Ikke dropp uttøying

Det fungerer også som avspenning for kroppen.

Ikke dropp uttøying
Ikke dropp uttøying
Publisert Oppdatert

Saken er skrevet av Treningsmagasinet.noTøyer du ut jevnlig, kan det være skadeforebyggende, i følge Olympiatoppen. Dessuten er det ofte stressforløsende.

Avspenning

Mange opplever at en statisk sittestilling ved kontorarbeid fører til stiv rygg, nakke, skuldre og arm.

Tøyer du ut regelmessig, altså trener statisk bevegelighet, øker du avspenning av musklene og bindevevet, samt at du reduserer skaderisikoen. Statisk bevegelighet kan tenkes å være evnen til å sette leddene i en ytterst mulig stilling.

Les også: Slik elsker du kroppen din

Les også: Lokker sofaen?

Les også: Derfor bør du trene balanseDet viktige ved statisk bevegelighetstrening er å finne riktig utgangsstilling slik at man får tak i de musklene man ønsker å tøye. Muskelen settes sakte i strekk og holdes 15-40 sekunder med to til fire repetisjoner.

Når du tøyer

Aldri tøy ut musklene som er kalde, men varm opp i minst ti minutter. Uttøyning har også mentale fordeler og mange opplever at man slapper godt av når man tøyer ut. Bruk derfor denne tiden å roe ned og prøv å utelukke ting som virker stressende.

American College of Sports Medicine anbefaler at bevegelsestrening bør være inkludert i treningsplanen for å utvikle og opprettholde et optimalt bevegelsesutslag. Uttøyningsøvelser som strekker de største muskelgruppene bør gjennomføres minst to til tre ganger i uken.

Les mer på Treningsmagasinet.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning