage. I tillegg har hun vært opptatt av det feminine.

- Jeg ville at plaggene skulle være flatterende for kvinnekroppen. Jeg har derfor satset på markerte liv og bare armer og skuldre, forteller Jenny.

Tro mot stilen

Jenny har blitt kjent for sin gjennomførte og særegne stil, og med den nye kolleksjonen er det tydelig at hun har funnet hva som kjennetegner henne. Sexy snitt, korte skjørt og vintage-mønstre preger plaggene. Men hun har ikke alltid vært like stilsikker.

- Da jeg studerte i København var det veldig kult med capser og store plagg med grafiske mønstre. Jeg hoppet også på den stilen. Men jeg følte meg aldri helt hjemme. Nå føler jeg at jeg har funnet min stil, forteller hun.

Selv kule og gjennomførte jenter som Jenny har altså gjort sine motesynder. Men hvordan finner du egentlig fram til stilen som er helt deg? Her er Jennys tips:

- Det handler om å prøve og feile. Jeg tror man finner mer og mer sin stil jo tryggere man blir på seg selv. Det er veldig mye som er trendy som jeg syns er kjempekult og som jeg liker å se bilder av. Men det er ikke meg. Jeg prøver å være flink til å velge bort det som ikke passer meg og heller være tro mot min stil.

Se mulighetene

Et lite budsjett behøver ikke nødvendigvis å sette en stopper for kule og nye antrekk. Selv prøver Jenny alltid å være kreativ for å få mest mulig ut av gamle plagg.

- Jeg liker å sy om gamle vintageklær. Om passformen ikke er fin så spiller ikke det noen rolle. Jeg ser etter gode materialer som ull, silke og skinn, for så å sy om plaggene hjemme. En kjole kan bli til et skjørt og et skjørt kan bli til en bluse. Det handler om å se mulighetene og potensialet i gamle plagg, mener hun.

Denne måten å tenke på kommer også tydelig fram i hennes siste Bik Bok-kolleksjon.

- Toppene i kolleksjonen har enkle og rene snitt. Da kan de enkelt pyntes med en krage eller et smykke. Jeg velger alltid klassiske snitt slik at et plagg kan brukes som et lerret. Så bruker jeg heller accessories til å sprite opp antrekket med, forklarer Jenny.

Vær deg selv

Med julebordsesongen rett rundt hjørnet har du sikkert allerede begynt å tenke på hva du skal ha på deg. Butikkene er nå fyllt opp med masse lekkert festtøy. Jenny skal selv velge seg noe fra sin nye kolleksjon til julebordet i år. Dette rådet gir hun til oss andre:

- Man må være seg selv uansett. Ikke overpynt deg eller prøv å være en annen enn den du er. Da kommer du til å føle deg ukomfortabel hele kvelden. Vær tro mot din egen stil, oppfordrer designeren.

I morgen, onsdag 16. november klokken 18 slippes kolleksjonen i BIK BOKs flaggskipsbutikk på Karl Johan i Oslo. Den 17. november klokken 10 slippes den i alle BIK BOK butikker.


Kolleksjonen består av totalt 11 plagg, ett par sko og syv accessories.
Priser fra 99 til 1199 kroner.

Få mer inspirasjon og stylingtips på Jennys nye blogg.ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning