Bli mai-fin!

Klær, hår og sminke skal sitte. Her får du tipsene.

Publisert Oppdatert
17.mai er dagen man har lov å virkelig være sukkersøt eller skikkelig nasjonalromantisk. Du har mange muligheter, men det flotteste er ofte å holde looken subtil og enkel, både når det gjelder klær, hår og sminke.

Her er tipsene:


Klær og sko

Som vi har nevnt mange ganger er det 70-tallet som troner på trendtoppen denne våren og sommeren. Det betyr blant annet varme jordfarger, bukser med høyt liv og mye sleng, men også kule og praktiske ankelbukser som ser supre ut både til ballerinas og pumps.
 • Vil du kle deg klassisk og fresht til jobben eller til festen, kan du gå for et plissert skjørt som går rett under eller over knærne. Kombiner med en figursydd mørkere blazer eller cardigan, og fest gjerne et smalt belte i livet.

Les også: Trendy ut året

Les også: Variert vårhår

Les også: Knall makeuptrend


 • Gå for den mer avslappede bohémlooken med skjørt som går ned til anklene. Også her er det flatterende med en mer ettersittende siluett øverst for å skape balanse. Sandaler fungerer godt til denne looken.
 • Marinemoten hører til våren og sommeren. Det er nå det er lov med hvite bukser, stripete gensere, lekre topper med båthals og marineblå blazere. Rødt, hvitt og blått sammen er ikke noe å være redd for, kjør på!
 • Kilehælen er en sikker sommervinner, og den er ekstra aktuell i år. Behagelige og gode å gå på, og ser superfreshe ut til absolutt alle plagg. Vil du skape en illusjon av lengre ben, velg sandaler i nudefarge.
 • Sminke

  Dagslyset varer lenge nå og dette er også viktig å ta hensyn til når du sminker deg. Sommeren er tiden da det er greit å ikke dekke ansiktet med for mange produkter, og heller satse på en søt og mer naturlig look.
 • Sminketrenden for sommeren er klare farger og en ren hud. Her er det imidlertid viktig å huske på at du ikke skal se ut som en julekule, men heller bruke elementer av de sterke fargene for å fremheve deler av ansiktet.
 • Leppene kan godt være knalloransje eller ferskenfarget, men ton da ned resten av sminken slik at du skaper en god balanse.
 • En eyeliner i en sterk farge åpner blikket. Legg den enten på våtkanten, eller langs de nedre eller øvre vippene. Velg en nøytral leppestift slik at det ikke blir for mye av det gode. Lek deg gjerne med en kremliner og duse den ut over lokket med en kost slik at du får en sotet effekt.
 • Bronzingprodukter hører til sommeren, men her er det lett å gå i solpudderfellen. Du skal skulpturere ansiktet med solpudderet, ikke dekke hele fjeset. Tenk ytterkantene av ansiktet; legg solpudder med en stor kost enten på øverste del av kinnbena, eller som en skrå og dus strek oppover i området som blir innhulet når du lager trutmunn; mellom munnvik og nese. Tenk at du skal legge solpudderet i et tretall - ved tinning, ved det innhulte området og langs kjevebenet. Dus ut harde kanter og legg aldri solpudderet midt i pannen, da ser ansiktet flatt ut.
 • Hår


Vår- og sommerhår er ofte preget av det romantiske og søte. Strandkrøller, lyse striper, fletter og løse lokker passer like godt på fest som til grilling i parken.
 • Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, elsker fletter i mai måned, enten det er til en kort kjole eller til bunaden. Preparer håret med gode holdprodukter som saltvannspray, hårpudder eller olje for å skape den teksturen og motstanden du ønsker. Da er det lettere å få fletten til å holde.
 • Vil du ha håret løst, er lett fall flatterende. Alt du trenger er saltvannspray i et fuktig hår som du lar lufttørke seg til lette krøller. Du kan også jukse med krølltang, bruk da alltid varmebeskyttende produkter først og følg på med en god holdspray avslutningsvis.
 • Volum er alltid in, og ekstra trendy denne våren. Bruk hårpudder i bunnen og masser med fingertuppene, krepp lett i bunnen eller tuper med en kam. Mulighetene er mange, og det trenger ikke ta mange timer.
sleng220 Karen-Miller220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning