Den er langt fra så vakker som Roma. Eller like romantisk som Venezia. Men super-sexy Milano trenger så absolutt ikke føle seg tilsidesatt. For i denne nord-italienske storbyen er det mote, mat og ekte milanesisk La Dolce Vita som gjelder.

Milano er med sine 1,3 millioner innbyggere den nest største byen i Italia, og er også landets industrielle, kommersielle og finansielle sentrum.

Regner man med forsteder og omliggende småbyer, har Milano mer enn 5 millioner mennesker og er da Europas femte største by. Mye av dette skyldes den enorme mengden industri som ble lagt til Milano-området i etterkant av 2. Verdenskrig, og som også gjør at Milano er en langt mer velstående by enn mange av resten av landets og Sør-Europas byer.

Mote i blodet

Milano er en av verdens absolutte mote-hovedsteder, på lik linje med både Paris og New York, og to ganger i året strømmer verdens mote-eilte til byen for å få med seg hva stilsikre italienske designere har tro på for kommende sesong. Men du trenger ikke ha inngangsbillett til Milano Fashion Week for å finne inspirasjon.

Det holder i massevis å sette deg på en ute-kafé, bestille en kruttsterk espresso, og bare nyte synet av det som kanskje er verdens mest velkledte lokalbefolkning.

Les også:

Slik unngår du denne turistfella

Dette har du krav på om flyet er forsinket

Her ble hundrevis av kvinner brent levende

Les hele saken

Susanne Kaluza, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!