Tilbake i form

Løp deg tilbake til formen du var i før vinteren. Slik starter du.

Publisert Oppdatert
Været har blitt varmere de fleste steder i landet, og du har ingen unnskyldning for å ikke begynne utetreningen.

Les også: Stram deg opp til bikinien

Les også: Mål deg slank

Les også: Ikke gå i kalorifellaHater du å løpe? Kanskje vil du begynne like det etter å ha lest disse tipsene.

Start sakte

Om du ikke har løpt regelmessig gjennom vinteren, er det smart å starte treningen med korte, enkle løpeturer på to-tre kilometer per gang. Ikke løp to dager på rad. En av de letteste måtene å få skader i bena på, er å begynne for hardt med løpetreningen før du har etablert deg et godt grunnlag. Kjenn på kroppen din hva du kan tåle og øk intensiteten deretter.

Pass på intensiteten

Vær tålmodig med løpingen, det tar gjerne fire til seks uker å bygge opp en god løpebase for kroppen. Ikke start med bakke-eller intervalltrening før du kjenner at du har et solid grunnlag. Pass også på at du får nok hvile mellom hver økt.

Velg et løp

En flott måte å motivere seg selv til å fortsette med treningen er å melde seg på et løp som er om noen måneder. Dette vil gi deg et mål å jobbe mot, men ikke glem å være realistisk og gi deg selv tid til forberedelser.

Timeplan

Om du har bestemt deg for å trene mot et vår-eller sommerløp, lag en treningstimeplan som fungerer for ditt nivå. Følg timeplanen slik at du kan øke intensiteten gradvis og se fremgang i treningen. Er du usikker kan du gjerne få hjelp av en personlig trener til å sette opp en timeplan.

Noter ned

Mens du bygger opp igjen formen din kan det være smart å føre en treningslogg. Da kan du se egen fremgang, noe som både gir oversikt og motivasjon. Her kan du også inkludere vekten din samt hvor mye du løfter i vekter dersom du også vil følge med på dette.

Utetrening

Om du ikke har løpt så mye på tredemøllen i vinter, merker du kanskje at du har glemt hvordan du løper mest effektivt. Har du trent på tredemølle er det også viktig å huske på at utendørsløping er annerledes og ofte krever mykere nedslag i stegene, samt gode sko.

Se fremover

Om du har hatt en lang treningspause kan det hende det er frustrerende å kjenne på den dårlige formen din. Men, ikke bli for skuffet og legg for mye press på deg selv. Formen kommer overraskende fort tilbake om du bare holder deg til de rutinene du har lovet deg selv. Du har enda god tid til å trene deg opp på frem mot sommeren, så ikke se bakover, se heller fremover!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning