New Yorks hotteste resturanter

Her spiser du i New York

Koreansk, sushi, israelsk eller rett og slett erke-amerikansk; det mangler ikke på hippe steder å stagge sulten på i NYC.

SE OG BLI SETT: På Pastis i Meatpacking District kommer du for å spise brunch i helgene - og for å se på alle de vakre menneskene som kommer hit.
SE OG BLI SETT: På Pastis i Meatpacking District kommer du for å spise brunch i helgene - og for å se på alle de vakre menneskene som kommer hit. Foto: FOTO: Lifestylehunters.com
Publisert Oppdatert

"Jeg bruker ovnen min til å oppbevare gensere i" erklærte Carrie Bradshaw i fullt alvor i en episode av TV-serien Sex og Singelliv. For lage mat hjemme, det gjorde hun visstnok ikke. Og hvem kunne vel egentlig klandre henne, med det som må være verdens beste restaurantutvalg like utenfor døren?

For i New York kan du spise hva du måtte ønske nærmest når du måtte ønske det.

Det er lett å gå seg vill i jungelen av restauranter og spisesteder i The Big Apple, men prøver du én av disse, kommer du garantert ikke til å bli skuffet:

De hotteste restaurantene akkurat nå

Ifølge den velkjente og høyt aktede nettbaserte spiseguiden Zagat og New York Times, er disse restaurantene noen av de absolutt mest populære for øyeblikket:

1. Carbone og ZZ's Clam Bar

Søsterrestaurantene Carbone og ZZ's Clam Bar ligger i samme gate i West Village, og er begge eid av kjendiskokkene Mario Carbone og Rich Torrisi. På Carbone spiser du moderne - om enn nokså dyr - italiensk mat, mens du på ZZ's kan nyte noen av byens beste sjømat og cocktail kombinasjoner.

Her finner du dem: Carbone: 181 Thompson St, ZZ's: 169 Thompson St

GASTRONOMISK OPPLEVELSE: Det er ikke bare shoppingen som lokker reisende til "The Big Apple". Byen er også viden kjent for sitt fantastiske utvalg restauranter og utesteder.
GASTRONOMISK OPPLEVELSE: Det er ikke bare shoppingen som lokker reisende til "The Big Apple". Byen er også viden kjent for sitt fantastiske utvalg restauranter og utesteder. Foto: FOTO: flickr.com/photos/kaysha, creative commons

2. Estela

Estela er det industrielle interiøret omtrent like hot som de eklektiske matrettene inspirert av mat fra middelshavslandene. Kreative småretter serveres på små fat - perfekt for å deles, og resturanten er særlig kjent for sin imponerende vinmeny.

Estela er ifølge Zagat en hit blant mat- og restaurantbloggere og har fullt hus hver eneste kveld.

Her finner du den: 47 East Houston Street (Mulberry Street), NoLIta

3. Charlie Bird

Charlie Bird (også bare kalt "Bird") finner du også et super-trendy industriinspirert interiør, mens maten er moderne italiensk med fokus på trendy pastaretter og småretter av sjømat og kjøtt som kan deles av flere.

Her finner du den: 5 King St

4. Toro

Sushi Nakazawa: Det er underholdning bare det å se de dyktige kokkene tilberede maten på denne resturanten.
Sushi Nakazawa: Det er underholdning bare det å se de dyktige kokkene tilberede maten på denne resturanten. Foto: FOTO: flickr.com/photos/edsel_, creative commons
SPANSK: Nyt trendy tapas på Toro.
SPANSK: Nyt trendy tapas på Toro. Foto: FOTO: Toro

Om du drømmer om fantastisk spansk mat, sangria rett fra kranen og panoramautsikt mot Hudson elven, ja da bør du legge inn et besøk på Toro. Her finner du tradisjonelle spanske tapas-retter med en unik NYC vri. Og det er ikke bare maten som er lekker på Toro. Stedet krediteres også for å være et sted man går for å kunne hvile øynene på unge, vakre og suksessfulle New Yorkere. Book, her er det fulle hus hver kveld.

Det så kjent ut...

Mang en Hollywood-film og ikke minst TV-serie har blitt filmet på "location" i New York. Det er derfor ikke rent få restauranter, barer og kafeer du ganske raskt vil kjenne igjen fra disse. Her er et utvalg å ta turen innom om du vil "do it like the movies":

1. 21 Club

21 Club er nærmest for en institusjon i New York å regne. Her har kjendisene spist og drukket siden åpningen i 1930, og det sies at både Humphrey Bogart, Joan Crawford og Frank Sinatra var stamkunder. Mange filmer har brukt 21 Club som location, blant annet disse: All About Eve (1950), Written on the Wind (1956) og Wall Street (1987), hvor Michael Douglas anbefaler Charlie Sheen å bestille restaurantens legendariske steak tartare.

Her finner du den: 21 West 52nd Street

2. Magnolia Bakery

Én episode av Sex & Singelliv forandret dette lille lokale bakeriet for alltid og over natten, og propellerte både bakeriet og selve fenomenet "cupcakes" til kjendisstatus. Nå, flere kokebøker og stjernestatus senere, krediteres til og med Magnolia Bakery for å ha vært med på å gjøre cupcakes populære verden over.

Her finner du den: 11th and Bleeker

3. Café Noir

I thrilleren Unfaithful fra 2002 møtes Diane Lane og Olivier Martinez, som er involvert i en het utenomekteskapelig affære, på Cafe Noir - og ender opp med å ha sex på toalettet her. Det er for så vidt lett å skjønne at stedet kan føre til sånne hendelser, med mørke kroker, sexy latin-amerikansk musikk og små intime bord gjemt bakerst i lokalet.

Her finner du den: 32 Grand St., SoHo

4. Serendipity 3

Det finnes knapt en mer romantisk film enn sukkersøte Serendipity. Og kafeen Serendipity 3 er bare ett av stedene hvor John Cusack og Kate Beckinsale møtes, flørter og faller for hverandre - uten å verken utveksle telefonnumre eller avtale et neste møte, noe som gjør at alt blir lagt i skjebnens hender.

Her finner du den: 25 East 60th Street

5. Buddakan

Super-trendy Buddakan i Meatpacking District var stedet hvor Carrie og Mr. Big hadde sin "rehearsal dinner" før det katastrofale bryllupet i Sex and the City - the movie.

Her finner du den: 75 - 9th Ave

6. Russian Tea Room

Russian Tea Room er også for en institusjon i New York å regne. Mang en film og TV serie har brukt den ikoniske Manhatten restauranten som location - mest nylig var det de vakre menneskene i Gossip Girl som kom hit for å drikke martinier. Mest kjent er nok likevel restauranten for en scene fra filmen Tootsie, hvor Dustin Hoffman sjokkerer agenten sin ved å dukke opp til en avtalt lunsj i kvinneklær.

Her finner du den: 150 W. 57th St

7. Katz's Delicatessen

"I'll have what she's having". Hvem har vel ikke sett Meg Ryan fake sin nå ikoniske orgasme i filmen When Harry Met Sally? Og stedet hvor hun gjorde det, var på Katz's Delicatessen, ved de to midterste bordene i restauranten.

Her finner du den: 205 E. Houston St.

(Kilder: Zagat, Huffington Post, Marie Claire og Newyork.com)

Her finner du den: 85 10th Avenue, inngang på 15th Street 11th Avenue

5. Uncle Boons

Interiøret på denne hippe lille Thai-restauranten i NoLita har måttet tåle litt mobbing fra resturant- og matsnobbene, men ifølge New York Times er ikke maten til å spøke med. På Uncle Boons spiser du enkle og smakfulle Thai-retter som kaffir-lime kylling og mange spennende fiske- og sjømatretter.

Her finner du den: 7 Spring St (Elizabeth Street), NoLita

6. Somtum Der

Forbered deg på å måtte vente på bord på Somtum Der, for her er det mange som vil spise om dagen. Prisene er rimelige og maten er spennende og inspirert av tradisjonelle retter fra Nord-Thailand.

Her finner du den: 85 Ave, East Village

7. Glasserie

Glasserie er en fest for øyet, både maten og også selve bygget restauranten ligger i, som er en nedlagt glassfabrikk i Brooklyn. Her spiser du ifølge New York Magazine moderne Middelhavsinspirert mat med israelske undertoner. Restauranten er perfekt om du skal ut å spise med en stor gruppe, og mange av rettene er laget for å skulle deles av flere.

Her finner du den: 95 Commercial St, West Greenpoint, Brooklyn

8. Sushi Nakazawa

Sushi Nakazawa, som åpnet i West Village i fjor, har allerede rukket å bli litt av en snakkis, og fikk nylig sjeldne fire stjerner i en omtale i New York Times. Her er stedet for deg som elsker sushi og om du er så heldig å få tak i en stol ved baren midt i restauranten, kan du bestille en 20-retters "tasting-menu" hvor du får smake det beste kokk Daisuke Nakazawa har å by på for bare $150. Servicen her omtales også som fantastisk og lokalet like så.

Her finner du den: 23 Commerce St, (Bedford St.), West Village

9. The Elm

På nyåpnede The Elm serveres de fleste av rettene i store kasseroller rett på bordet, slik at du kan forsyne seg selv. Kokken og teamet hans hylles av mat- og restaurantbloggere for unike smakskombinasjoner du sent vil glemme.

Her finner du den: 160 N. 12th St, Williamsburg, Brooklyn

10. Betony

Betony bør du skynde deg å bestille en av de legendariske cocktailsene som serveres i baren. Nyt denne mens du bestemmer deg for hva du skal spise av den klassiske franskinspirerte menyen som har høstet mang et lovord det siste året.

Her finner du den: 41 W. 57th St, Midtown

11. Alder

På super-populære Alder kan du spise en mer moderne og trendy versjon av klassisk amerikansk bar- og pubmat som chips, clam chowder og østers. Kom hit om du vil nyte en kveld blant unge hippe New Yorkere og i tillegg kose deg med god- og forholdsvis rimelig mat.

Her finner du den: 157 Second Ave, (East 10th Street), East Village

12. Mission Cantina

Mission Cantina spiser du retter som er en kreativ miks av meksikansk og asiatisk mat. Perfekt for en pust i bakken om du har shoppet hele dagen.

Her finner du den: 172 Orchard St

13. ABC Cocina

Det er Latin-Amerika og smakene herfra som gjelder på ABC Cocina. Nyt småretter laget av de mest ferske og utsøkte ingredienser, og pass på å få med deg retten som satte denne restauranten på (spise)kartet: Guacamole med erter og solsikkefrø.

Her finner du den: 8 E. 19th St

14. Mighty Quinn's Barbeque

Om du skulle ha en craving for litt av Sørstatene midt i New York, ja da bør du legge inn et besøk på Mighty Quinn's Barbeque. Her spiser du kjøtt for alle pengene - slik en ekte Texaner ville gjort det.

Her finner du den: 103 Second Avenue (Sixth Street), East Village

15. Hanjan

Hanjan finner du både moderne og tradisjonelle retter fra det koreanske kjøkken. Her spiser du med helst med pinner, bare de mest klossete ber om kniv og gaffel. Prøv koreanske pannekaker med blekksprut og gressløk eller grillet makrell med soyasaus.

Her finner du den: 36 West 26th Street, Midtown South

Bloggerens lokale favoritter

Journalist og New Yorker Johanna Goddard skriver den populære mat-, mote- og livsstilsbloggen Cup of Jo. Goddard bor på Manhatten med mann og to unge sønner, og mener New York har de aller mest spennende restaurantene i verden. Her er noen av hennes favoritter:

1. Hudson Clearwater

- Det beste med denne restauranten er at den er helt anonym fra utsiden, nesten hemmelig, forklarer Goddard til Kvinneguiden.

- Man må vite at den er der.

Rundt hjørnet og litt ned i gaten fra det som egentlig er adressen finner du en umerket grønn dør. Når du går gjennom denne og videre gjennom den lille hagen, vil du finne selve restauranten, en bortgjemt perle ifølge Goddard.

Spis rustikk amerikansk mat og nyt en av de "perfekte" cocktailene.

Her finner du den: 447 Hudson Street

2. Tartine

- Tartine er så liten at man må vente på bord ute på gaten, forklarer Goddard.

- Men det er det som er så deilig, spesielt på varme sommerkvelder.

Her spiser du rimelig, usnobbete fransk mat, og restauranten opererer til og med etter BYOB prinsippet (Bring Your Own Beer), noe som vil si at du kan ha med deg egen drikke og få servert den sammen med måltidet ditt.

Her finner du den: 253 W. 11th St, West Village

3. Cafe Cluny

Cafe Cluny er en liten bistro som serverer en miks av amerikansk og fransk mat.

- Vi har spist her omtrent 8 millioner ganger, ofte sammen med venner, og maten er alltid like god, forklarer Goddard.

Her finner du den: 284 West 12th Street

4. Co.

- Den aller beste pizzaen i hele New York, røper bloggeren.

Her finner du den: 230 9th Avenue

5. Wallse

- Her koster det litt penger å spise, men det er absolutt verdt det, både for maten og servicen, forsikrer Goddard.

På Wallse spiser du tradisjonell østerriksk mat og nyter en imponerende vinliste. Prøv "tasting" menyen om du vil smake på mange av rettene samtidig.

Her finner du den: 344 W 11th St

Disse bør du også få med deg

1. Tao

Tao spiser man med øynene like mye som med munnen. Her er lokalet og interiøret en opplevelse i seg selv, og den gigantiske Buddha-statuen midt i resturanten kanskje en av de mest instagrammede Buddhaene i verden. Nyt moderne asiatisk mat og en spennende cocktail meny.

KUNSTVERK: Maten på Betony er nesten for pen til å spises. Nesten.
KUNSTVERK: Maten på Betony er nesten for pen til å spises. Nesten. Foto: FOTO: flickr.com/photos/premshree, creative commons

Her finner du den: 42 East 58th Street

SUKKERSØTT: Magnolia Bakery ble verdenskjent etter at Carrie og Miranda spiste cupcakes her i en episode av Sex og Singelliv.
SUKKERSØTT: Magnolia Bakery ble verdenskjent etter at Carrie og Miranda spiste cupcakes her i en episode av Sex og Singelliv. Foto: FOTO: flickr.com/photos/onlyforward, creative commons

2. Pastis

Å, så trendy Pastis er en fransk bistro med Meatpacking Districk-vri som lenge nå har vært kjent som ett av byens beste "se-og-bli-sett" steder. Nylig stengte stedet da hele bygården skal renoveres, men skal ifølge planen gjenåpne tidlig 2015.

Hit er det perfekt å komme for "Sunday Brunch", som er ett av New Yorkernes absolutte favorittmåltider. Pass på å bestille en noe alkoholholdig sammen med maten, det er nemlig det beste med hele brunch-konseptet.

Her finner du den: 9 9th Avenue, Meatpacking District

3. The Chester

Nyåpnede The Chester er en del av trendy Gansevoort Hotel i Meatpacking District. Her nyter du både frokost, lunsj og middag om du vil, og da gjerne i selskap av en kjendis eller to. Moderne amerikansk "cuisine".

Her finner du den: 18 9th Avenue, Meatpacking District

4. Acme

Acme er en moderne bistro med dansk kjøkkensjef som serverer moderne amerikansk mat med nordisk vri. Her er alle råvarer så kortreiste som mulig og klientellet ungt, vakkert og trendy.

Her finner du den: No.9 Great Jones

5. Locanda Verde

Fantastisk italiensk mat moderne vri hos Locanda Verde. Lykke til med å score en middagsreservasjon på denne tavernaen - de er vanskelig å få tak i. Men stedet er også kjent for å ha kanskje byens beste cappuchino.

Her finner du den: 377 Greenwich St, TriBeCa

Les også:

Slik unngår du denne turistfella

Her ble hundrevis av kvinner brent levende

Quiz: Hva kan du om New York?

KULINARISK: Det du ikke finner av mat og restauranter i New York, det finner du antakeligvis ikke noen steder.
KULINARISK: Det du ikke finner av mat og restauranter i New York, det finner du antakeligvis ikke noen steder. Foto: FOTO: Zagat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning