Sommerferie i Paris

Det er nå sommeren begynner!

Tipper du ikke har vurdert å legge sydenferien til Paris?

LATINERKVARTERET: I det historiske og sjarmerende Latinerkvarteret kan du nyte en cafe au lait på sjarmerende utekaféer - eller få nakenmassasje sammen med en hel haug andre mennesker.
LATINERKVARTERET: I det historiske og sjarmerende Latinerkvarteret kan du nyte en cafe au lait på sjarmerende utekaféer - eller få nakenmassasje sammen med en hel haug andre mennesker. Foto: FOTO: Wikimedia Commons
Publisert Oppdatert

"We'll always have Paris."

Det er godt over 70 år siden Bogart sa sin nå ikoniske replikk til Bergman i Casablancas sluttscene, men ordene ringer like sant i dag. Paris blir man aldri ferdig helt med. Og har du først vært på besøk, vil du alltid lengte tilbake.

Kjærlighetens by er gammel, men også alltid ny, og overrasker stadig. Brosteinslagte gater fra Middelalderen, konstant trafikk-kaos, arkitektur som er like vakker i dag som da den var ny for hundrevis av år siden, siste skrik på motefronten og måltider du alltid vil huske.

Og jo da, Paris er full av monumenter og severdigheter som man bare må få med seg, men minst like spennende er byen på gatenivå.

Hverdagens og innbyggernes Paris, som ligger på gatehjørner, på travle frokostkafeer, i butikkene, langs elven og i de grønne parkene, er spennende, "tres chic" og syder av travelt byliv.

Sommer i byen

VERDENS MEST POPULÆRE BY: Paris er den mest populære turistdestinasjonen i verden, med over 30 millioner besøkende i året.
VERDENS MEST POPULÆRE BY: Paris er den mest populære turistdestinasjonen i verden, med over 30 millioner besøkende i året. Foto: FOTO: Paris.fr

Det var den fargerike og populære borgemesteren av Paris, Bertrand Delanoe, som - i et forsøk på å "forbedre parisernes livskvalitet" - for noen år siden startet den nå så elskede og berømte sommerfestivalen Paris-Plages.

PARIS PLAGES: Sjekk Syden-stemningen - minus Harry-faktor - du finner langs bredden av Seinen om sommeren.
PARIS PLAGES: Sjekk Syden-stemningen - minus Harry-faktor - du finner langs bredden av Seinen om sommeren. Foto: FOTO: Discoverwalks.com

Nyttig på nett

  • paris.fr
  • tour-eiffel.fr
  • louvre.fr
  • cathedraledeparis.com
  • parisinfo.com
  • franceguide.com
  • gogoparis.com
  • parisbymouth.com
  • sacre-coeur-montmartre.fr

Du kan reise til Paris hele året, også midt på sommeren, da mange i stor grad dropper storbyferier til fordel for pakketur og sandstrender. På sommeren gjøres de travle gatene på begge sider av Seinen om til gågater, parkene er grønne og blomstrende og tonnevis med sand fraktes inn i sentrum for å skape "strendene" Paris Plages.

Paris Plages ble satt i gang for å være en feriedestinasjon midt i byen - ikke "sea side, men "Seine-side" som reiseguiden Go-go-Paris forklarer det. Så her kan du få sand mellom tærne, solstoler og palmesus - bare minutter unna kjøpesentre og Michelin-restauranter.

Paris Plages er spredt over tre områder:

1. Louvre/Pont de Sully

Dette var den første av strendene som åpnet allerede i 2002. Stranden strekker seg 3 kilometer gjennom historiske Paris, og har flere utendørsaktiviteter tilgjengelig, som rollerblading, tai-chi, klatrevegg og det populære spillet boules etc. Du finner også lekeplasser, uteserveringer og solstoler.

2. Port de la Gare

Solstoler, iskrembil og gratiskonserter, du har mye å velge i på denne stranden.

3. Bassin de la Villette

Dette er det siste tilskuddet til Paris Plages, og ble åpnet i 2007. Denne stranden strekker seg fra Rotonde de Ledoux, like ved Jaurès Metro-stasjonen, til det som en gang var kjent som Magasins Généraux i Rue de Crimée. Her finner du en eget område for vannsport, med robåter, kayakker og pedalbåter, i tillegg til flere hyggelige restauranter.

Paris Plages begynner åpner rundt 20.juli hver år og varer i omtrent fire uker. Strendene er åpne fra 08.00 frem til midnatt.

Svømmebasseng

Å ta et bad i selveste Seinen er nok verken spesielt lurt eller hyggelig, så om du skulle trenge litt avkjøling, bør du nok satse på det store svømmebassenget Piscine Josephine Baker. Bassenget har glassvegger ut mot Seinen, og ligger vakkert til like ved Bastille.

Bassenget har åpent hele året, men det er om sommeren du kan bade under åpen himmel, da glasstaket som dekker bassenget fjernes.

Dette må du få med deg

De fleste får med seg Eiffel-tårnet, Triumfbuen og Notre Dame, men Paris har mer å by på - du må bare vite hvor du skal lete.

SOL OG SOMMER: Nyt sommerferien på stranden i Paris.
SOL OG SOMMER: Nyt sommerferien på stranden i Paris. Foto: FOTO: Wikimedia, Commins

- Å, Paris er en by man må besøke mange mange ganger for å få med seg alt, forklarer Liis Kaskpeit hos Hotels.com til Kvinneguiden.

LATINERKVARTERET: I det historiske og sjarmerende Latinerkvarteret kan du nyte en cafe au lait på sjarmerende utekaféer - eller få nakenmassasje sammen med en hel haug andre mennesker.
LATINERKVARTERET: I det historiske og sjarmerende Latinerkvarteret kan du nyte en cafe au lait på sjarmerende utekaféer - eller få nakenmassasje sammen med en hel haug andre mennesker. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

- Når man kommer tilbake andre og tredje gang, og har sett alt som er å se av de turistattraksjonene man liksom "må " se, så kan man begynne å dykke ned i resten av denne vakre og magiske byen.

Kaskpeit har mange tips til ting å gjøre når man befinner seg i den franske hovedstaden.

- Rue des Thermopyles er absolutt noe å få med seg, røper reiseeksperten.

- Dette er en søt liten gate som ligger i det 14. arrondissementet (Metro- stopp: Pernety). Det føles som å befinne seg midt i en liten landsby, men samtidig er man midt i Paris.

Et annet tips er å kjøpe med seg mat og dra på piknik.

- Det 19. arrondissementet har to ypperlige piknik-steder, røper Kaskpeit.

- Parc des Buttes Chaumont har bakker, en liten innsjø, et slott og en trendy bar, mens Canal de l'Ourcq har barer og restauranter som ligger like ved elvekanten. Her har du også mulighet til å prøve deg på en typisk fransk aktivitet "pétanque".

Her er flere tips til hva du kan gjøre om du befinner deg i Paris:

1. Gå i impressionistenes fotspor

Paris er synonymt med kunst, og byen er hjem til noen av verdens aller mest berømte kunstverk. Om du vil både lære mer - og ikke minst få med deg noen mesterverk, meld deg på en av gåturene som tar deg med gjennom bydelen Monmartre, som sies å være stedet hvor impressionismen ble født, og et besøk på museet D'Orsay museum, som huser verdens største samlig av kunst fra impressionismen og kunstnere som Monet, Van Gogh, Toulouse-Lautrec og Picasso.

Legg også inn tid til et besøk på museet Musée de l'Orangerie, hvor du finner kunst signert Claude Monet og Modigliani.

2. Besøk Shakespeare and Company bookstore

Denne lille berømte bokhandleren finner du (så klart) på Left Bank, for selv tidens tann kan ikke dempe tilknytningen mellom litteratur og Paris' intellektuelle hovedområde. Shakespeare and Company bookstore har lenge vært selve sentrum for dette, og har hatt besøk av mang en "kjendis", som blant andre Voltaire, Rousseau og Verlaine.

Butikken, som var omtalt i Ernest Hemingways memoar, A Moveable Feast, måtte stenge dørene under 2. Verdenskrig, men gjenåpnet i 1951 under ledelse av George Whitman - og drives i dag den dag av datteren Sylvia.

Addresse: 37 rue de la Bûcherie

3. Sjekk ut Pompidou-sentret

Det er nå tre tiår siden Centre Pompidou åpnet, og fikk stjernestatus som både kunstgalleri og kulturell hub. Her finner du moderne kunst, med over 50 000 arbeider og til en hver tid mange ulike utstillinger. Bygningen, som er blitt et landemerke i seg selv, er tegnet av Richard Rogers og Renzo Piano, besøkes av mer enn 6 millioner hvert år.

Addresse: Place Georges Pompidou

4. Bestill en cocktail du ikke har råd til

På Bar Hemingway inne på luksushotellet Ritz Hotel kan - og bør - du bestille en cocktail laget av den verdensberømte bartenderen Colin Field - som to ganger har blitt kåret til verdens beste bartender av Forbes magazine. Prøv deg gjerne på en Ritz Side Car, svindyr, men verdt hver krone. Prisen? Litt over €700.

Addresse: 15 Place Vendôme

5. Gå på shopping i Marais

Marais er en av de eldste delene i hele Paris, og i stor grad et virr-varr av trange smug og brosteinsbelagte smågater. Området er perfekt for deg som ikke kan tenke deg å forlate Paris uten å ha shoppet lommeboken slankere i verdens motehovedstad. Her finner du alt fra unike vintagebutikker til kjedenavn og hippe franske designbutikker i mellomprisklasse, som Maje og Sandro. Nyt også atmosfæren fra et utendørsbord på de mange og sjarmerende kafeene i området.

6. Sjekk vindusutstillingen hos Louis Vuitton

Louis Vuitton er et av de eldste og mest kjente franske motehusene. Du kan kjøpe Louis Vuitton i butikker i storbyer verden over, men ingenting slår flagship-butikken på Champs-Elysees. Her finner du til en hver tid hele kolleksjonen tilgjengelig, men om prisene er litt i stiveste laget, nøy deg med å beundre de fantastiske vindusutstillingene.

Addresse: 101. Avenue Des Champs-Elysees

7. Få en massasje i Latinerkvarteret

Ta turen over til 5. Arrondissement, også kjent som Latinerkvarteret, og besøk fortryllende Mosquée de Paris. Dette er en historisk moské fra 1920-tallets Paris, med en ekte hammam, hvor du kan få en nakenmassasje i et rom sammen med mange andre. Pass på å ringe på forhånd, da det er separate dager for menn og kvinner. Nyt litt couscous og peppermynte-te i kafeen etter massasjen.

Addresse: 2bis Place du Puits de l'Ermite

Paris på budsjett

Paris er ingen billig by å besøke, verken når det gjelder hoteller, mat eller shopping. Men trøst deg med at det finnes ting å både se og gjøre her som ikke trenger å koste skjorta. Her er et utvalg opplevelser og attraksjoner du kan nyte helt gratis:

1. Besøk Notre Dame

BERØMT: Få med deg kunstutstillinger når du er i Paris.
BERØMT: Få med deg kunstutstillinger når du er i Paris. Foto: FOTO: Wikimedia Commons
VERDENS DYRESTE COCKTAIL: Om du har råd, bør du ta en drikkepause på Bar Hemingway.
VERDENS DYRESTE COCKTAIL: Om du har råd, bør du ta en drikkepause på Bar Hemingway. Foto: FOTO: Hipparis.com

Denne berømte og sagnomsuste katedralen koster det ingenting å komme inn i. Og som regel er ikke køen for å komme inn så overveldende lang heller. Men om du ønsker å klatre opp i tårnet (for å se etter den berømte ringeren, kanskje...?), ja da må du ut med noen kroner i adgangsbillett.

SACRÈ-COEUR: På toppen av Monmartre, med utsikt over hele Kjærlighetens By, ligger denne vakre og kjente kirken.
SACRÈ-COEUR: På toppen av Monmartre, med utsikt over hele Kjærlighetens By, ligger denne vakre og kjente kirken. Foto: FOTO: Wikimedia, commons

2. Nyt hagen i Versailles

De fantastiske og vakre hagene som omgir Versailles palasset koster det ingenting å gå tur i, det er bare selve slottet du vil måtte bla opp noen kroner for å komme inn i.

3. Spaser langs Seinen

Det koster ingenting å ta deg en spasertur langs denne vakre elven som deler Paris i to. Pass på å stoppe på de ulike broene som krysser elven og nyt utsikten begge veier.

4. Slapp av i parker og hager

Vakre grønne lunger som Garden of the Tuileries, Luxembourg Garden eller Place des Vosges er alle perfekte steder å ta en pust i bakken, nyte en medbrakt lunsj eller ta en Champagne piknik i - helt fritt og franko. I parken Belleville Garden kan du i tillegg nyte - helt gratis - en av de aller beste utsiktene i Paris.

5. Opplev Sacré-Coeur

Etter å ha klatret deg opp alle bakkene til toppen av Montmartre og fått med deg den helt spesielle atmosfæren denne bydelen har å by på - og ikke minst utsikten over hele byen, ja så bør du ta turen innom denne spektakulære kirken - alt uten at det har kostet deg en krone.

6. Beundre Eiffel-tårnet

Det koster ingen verdens ting å sjekke ut Eiffel-tårnet fra bakken - så gjør som pariserne selv, dropp timevis i kø og en heftig billettpris for å ta heisen opp i det berømte tårnet. Nyt heller den mektige strukturen fra bakkenivå, mens du koser deg med en iskrem eller piknik på Champs de Mars, plassen i forkant av Eiffel-tårnet.

7. Nyt Paris' atmosfære

Paris er en by du alltid vil lengte tilbake til når du først har vært der. Og antakelig skyldes dette verken museer, mat eller mote, men heller den helt unike atmosfæren og skjønnheten du finner i denne fantastiske byen. Fra de moderne bygningen på Right Bank til Middelaldergatene i Marais, Place de la Concorde og utsikten fra luftige Monmartre, det koster ingenting å nyte skjønnheten og atmosfæren som du finner i hele byen.

8. Gå på museum

Hver første søndag i måneden er det gratis inngang på samtlige offentlige museer i Paris. Pass bare på å møte opp tidlig, for her blir køene lange.

9. Sjekk ut rådhuset

Paris' Hotel de Ville er ikke bare vakker å se på fra utsiden, men pass på å også få med deg den offentlige delen på innsiden, hvor det til stadighet holdes ulike kunstutstillinger.

10. Se Victor Hugos hus

Denne berømte forfatterens leilighet koster det ingenting å besøke. Her kan du blant annet få med deg en utstilling av alle Hugos førsteutgaver.

11. Gå på stranden

I noen uker hver sommer kan du nå nyte en dag på badestranden - midt i Paris. Paris Plage, som "strendene" kalles, er områder langs bredden av Seine som ved hjelp av flere tonn med sand gjøres om til den lekreste Syden-strand hver sommer.

12. Lytt til vakker musikk

Mange av kirkene i Paris holder ofte gratis konserter. Dette kan blant annet dreie seg om orgel-øvelser, kor-øvelser eller til og blues-konserter. Sjekk med turistkontoret for å se hva som skjer mens du befinner deg i byen.

13. Finn skatter på loppemarkder

På lørdager, søndager og mandager finner du alltid et marked å besøke. Mange av disse har blitt svært populære, spesielt om det dreier seg vintage-mote. Spør deg frem på hotellet eller turistkontoret, de vil kunne peke deg i riktig retning.

14. Gratis wi-fi

Offentlige parker og hager tilbyr gratis wifi for besøkende. Finn en park som har et skilt ved inngangen som lover gratis nett og velg "Orange" som wi-fi nettverk når du er inne på telefonen.

Sjekk inn her

Visst du at det finnes flere hoteller i Paris enn i noen annen by? Og ikke nok med det, her finner du også noen av de ikke bare vakreste, men også mest berømte hotellene i verden. Dessverre er Paris også en av verdens dyreste byer når det gjelder å bo på hotell, og mange av de mindre luksuriøse overnattingsstedene har en tendens til å ha rom som er svært små og trange. Heldigvis finnes det også steder som er både økonomisk overkommelig OG tres chic, ifølge Kristin Jacobsen hos Trivago.no.

- Det finnes flere fine hoteller som faller i en slags middels prisklasse, man må bare vite hvor man skal lete, forklarer Jacobsen til Kvinneguiden.

- Hotellet Bourgogne & Montana er perfekt for deg som reiser til Paris for å ta inn museer og kunstutstillinger, da det ligger perfekt plassert ved Les Invalides (som jo som kjent er Napoleons gravsted), d'Orsay museet og også Rodin museet.

VERSAILLES: Det koster ingenting å besøke de vakre hagene som omgor det spektakulære Versailles slottet utenfor Paris.
VERSAILLES: Det koster ingenting å besøke de vakre hagene som omgor det spektakulære Versailles slottet utenfor Paris. Foto: FOTO: Wikimedia, commons

Hotellet ligger også sentralt til like ved Seinen.

BESTE UTSIKT: Det er vanskelig å slå utsikten fra Shangri-La Hotel i Paris.
BESTE UTSIKT: Det er vanskelig å slå utsikten fra Shangri-La Hotel i Paris. Foto: FOTO: Shangri-La Hotel

- Prisen ligger på fra 1 207 kroner per natt, røper Jacobsen, som også anbefaler hotellet Astotel Bradford Elysées for deg som ønsker et flott hotell, men ikke vil knuse feriebudsjettet.

4-stjernes hotellet, som ligger like ved Champs Élysées, er perfekt for deg som vil ta inn de franske kafeene og luksusbutikkene langs en av verdens mest kjente gater,

- Kjempefint hotell med ypperlig beliggenhet, mener Jacobsen.

- Og prise er helt overkommelig, på 1239 kroner per rom per natt.

Her er flere hoteller i ulike prisklasser:

Trendy på budsjett

1. Hotel Therese

Hôtel Thérèse er en favoritt blant moteredaktører som kommer til Paris to ganger i året på moteuken - noe som i tillegg til at hotellet er et lekkert boutique-hotel uten en alt for heftig prislapp - sikkert har å gjøre med nærheten til de lekre designbutikkene i Palais-Royal-området.

Hoteller, som har 43 rom, er pent, svært parisisk i stilen, om enn litt kompakt. Få med deg hotellets "ekspress frokost" med kaffe og croissant for bare €5 før du begir deg ut på sightseeing eller shopping.

Addresse: 5-7 rue Thérèse

Pris: Dobbeltrom fra €165 per rom per natt

2. Hotel Jules & Jim

Hotel Jules & Jim er et fasjonabelt lite hotell i nord-enden av Marais. Hotellet åpnet dørene i 2011, og er perfekt på sommeren med sin brosteinsbelagte gårdsplass, vertikale hage og en stor utendørs peis, perfekt for å nyte en cocktail foran på milde sommerkvelder.

På innsiden er hotellet über-trendy med materialer som betong, glass og ubehandlet treverk. Lobbyen fungerer som fotogalleri, og den travle baren serverer også frokost - perfekt å få i deg før du går i gang med dagen.

Addresse: 11 rue des Gravilliers,

Pris: Dobbeltrom fra €200 per rom per natt

3. Hotel du Petit Moulin

Hotel du Petit Moulin ligger midt i sjarmerende Marais og er designet av selveste Christian Lacroix. Hotellet, som har 17 gjesterom og ligger i det som engang var et bakeriutsalg, er en salig blanding av eklektiske farger, mønstre og pynt, og på veggene henger skisser av Lacroix's egne design. Høydepunktet? Toalettsaker fra selveste Hermes står og venter på deg på badehylla.

Addresse: 29-31 rue de Poitou

Pris: Dobbeltrom fra €190 per rom per natt

4. Hotel Amor

Hotel Amor er det muligens mer kult enn det kanskje kan sies å være romantisk, noe som kanskje ikke er så rart når det er en kjent graffiti kunstner som står bak design og innredning. Hotellet, som ligger like sør for bydelen Pigalle - også de siste årene kjent som SoPi - har 20 gjesterom, som alle har ulikt interiør. Noen av rommene her har blitt innredet av kjente kunstnere og designere.

Addresse: 8 rue Navarin

Pris: Dobbeltrom fra €155 per rom per natt

Blås i budsjettet

1. Shangri-La hotel

Det er hoteller og så er det Hoteller. Og Shangri-La hotellet i Paris tilhører definitivt den siste kategorien. Her er beliggenhet selve nøkkelordet, og hotellet ligger ikke bare så nært inntil Seinen at du nesten kan ta på vannet, men du kan også nyte en fantastisk utsikt rett mot Eiffel-tårnet.

I tillegg til utsikten er hotellet og innredningen her verdt et besøk i seg selv. Her er hvert eneste krik og krok i det 81-rom store hotellet vakkert dekorert med hånd-malte paneler på veggene, klassiske farger, store myke sofaer og senger som gjør at du sover søtere enn du noensinne har gjort. De største hotellrommene har egne takterrasser med spektakulær utsikt mot Eiffeltårnet.

Og er du sulten, kan du nyte ikke bare én, men hele to Michelin-restauranter inne på hotellet. L'Abeille har hele to stjerner i den berømte gourmet-guiden, mens Shang Palace holder på sin ene.

Addresse: 10 Avenue d'Iéna

Pris: Dobbeltrom €1250 per rom per natt

2. Hôtel Plaza Athénée

Dette over 100-år gamle hotellet er en institusjon i Paris, og blir år etter år valgt som hovedstadens beste og mest populære luksushotell. På Hotel Plaze Athénée er klientellet vakkert og glamorøst, servicen eksemplarisk, stilen klassisk og maten i verdensklasse - som på Alain Ducasses restaurant, som har hele 3 Michelinstjerner.

Det enorme hotellet har 146 rom og 45 suiter, alle dekorert med klassisk italienske sengetøy, gullkanter og marmorbelagte baderom.

Addresse: 25 avenue Montaigne

Pris: €890 per rom per natt

(Hotellet gjenåpnet i mai i år etter å ha holdt stengt for renovasjoner siden oktober i fjor)

Bon appetite

Å spise er en stor av hele Paris-opplevelsen, og parisere er glade i å spise ute på restaurant, både til frokost, lunsj og middag. Du kan oppleve hele verden på fatet i denne byen, og enten det er prisvinnende gourmet-middager du er på jakt etter, eller noe langt raskere og mindre jålete, så finner du det i Paris. - Å, man er virkelig bortskjemt med spisesteder i Paris, forklarer Kristin Jacobsen hos Trivago.no. - For fristende «Patisseries» (konditorier) kan du dra til blant annet Thoumineux: (79 Rue Saint-Dominique,). Dette er stedet å dra om du er ute etter noe søtt, som en fancy kake og en kopp kaffe på ettermiddagen. Om det er en bedre middag du er på jakt etter, anbefaler Jacobsen La cantine du Troquet (101 Rue Ouest). - Dette er bistroen til kjendiskokken Christian Etchebest, og du får servert fantastisk fransk mat, forklarer reiseeksperten. - Det kan hende du må belage deg på å vente litt på bord, men da kan du bestille deg et glass vin for å drikke på gaten mens du venter. Prisene er ikke for dyre, og her nyter du virkelig hva du spiser. Her er et utvalg restaurantene reiseguiden TimeOut nylig anbefalte:

1. Akrame

Akrame har vært en av de hotteste addressene i Paris siden den åpnet i 2011 - og restauranten presterte til og med å få en Michelin-stjerne før den hadde vært åpent et helt år. Problemet er bare å få booket bord, for her er det mange om beinet.

2. Pétrelle

LUKSUS: Du kommer ikke til å glemme et opphold på Shangri-La i Paris med det første.
LUKSUS: Du kommer ikke til å glemme et opphold på Shangri-La i Paris med det første. Foto: FOTO: Shangri-La Hotel
DYRT OG DEILIG: Det er ikke mange hoteller som oser av luksus på samme måte som Hotel Plaza Atheene i Paris gjør.
DYRT OG DEILIG: Det er ikke mange hoteller som oser av luksus på samme måte som Hotel Plaza Atheene i Paris gjør. Foto: FOTO: Dorcehester Collection

Hos Pétrelle er interiøret nesten like berømt som maten, noe som sikkert er noe av årsaken til at restauranten er populært blant alt fra motedesignere til filmstjerner. Og maten skuffer aldri. Her er alt a la carte, og råvarene alltid i sesong, noe som gjør at rettene på menyen også skifter med årstidene.

ISAMI: Her spiser du den beste sushien i Paris.
ISAMI: Her spiser du den beste sushien i Paris. Foto: FOTO: Ishami

3. Restaurant du Palais-Royal

Å spise på terrassen på Restaurant du Palais-Royal en sommerkveld er en temmelig magisk - og veldig parisisk - opplevelse. Innsiden er heller ikke så verst - og maten, den smakker for seg selv. Prøv risottoen, eller retten Black Black and Lobster. Du kommer garantert til å bli både mett og fornøyd.

4. Abri

På lile Abri spiser du sandwicher som du aldri har smakt sandwicher før. Kokk Katsuaki Okiyama hadde allerede en imponerende CV før han startet denne lille restauranten, og han blir nok ikke mindre trendy av denne svært omsnakkede og populære bistroen.

5. Le Galopin

Le Galopin er kokk Romain Tischenko blitt mat-kjendis for den jobben han gjør med å skape spennende fusion-mat av heller uinteressante og ofte ikke spesielt smakfulle grønnsaker.

6. Caffé dei Cioppi

Super-populær italiensk trattoria som spesialiserer seg på rustikk og enkel italiensk og siciliansk mat. Den dårlige nyheten? Restauranten har bare bordplass til 20 mennesker, så kom tidlig på kvelden eller forbered deg på lang kø.

7. Candelaria

Taco i Paris? Ja, om du går til Candelaria, som TimeOut nylig kåret blant de 100 bestene barene i byen. Her er også cocktail-menyen verdt å skrive hjem om, og svært populær blant unge vakre parisere.

8. Isami

Isami ryktes å være den beste sushi-restauranten i Paris for øyeblikket, og bare det å se de japanske mesterkokkene utføre jobben sin i rykende fart foran gjestene, er nesten verdt et besøk i seg selv.

9. Hai Kai

Nyåpnede Hai Kai er resultatet av at tre venner ville åpne restaurant sammen - og fikk kokk Amelie Darvas med på laget. Menyen endres daglig.

(Kilder: Discoverwalks.com, CNN traveller, Conde Nast Traveller, Guardian og TimeOut.com)

Les også:

Har du hørt om "The Florida Feeling"?

Slik unngår du denne turistfella

Dette betyr "uspesifisert"

POPULÆRT: Få med deg det beste Paris har å by på at mat.
POPULÆRT: Få med deg det beste Paris har å by på at mat. Foto: FOTO: Hipparis.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning