Knall makeuptrend

- Sminke skal være morsomt, sier Hanna Karlsson.

Publisert Oppdatert
Det er Moder Jord som står i spissen for inspirasjonen Make Up Stores sommerkolleksjon Grace som kommer i salg nå i mai. Og i sommer kan sminken både være dus og forsiktig, eller du kan gå for knæsje pastellfarger.

For alle kvinner

- Pastellfarger som lilla, rosa, gult og grønt brukes gjerne på øyenskygger, rosa og peach på leppene og skimmerfarger på kremkajaler, sier presseansvarlig hos Make Up Store Hanna Karlsson.

Hun forteller at sommerens makeup kan brukes av alle, til alle anledninger. Alt avhenger av teknikken du bruker:

Les også: Nå skal du våge mer

Les også: Alle kler lilla

Les også: Unngå sminkefella- Alle kvinner kler pastellfargene, og man kan selv velge om man vil gjøre de sterkere og mer markante om man blander med vann eller primers, eller gjøre de svake og mer romantiske ved å duse fargene utover, sier Karlsson.

Brun med knæsjfarge

Dersom du ønsker den markante looken tipser hun deg om å enten fokusere på øyne eller lepper.

- Samtidig skal man ha lov til å leke seg med fargene og naturligvis er det OK en gang i blant, for eksempel på fest, å kjøre på både lepper og øyne på samme tid. Sminke skal være morsomt, enten man velger en forsiktig look eller en kraftig soting rundt øynene, sier Karlsson.

Hun lister opp alternativer som å bare ramme inne øynene med en kremkajal som man kan duse ut til en skygge, eller leke seg med to-tre øyenskygger hvor man legger lyst på hele lokket, en mørkere helt ytterst og en annen mørk farge i globallinjen.

Leppene i sentrum

Og selv om øynene alltid får mye oppmerksomhet når det kommer til sminke, er det dette året leppene som får mest fokus. Og selv om glossen aldri slutter å være populær er det leppestiften som troner høyest på trendtoppen.

For å få til et godt og varig resultat kan du begynne med å legge en leppeprimer rett på leppene for så å streke en lipliner rundt munnen. Påfør to lag med leppestift og deretter avslutter du med et lip sealer-produkt som vil trekke seg inn i leppene og gi en matt look som varer.

- Lipliner er ikke bare noe som henger igjen fra 90-tallet. Finner du en liner i samme farge som leppestiften vil den ikke synes, men den sørger for å holde leppestiften på plass. Du kan også bruke kun lipliner på hele leppeområdet for en sterk effekt, sier Karlsson.

sminke220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning