- Vær egoistisk

På den måten blir du faktisk takknemlig for det du har i livet.

- Vær egoistisk
- Vær egoistisk
Publisert Oppdatert
Føler du at du hele tiden streber etter noe uten å vite helt hva og hvorfor? Synes du det er vanskelig å stoppe opp og kjenne at du er fornøyd med det du faktisk har?

Da bør du endre fokus fullstendig, hvis ikke vil negativiteten overskygge livet ditt.

Sertifisert coach og kommunikasjonsekspert Terje Nordkvelle mener at takknemlighet er nøkkelen til mye.

Les også: Du kan ikke endre kjæresten

Les også: Konstant irritert?

Les også: Slik elsker du kroppen din- Den åpner også døren til enda mer takknemlighet. For å sette pris på det vi allerede har, er det viktig å rette oppmerksomheten i den retningen. Ved å fokusere på takknemlighet, vil den øke. Alle tanker vi har, vokser. Det gjelder også negativitet, desverre, sier han.

Egoisme er viktig

Coachen mener at det er flere årsaker til at mange mennesker i dag føler at de mister kontrollen i en travel hverdag hvor jobb og familie preger det meste av livet.

- På engelsk kalles mennesker "Human Being", ikke "Human Doing". Årsaken til at vi mister kontrollen kan være at vi kobler vår egen verdi opp mot å gjøre, prestere, levere og imponere. Vår verdi er konstant. Uansett hva vi gjør eller ikke gjør, mener han.

Samtidig understreker han at egoisme faktisk er en god ting.

- Tid for oss selv er viktig. En god metafor på dette er når flyvertinner forteller om surstoffmaskene i fly. "De kommer ned fra taket, ta på din egen før du hjelper dine barn". Hvorfor sier de det? Du kan kun hjelpe eller bidra til andre hvis du selv har krefter. Ved å sørge for deg selv, har du overskudd til å være en god mor, søster, venn, kone eller kjæreste.

Bestem deg

Dersom du hele tiden kjenner presset rundt det å skulle rekke over alt i løpet av en dag, er det helt nødvendig å lage en plan, følge den og ikke være så hard mot deg selv dersom du ikke har sjans til å gjennomføre alt du hadde tenkt.

- Aller først: Den spaden vi bruker til å slå oss i hodet med når vi ikke rekker alt og ikke er perfekte, bør settes i skjulet. Godta situasjonen og deg selv, sier coachen.

Ved siden av dette, mener han at vi bør prioritere det han kaller for "blokk-tid".

- Skru av PC, iPad, telefon og TV. Si til deg selv: "De neste to timene skal jeg KUN gjøre denne ene tingen. Ingenting annet." , sier Nordkvelle og fortsetter;

- To timer er lang tid det, hvis du kun gjør èn ting.

Ulykkelig220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning