Artisten Trine Rein var i USA da Norge ble korona-stengt

– Godt å komme hjem til Lars

Trine Rein var glad hun hadde ektemannen Lars Monsen da verden stengte ned og «korona-angsten» satte inn. Nå forbereder artisten seg på å fylle 50 år, noe hun gjør med glede og takknemlighet. 

MER TID SAMMEN: Som for mange, fører koronapandemien til at Lars og Trine år mer tid sammen. Her er de under Gullruten i 2014 hvor Lars vant prisen for beste dokusåpe.
MER TID SAMMEN: Som for mange, fører koronapandemien til at Lars og Trine år mer tid sammen. Her er de under Gullruten i 2014 hvor Lars vant prisen for beste dokusåpe. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Allerede i 1993 utga Trine Rein (49) sitt første album, «Finders, Keepers». Den da ukjente jenta klatret til topps på albumlistene og ble der i flere uker.

Siden den gang har Trine vært en kjær og populær artist, og hun har solgt over én million album.

Interessen for Trines privatliv ble overveldende da det ble kjent at hun hadde falt for den populære eventyreren og TV-profilen Lars Monsen (57), og i 2015 giftet de seg.

Da koronapandemien «stengte ned» Norge, var Trine i Nashville og spilte inn musikk. Hun var takknemlig for å kunne reise hjem til den stødige ektemannen.

INGEN FESTLØVER: Lars Monsen og Trine Rein frekventerer hverken kjendisfester eller røde løpere, men en sjelden gang gjør de et unntak, som her under Gullruten i Bergen.
INGEN FESTLØVER: Lars Monsen og Trine Rein frekventerer hverken kjendisfester eller røde løpere, men en sjelden gang gjør de et unntak, som her under Gullruten i Bergen. Foto: Svein Brimi

– Flyet mitt hjem ble kansellert, men jeg fant heldigvis en billett to dager senere. Jeg var utrolig glad jeg hadde Lars å reise hjem til. Jeg hadde litt angst. Jeg synes det var skummelt det som skjedde – en uviss og usynlig fiende som vi ikke visste noe om. Da var jeg takknemlig for at Lars og jeg kunne være sammen.

Les også: Benny Borg: – Jeg kaller meg en ensom ulv

Ser mest av korona på nyhetene

Trine kommer opprinnelig fra Nesodden, men har bosatt seg sammen med ektemannen i Indre Østfold.

– Siden koronaen stengte ned landet, har vi vært veldig mye sammen. Vi bor avsides til, så for oss blir covid-19 noe som stort sett foregår på nyhetene, forteller Trine.

7. november fyller den ungdommelige artisten 50 år.

Selv om hun i den forbindelse setter opp forestillingen hun har kaller «Femti, feit og bitter» på Chat Noir i Oslo, er det lite som tyder på at det er slik hun føler seg.

SNART JUBILEUM: – Tiden går ikke akkurat saktere, men jeg har det bra, sier artisten Trine Rein til Her og Nå.
SNART JUBILEUM: – Tiden går ikke akkurat saktere, men jeg har det bra, sier artisten Trine Rein til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg føler meg egentlig ung, men med masse erfaring. Jeg føler at jeg har mye ugjort. Jeg har det veldig bra, så jeg går ikke inn i 50-årsalderen med negativt fortegn. Jeg skal riktignok ha en forestilling som heter «Femti, feit og bitter», så vi får jo se hva den inneholder, men sånn i utgangspunktet så har jeg det veldig bra, ler den sympatiske artisten.

– Hvordan har det siste tiåret vært for deg?

– Jeg vil si at det har vært veldig bra. Jeg har også hatt mye å gjøre profesjonelt. I januar kommer et nytt album. Når du produserer og gir ut musikk, så innebærer det intens jobbing. Det er hektisk selv om jeg ikke har så mange konserter for tiden. Jeg føler at musikkbransjen har endret seg de siste årene, man må lære seg utrolig mye forskjellig for å klare å henge med. Å være artist dreier seg langt ifra bare om å stille seg opp og synge. Jeg har hatt en ganske bratt læringskurve de siste ti-tolv årene, forteller Trine engasjert.

Les også: Mads Hansen om regelbruddet i Farmen: – Jeg var veldig opptatt av at det måtte få sanksjoner

«SHOWTIME»: I forbindelse med 50-årsdagen 7. november setter Trine opp forestillingen «Femti, feit og bitter» på Chat Noir i Oslo.
«SHOWTIME»: I forbindelse med 50-årsdagen 7. november setter Trine opp forestillingen «Femti, feit og bitter» på Chat Noir i Oslo. Foto: Svein Brimi

Taper store inntekter

Under koronaen har Trine blitt permittert fra eget firma og de fleste konserter har blitt avlyst.

I sommer har artisten hatt noen opptredener, men det meste har blitt kansellert.

Artister taper mye inntekt på at man ikke kan ha flere enn 200 personer i salen.

– Jeg tror ikke det er noen som har problemer med at vi må ha restriksjoner på grunn av en pandemi, men det er vanskelig å respektere disse restriksjonene når de samtidig åpner puber, har alkoholservering og tillater demonstrasjoner. I mange tilfeller er det samlet flere hundre mennesker på et sted, mens for oss er det snakk om å sitte i edru tilstand på et kulturhus i sitt isolerte sete. Da lurer jeg på hvor logikken er, sier hun spørrende og utdyper:

– Det er veldig vanskelig å overleve for alle som er i bransjen. Alle som i utgangspunktet hadde små marginer, sitter nå virkelig med skjegget i postkassen. Samtidig klarer man ikke å ta livet av kunsten. Det er et tveegget sverd. Når mange nå bukker under, dukker det nye kunstnere opp. Dermed får man bare lov til å fortsette med å ha kulturen som en salderingspost rent politisk, mener Trine.

Les også: Stormforelsket Cecilie Leganger: – Jeg har aldri hatt det bedre!

<b>KRITISK:</b> Trine Rein har full forståelse for restriksjoner under pandemien, men sliter med å se logikken rundt en del av de.
KRITISK: Trine Rein har full forståelse for restriksjoner under pandemien, men sliter med å se logikken rundt en del av de. Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 01/10 2020, og sist oppdatert 01/10 2020.

Les også