SEX ETTER FØDSELEN

- Når dette skjer er det klin umulig å tenke på puling

Hvordan kan vi over natten gå fra å være seksuelle skapninger til frigide peppermøer?

PÅ'N IGJEN: - Du er nå gravid igjen og tenker kanskje at du har knekket sex-koden, men den gang ei.
PÅ'N IGJEN: - Du er nå gravid igjen og tenker kanskje at du har knekket sex-koden, men den gang ei. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Getty Images
Sist oppdatert

Ingrid Kristensen (43)

  • Ingrid er er en av finalistene i Kvinneguidens skrivekonkurranse.
  • Utdannet siviløkonom og jobber som kommunikasjonsrådgiver.
  • Tidligere globetrotter og innbilt medlem av Sex og Singelliv.
  • Nå kone, mamma og stemor.
  • Hemmelig forelsket i familiens aupair.
  • Blogger på donnadisco.wordpress.com
INGRID KRISTENSEN: - Endringen fra sexgudinne til frigid peppermø skjer den dagen du gjennomgår et livsvarig navnebytte – til «Mamma».
INGRID KRISTENSEN: - Endringen fra sexgudinne til frigid peppermø skjer den dagen du gjennomgår et livsvarig navnebytte – til «Mamma». Foto: FOTO: Privat

KOMMENTAR:

- Endringen skjer den dagen du gjennomgår et livsvarig navnebytte – til «Mamma».

I det øyeblikket vaginaen din revner bakover opp til rumpa og jordmoren setter i gang utformingen av tidenes makramekunst med nål og tråd, legges verdens vakreste skapning til brystet ditt.

Hodet blir så fullt! Av store og små saker som; hvordan kan jeg på best mulig måte tilrettelegge for at han vokser og utvikler seg fysisk og mentalt, og føler seg glad og lykkelig? Jeg håper han blir flink i fotball. Og at han får gode venner. Som ikke drikker. I hvert fall ikke driver med dop! Jeg håper jeg blir bestemor. Men ikke for tidlig. Han må jo få oppleve verden. Jeg må kjøpe hjelm.

Kjærlighetstsunami

Hjertet som inntil nå har svulmet over av forelskelse og beundring for kjæresten, blir utsatt for en kjærlighetstsunami som vasker bort alt som var av tidligere følelser.

Jeg sier ikke at de forsvinner, men de vaskes definitivt langt til side, og det vil kreve en aldri så liten leteaksjon for å grave dem frem.

Du er nemlig blitt oversvømt av en altoverskyggende besettelse for den 3680 gram store menneskevalpen som ligger ved brystet og hyler som besatt fordi han ikke lenger får til å drikke melk fra den blodige brystvorten innsmurt i lanolin (les: vaselinaktig gugge som ikke er giftig når babyen får det i munnen. Brukes som magisk vidundermiddel til såre brystvorter).

Når dette skjer er det klin umulig å tenke på puling!

Den nye jomfrudommen skal tas

I seks uker etter man har født er det heldigvis frarådet å ha sex. Så da har du «fri».  Kanskje har du en baby med kolikk, da er vanligvis også far så trøtt og frustrert at man får tre nye måneder fri. Før eller siden må du imidlertid til pers.

Hvordan kommer du så i gang med sex etter en fødsel? Det er mange hindre som skal forseres.

Skal du for eksempel ha på deg BHen med ammeinnleggene, eller skal du ta den av? Det spruter jo melk hvis han tar på brystene. Det blir fort klissete i sengen, og ikke på en sexy måte. Er det ekkelt for ham å få morsmelk i munnen?

Brystene er ømme og du har egentlig ikke så lyst til at han skal ta på dem. Kan du si det? «Dette området er stengt», liksom?

Hva hvis han ikke liker makramekunst?

Hva med underlivet. Hvordan ser det ut egentlig? Du har faktisk ikke så lyst til å se på det. Men han kommer jo til å se det. Har han lyst til det? Tenk hvis han ikke liker makramekunst?

Rekk opp hånden alle kvinner som synes at knipeøvelser er det kjedeligste i hele verden, og som sovner bare av tanken?

Hva gjør vi da? Blir det mer sexy hvis du tar en brasiliansk voksing? Det kan umulig være like vondt som å føde? Eller er det?

Kanskje du bare skal gå rett på puling under dyna med lyset av, det er så lenge siden det ble noe på ham at han er sikkert glad for litt action uavhengig av form. Herregud, hva hvis jeg blir gravid?!

Den gode nyheten er at det går som regel veldig fint å ha sex med kjæresten også etter at du har født. Utfordringen er å finne tid og overskudd til å gjøre det flere ganger.

Rekk opp hånden alle kvinner

Hvordan finner du så balansen mellom å være mamma, drive en husholdning og være et seksuelt vesen? Hvordan får du lyst på sex når du egentlig ikke har det?

De lærde strides. Noen hevder at veien til en kvinnes sexlyst går gjennom mannens deltagelse i husarbeid.

Jeg er usikker. Fungerer det med vaskehjelp, eller må mannen fysisk vaske selv?

Andre mener at du må fikse lysten selv gjennom å utføre knipeøvelser i underlivet. Det skal få kvinnen (les: deg) til å føle seg mer sexy. Og så blir du stram og fin, hvilket vil gi en god selvfølelse og ikke minst, en glad mann.

Rekk opp hånden alle kvinner som synes at knipeøvelser er det kjedeligste i hele verden, og som sovner bare av tanken?

On that note; hva med å fasilitere en god natts søvn og tid til personlig hygiene og stell – dét er en sexy tanke for en småbarnsmor. Toppes seansen med et glass rødvin, en hyggelig kjæresteprat og en nydusjet mann, så nærmer man seg.

Massasje og kos – uten sexpress – kan lett utarte seg. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

FRI FRA SEX: - I seks uker etter man har født er det heldigvis frarådet å ha sex. Så da har du «fri».
FRI FRA SEX: - I seks uker etter man har født er det heldigvis frarådet å ha sex. Så da har du «fri». Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Getty Images

Du vil minimum sitte igjen med en glad mann og god samvittighet

Hvis verken mannlig husarbeid, knipeøvelser, rødvin eller søvn hjelper, så vet jeg ikke annen råd enn at du bare må hoppe i det – igjen. To av tre kvinner innrømmer at de har sex selv om de egentlig ikke har lyst, og det meste er lettere å bære når man er flere i samme båt (fortrinnsvis ikke i samme seng).

Det sies at øvelse gjør mester. Og det er jo ikke direkte ubehagelig å ha sex med den du elsker (selv om han aldri plukker opp sokkene etter seg eller skrur korken på tannkremtuben).

Hvis du tar deg tid til å kjenne etter (i stedet for å bekymre deg for om barnet våkner, og at du må stå opp om fire timer) så er det egentlig veldig deilig.

Noen ganger er det særdeles hyggelig å glede noen andre også, og hvem er hyggeligere å glede enn din kjæreste og far til dine barn?

Sexgudinnen er tilbake

Dersom du opplever at du plutselig får veldig lyst på sex. At du kaster deg over kjæresten med samme iver og entusiasme som i starten av forholdet deres. At du med glede sitter øverst og rir ham med nyvunnet krefter og en intensitet som om du skulle ha vært på høydetrening, helt uten bekymring for at brystene er blitt langt mer bevegelige etter svangerskapet, så kan dette bare bety en ting: Du har eggløsning og lyst på et nytt barn.

Prolog

Du er nå gravid og tenker kanskje at du har knekket koden. Du har lært hvordan du skal kombinere rollene som sexgudinne og mamma, eller du vet i hvert fall hvordan du skal klare å opprettholde et sunt, normalt sexliv i en krevende periode.

Da må du tro om igjen. Du kan like gjerne sette på Dolly Parton sin gode gamle slager «Here you come again» først som sist.

Par som har barn i alderen 0-4 år har i snitt sex 1-2 ganger i måneden. Sånn er det bare.

 

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 04/08 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også