Ikke gå i kalorifella

Du bør definitivt unngå dette...

Publisert Oppdatert
Ikke sjeldent får man lyst på noe ekstra godt ved arbeidspulten. Dessverre viser ny forskning fra Universitetet i Bristol at spising foran datamaskinen kan gjøre at du konsumerer mer kalorier enn du ellers ville gjort.

Les også: Dette gjør TV med deg

Les også: Visualiser deg i form

Les også: Gå deg ned i vekt


Deltakerne i undersøkelsen som ble distrahert av dataskjermen samtidig som de spiste et måltid, hevdet at de ble mindre mette enn om de konsentrerte seg om maten. Disse deltakerne spiste også dobbelt så mye snacks ved arbeidspulten, sammenliknet med de som ikke spiste foran skjermen.

- Disse funnene styrker tidligere undersøkelser, som sier at hukommelse og oppmerksomhet spiller en stor rolle når det kommer til appetitt og måltidsstørrelse hos mennesker, sier ledende forfatter Dr. Jeff Brunstrom.

Distraksjon i løpet av et måltid, kan øke inntaket av mat i løpet av hele dagen. Dette kan igjen ha en betydelig innvirkning på vekta.

Mer påvirket av stress ved dietter
Tidligere forskning tyder også på at stress i kontormiljøet har en betydelig innvirkning på kostholdet. Universitetet i Leeds oppdaget at selv om folk spiste mindre måltider under stress, var det mer sannsynlig at de spiste snacks, og at maten de valgte var svært fett- og sukkerholdig.

Forskningen viser riktignok at kvinner spiser lunsjen ved skrivebordet sjeldnere enn menn, men at kvinner på ulike dietter blir mer påvirket av stress og lange arbeidsdager. Ifølge medisinsk forskning gjør dette at disse kvinnene med større sannsynlighet gir etter for snacksspising ved pulten.

Kilde: Marieclaire.co.uk kalori_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning