Den er langt fra så vakker som Roma. Eller like romantisk som Venezia. Men super-sexy Milano trenger så absolutt ikke føle seg tilsidesatt. For i denne nord-italienske storbyen er det mote, mat og ekte milanesisk La Dolce Vita som gjelder.

Milano er med sine 1,3 millioner innbyggere den nest største byen i Italia, og er også landets industrielle, kommersielle og finansielle sentrum.

Regner man med forsteder og omliggende småbyer, har Milano mer enn 5 millioner mennesker og er da Europas femte største by. Mye av dette skyldes den enorme mengden industri som ble lagt til Milano-området i etterkant av 2. Verdenskrig, og som også gjør at Milano er en langt mer velstående by enn mange av resten av landets og Sør-Europas byer.

Mote i blodet

Milano er en av verdens absolutte mote-hovedsteder, på lik linje med både Paris og New York, og to ganger i året strømmer verdens mote-eilte til byen for å få med seg hva stilsikre italienske designere har tro på for kommende sesong. Men du trenger ikke ha inngangsbillett til Milano Fashion Week for å finne inspirasjon.

Det holder i massevis å sette deg på en ute-kafé, bestille en kruttsterk espresso, og bare nyte synet av det som kanskje er verdens mest velkledte lokalbefolkning.

Les også:

Slik unngår du denne turistfella

Dette har du krav på om flyet er forsinket

Her ble hundrevis av kvinner brent levende

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!