Vinner av skrivekonkurransen «oppbrudd»

Ungdommelig utferdstrang vant skrivekonkurransen

Sandra skrev så gjenkjennelig om å flytte ut.

AUSTRALIA: Sandra var bare 19 år da hun flyttet til Australia. Hun ville ut og se verden. Noen som kjenner seg igjen?
AUSTRALIA: Sandra var bare 19 år da hun flyttet til Australia. Hun ville ut og se verden. Noen som kjenner seg igjen?
Publisert

Sandra Vågestøl sin tekst om å bestemme seg for å flytte utenlands som ungdom gikk av med seieren i skrivekonkurransen med tema «Oppbrudd». Teksten forteller om sterk utferdstrang, om en norsk bygd som ble for liten og for trang og om gleden ved å reise og oppleve noe nytt.

Tematikken er noe mange av oss som kommer fra store eller små steder i Norge kan kjenne oss igjen i. Det virker det også som dere lesere har gjort. Hvem har vel ikke kjent på drivet etter å se verden, være del av noe større, over frihet og spennende opplevelser?

Du kan lese Sandras vinnertekst her.

For Sandra betød skrivekonkurransen en anledning til å tenke over valget hun gjorde den gangen.

- Jeg skrev denne teksten fordi det gav meg en sjanse til å reflektere over denne epoken i livet mitt, da jeg var 19 år og bestemte meg for å reise til Australia. I dag forstår jeg at det hele var ganske stort, og at jeg antageligvis var ganske modig som turde! sier den glade vinneren til Kvinneguiden.

- Den gangen var jeg bare full av eventyrlyst. Jeg ønsker også å dele opplevelser fra livet mitt i håp om at det kan inspirere og motivere andre der ute til å følge drømmene sine, fortsetter hun håpefullt.

Sandra har tidligere fortalt om livet i Australia, og om hvordan hun til slutt konkluderte med at hun skulle ta med sin australske mann og flytte hjem igjen og stifte familie.

Mange bidrag

Temaet «Oppbrudd» satte i gang skrivekløe hos mange av dere. Og vi kunne kose oss med å lese bidrag som handlet om alt fra å bli kvitt usunne vaner og å være en rastløs sjel som bor litt her og litt der til å miste jobben på dramatisk vis.

Premien som er på vei til Sandra er et gavekort på 1500 kroner fra en bokhandlerkjede.

Det kan hende noen stusser på at det tar så lang tid å kåre vinnere av skrivekonkurransene? Det skyldes at vi først må få inn alle tekstene, lese og vurdere dem, og så må alle tekstene være publisert i god tid før vi kan kåre en vinner. Dermed går det noen måneder fra skrivekonkurransen til vinneren kåres. Men vi har stadig skrivekonkurranser gående, så det er ofte temaer å skrive tekster om, og jevnt over fine, morsomme, triste og givende tekster fra dere å glede seg over i spaltene våre.

Vi takker så mye for de mange flotte bidragene dere har sendt inn. Og vi håper dere vil bli inspirert til å skrive litt i ferien når vi ganske snart drar i gang en ny skrivekonkurranse. Følg med, så får dere snart vite sommerens oppløftende tema.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning