Verdens beste barer

Her må du ta en drink før du dør

Drikker du her burde du skryte av det på Facebook

LONDON: I London burde alle unne seg en drink på The Connaught en gang i livet. FOTO: Londontown.com
LONDON: I London burde alle unne seg en drink på The Connaught en gang i livet. FOTO: Londontown.com
Publisert Oppdatert
AKU AKU: Det skorter ikke på kule steder å ta en drink i Oslo heller. FOTO: Aku Aku
AKU AKU: Det skorter ikke på kule steder å ta en drink i Oslo heller. FOTO: Aku Aku

Vi nordmenn elsker å reise på langhelger og urbane byferier. Billige billetter, god økonomi og godt med feriedager gjør at vi mer enn gjerne setter oss på flyet og setter kursen for den ene pulserende storbyen etter den andre.

Og det er ikke bare shopping og sightseeing som står på tapetet når vi først har ankommet. I større og større grad er vi også opptatte av å både spise og drikke godt og unikt når vi er ute på tur. For det holder slett ikke med middag på den lokale pizza-og-burgerrestauranten eller et glass vin i hotellbaren når det kommer til skrytebilder og sjekk-inn på sosiale medier. Nei, da må det kulere skyts til, både i form av drinker, gjester og interiør.

 

Kule steder tiltrekker kule mennesker

At et spise- eller utested regnes som mer trendy og "in" enn et annet har ikke bare med hva som serveres der, men også i aller høyeste grad hvordan det ser ut og hvem andre som befinner seg der.

- Det som gjør en bar mer "kul" enn en annen er den totale opplevelsen av et konsept, forklarer interiørarkitekt MNIL hos Scenario i Oslo, Linda Steen, til Kvinneguiden.

- Samtlige elementer må stemme overens - som interiør, mat, musikk, presentasjon og service - kort sagt hele opplevelsen. Og klarer man å gjennomføre ideen, så kommer kunene. Kule, gjennomførte konsepter tiltrekker "kule" mennesker.

Steen, som sammen med kollegene i Scenario nylig har gitt ut boken "Scenario: Interior Architecture Design", har selv vært med på å utforme mange utesteder, og skryter av av vi også har flere plasser å være stolte av her hjemme i "lille" Oslo:

- Fuglen må nevnes her, det samme må Aku Aku, hvor drinkene er en stor del av konseptet. På nyåpnede Taqueria på Paleet er den totale opplevelsen bra, hele konseptet med mat, drikke og atmosfære. Tranen og Crowbar er andre gode eksempler.

Er du derimot på bortebane og skal skryte av å ha nytt feriedrinkene et kult sted, ja så bør du sørge for å legge inn et besøk på noen av disse barene, som bransjemagasinet Drinks International nylig kåret til noen av de beste i verden.

London

Storbyfavoritten har langt fra bare brune puber å by på

EVENTYRER: Gunnar Garfors har besøkt alle land i verden - og skrevet bok om det. FOTO: Samlaget.no
EVENTYRER: Gunnar Garfors har besøkt alle land i verden - og skrevet bok om det. FOTO: Samlaget.no

Nordmenn elsker London, og for mange er det en pint på en tradisjonell pub som gjelder når vi befinner oss i Storbritannias hovedstad. Men skulle du være i humør for noe litt mer fancy, ja da bør du ta turen innom en av disse:

1. Artesian

For tredje året på rad kom baren Artisan på det fem-stjernes hotellet Langham Hotem på første plass over verdens aller beste barer.

2. Nightjar

Tenk mørk, sexy og drinker du sent kommer til å glemme.

3. Connaught Bar

På luksuriøse Connaught Hotel i Mayfair finner du også berømte Connaught Bar, hvor du både vil nyte noen fantastiske cocktails og også det vakre Art Deco-interiøret baren er innredet med.

London hadde også flere barer med på listen:

4. American Bar

5. Happiness Forgets

6. White Lyon

7. 69 Colebrooke Row

8. Callooh Callay

Den norske eventyreren og forfatteren Gunnar Garfors har besøkt alle land i verden, og sett innsiden av ikke så rent få barer og utesteder på sine turer. Han har mange favoritter i nettopp London:

- Bob Bob Richard i Soho er egentlig en restaurant, men de lager også svært gode drinker der, forklarer Garfors til Kvinneguiden.

- Og så er det verdt å nevne at de har en egen "Press here for Champagne" knapp ved hvert bord. Og den fungerer faktisk. På noen sekunder er servitøren over ved bordet med champagne. Priceless og definitivt plassen om du har noe å feire.

Et annet sted Garfors anbefaler, er baren Evans and Peel.

- Dette er en bar kamuflert som et privatdetektivkontor. Du kommer inn i en liten bule, der en mann med hatt sitter bak et skrivebord. Du blir spurt om hva slags lovbrudd du vil anmelde før han etter noen flere spørsmål viser deg inn til en skjult, men super-kul bar i kjelleren.

New York

Du trenger ikke være tørst i The Big Apple

VERDENS BESTE: For tredje året på rad er baren Artisan i London kåret til den beste i verden. FOTO: Artisan
VERDENS BESTE: For tredje året på rad er baren Artisan i London kåret til den beste i verden. FOTO: Artisan
"BRING CHAMPAGNE" På dette utestedet er det bare å trykke på knappen, så kommer kelneren løpende med Champagne. FOTO: Londontown.com
"BRING CHAMPAGNE" På dette utestedet er det bare å trykke på knappen, så kommer kelneren løpende med Champagne. FOTO: Londontown.com
LUKSUS: Ta turen innom bare på The Connaught Hotel i Mayfair om du er på jakt etter noen helt fantastiske drinker.
LUKSUS: Ta turen innom bare på The Connaught Hotel i Mayfair om du er på jakt etter noen helt fantastiske drinker.

På Drinks Internatioanl liste var det hele 6 barer i New York som kom seg med på den prestisjetunge listen over verdens beste barer. Drikker du her fortjener det en sjekk-in på Facebook:

1. Dead Rabbit Grocery & Grog

2. Attaboy

3. Elephant Bar

4. Clover Club

5. Maison Premiere

6. PDT

At New York er kjent for å være en destinasjon for spektakulære mat- og drikkeopplevelser hersker det liten tvil om. Likevel var det mange som lot seg imponere at hele 4 av de 10 øverste plassene gikk til barer i Byen som Aldri Sover.

- Europeiske byer kommer alltid høyt i denne kåringen, og det er ingen tvil om at Europa er selve episenteret for god mat og drikke, forklarer Drinks International i en pressemelding gjengitt av CNN.

- Desto mer imponerende er det at både New York og også byer som Seattle, Chicago, San Fransisco og Denver ligger såpass høyt på listen.

Garfors har også gode tips til hvor du bør legge turen for en god drink i New York.

- I New York er det undergrunnsbuler som gjelder, røper reiseeksperten.

- Nye dukker opp hele tiden, og andre legges ned. Her gjelder det å følge med og spørre seg frem blant lokalbefolkningen. Men de kuleste stedene er absolutt å finne i Brooklyn, og ikke det overturistifiserte Manhatten.

Europa

Fra Milano til Paris, her drikker du i Europa

De europeiske hovedstedene er kjente for sine romantiske fortauskafeer, hippe barer og ypperlige restauranter. Mat og drikke er ikke bare en nødvendighet, men også en regelrett opplevelse, noe som også gjenspeilte seg på Drinks Internationals liste over verdens beste barer.

DEAD RABBIT: Hit bør du ta turen om du er i New York.
DEAD RABBIT: Hit bør du ta turen om du er i New York.
ATTABOY: Denne baren klatret seg fra 42. til 4. plass i årets kåring over verdens beste barer.
ATTABOY: Denne baren klatret seg fra 42. til 4. plass i årets kåring over verdens beste barer.

Her er nemlig noen av stedene du bør teste ut cocktail-menyen på rundt om i de europeiske storbyene:

1. Nottingham Forest, Milano

2. Candelaria, Paris

3. Buck & Breck, Berlin

4. Hemingway Bar, Praha

5. Le Lion Bar de Paris, Hamburg

6. Door 74, Amsterdam

7. The Jerry Thomas Project, Roma

8. Bramble, Edinburgh

9. Dry Martini, Barcelona

10. Schumann's, Munchen

11. Tales and Spirits, Amsterdam

 

Garfors har også sine egne europeiske favoritter:

- I Roma er vinbaren Cul de Sac fantastisk. De har massevis av vin til en overkommelig pris. Vinflaskene står på hyller i selve lokalet, og personalet fisker ned den ene flasken etter den andre med spesiallagde gripepinner.

Også i Spania finner du noen unike barer å besøke:

- I Fuengirola i Spania er det en bar som skiller seg ut fra alle de typiske turiststedene, forklarer Garfors:

- På Amistad finnes det knapt en turist eller vinterflyktning fra nord. Bare fastboende som går dit for å sitte i den store sofaen som står på fortauet utenfor.

Sydney og Melbourne

Det er ikke bare "beer and barbeques" som gjelder Down Under

Australia - og da spesielt Sydney - har de siste årene gjort seg kjent som litt av en destinasjon når det gjelder både trend, mote og design. Og skulle du befinne deg på andre siden av jorda, ja så bør du passe på å sjekke ut disse barene:

1. The Baxter Inn, Sydney

PARIS: Candelaria i Paris er kjent for både drinker og sin intime atmosfære. FOTO: Foodrepublic.com
PARIS: Candelaria i Paris er kjent for både drinker og sin intime atmosfære. FOTO: Foodrepublic.com

2. Bulletin Place, Sydney

3. The Everleigh, Melbourne

4. Black Pearl, Fitzroy Victoria

5. Eau de Vie, Sydney

6. Shady Pines, Sydney

Resten av verden

Drinker med seks i stil

Noe av det beste med å reise til nye steder er følelsen av å gå på oppdagelsesferd i spennende nabolag og trange smågater. Sene drinker på sjarmerende fortauskafeer og iskalde cocktails på sene sommerkvelder, verden ligger for dine tørste føtter:

Garfors er enig:

- Favorittbaren min heter Electric Shoes og ligger i Seoul i Korea, forklarer den erfarne eventyreren.

FARGERIK: Cocktails-menyen på disse barene ville garantert imponere. FOTO: Drinks International
FARGERIK: Cocktails-menyen på disse barene ville garantert imponere. FOTO: Drinks International

- Vi snakker faktisk om verdens beste musikkpub. Electric Shoes ligger i Apgujeong i Gangnam, bydelen med navnet som ble verdskjent av Psy og sangen "Oppa Gangnam Style".

Garfors forklarer at Gangnam rett og slett betyr "sør for elven."

- Puben er drevet av Alex, en dame på min alder med verdens råeste whiskystemme. Og hun har alt du kan tenke deg av vestlig musikk, oppbevart i stabler oppetter veggene, vinyl, kassetter, videodisker og cd-plater. Og en pc til moderne datafiler.

Garfors forklarer at verken han eller reisekameratene har noen ganger klart å sette henne fast på noe annet enn en koreansk låt når det gjelder musikk.

- "Come on, I don't do local stuff", sa hun da.

I Minsk i Hviterussland har reisebokforfatteren nok en favoritt:

- Cherdak er et must. Her finner du tøft interiør og gode drinker. Jazzbaren Juan Sebastian Bar  i Caracas i Venezuela er også flott. Det var faktisk der jeg feiret etter å ha satt verdensrekord etter å ha besøkt fem verdensdeler på en dag. Her er det alltid live-musikk og god stemning.

Her er flere av barene Drinks Internatioanl går gode for om du skulle befinne seg på noen av de følgende destinasjonene:

1. High Five, Tokyo,

2. 28 Hongkong Street, Singapore

3. Chainaya. Tea & Cocktails, Moskva

4. Floreia Atlantico, Buenos Aires

5. Star Bar Ginza, Tokyo

6. Delicatessen, Moskva

7. Quinary, Hong Kong

8. La Capilla, La Capilla, Mexico

9. Licoreria Limantour, Mexico City

HVITERYUSSLAND: Denne baren går reiseekperten Gunnar Garfors god for. FOTO: Dezeen
HVITERYUSSLAND: Denne baren går reiseekperten Gunnar Garfors god for. FOTO: Dezeen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning