Hold figuren i vinter

Ikke gjem deg i sofaen. Les hvordan du holder formen i vinter.

Publisert Oppdatert

Saken er skrevet av Treningsmagasinet.noDet er fristende å krype under teppet i sofaen når det er mørkt, vått og kaldt ute, men desto hardere blir det å finne tilbake til toppformen når det går mot lysere tider.

Utendørs

Det er ikke bare på sommerstid at du med fordel kan trene ute. Aktiviteter utendørs på vinteren kan for eksempel være langrenn, løping eller fotturer. Hold fokus på den tiden og energien du bruker ut fra hvilken aktivitet du er i, og ikke bry deg så mye om antall kilometer. Vil du ha oversikt kan en pulsklokke hjelpe deg å holde kontroll over energiforbruk, puls og intensitet. Vurder trening utendørs tre dager i uken, hvor en av dagene brukes til en lang treningsøkt.

Innendørs styrke

Les også: Spis som håndballjentene

Les også: Gå sikkert ned i vekt

Les også: Slik trener du i kuldaVinteren er en fin tid til å fokusere noe mer på styrketrening, enten i et studio eller hjemme. Du kan bruke frie vekter, maskiner eller din egen kroppsvekt. Legg opp til to-tre dager med styrketrening. Denne kan gjerne gjøres på dager hvor du også har andre aktiviteter planlagt, for eksempel når du kommer inn etter 30 minutter løping ute.

Løping (utendørs eller innendørs)

Er du glad i å løpe, og er i god løpeform bør du vedlikeholde dette også på vinteren. Forsøk å løpe tre dager i uken, hvor du en av dagene løper langtur.

For å kombinere de tre momentene som er nevnt ovenfor, kan du planlegge aktivitetene dine som skjemaet i denne saken viser.

Bruk tidsplanen som en guide for vintertrening, ikke en fast oppskrift som skal følges blindt. Treningsøkter innendørs og utendørs, løping og andre aktiviteter kan variere, avhengig av bekvemmelighet og været. Hvis du ser ut av vinduet og oppdager ti centimeter med nysnø på bakken, er det bedre at du tar på deg skiene enn joggeskone.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen