Håndballessene Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk er bestevenner

Stiller alltid opp for hverandre

EM-aktuelle Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk har blitt bestevenner og støtter hverandre i tykt og tynt både på og utenfor håndballbanen. 

<b>NÆRT FORHOLD:</b> Ikke bare er de to av verdens aller beste håndballspillere, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal er også verdens beste bestevenner. 
NÆRT FORHOLD: Ikke bare er de to av verdens aller beste håndballspillere, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal er også verdens beste bestevenner.  Foto: : NTB Scanpix
Sist oppdatert

Nora Mørk (29) og Stine Bredal Oftedal (29) er i full aksjon under EM i Danmark. Det er 10 år siden duoen gjorde sin debut på landslaget høsten 2010, og i EM samme år kapret de sitt første mesterskapsgull.

– Vi har vært bestevenner i ti år, fortalte Nora til NTB for tre år siden.

For de to håndballspillerne har kjent hverandre mye lenger enn som landslagskolleger.

Jentene traff hverandre nemlig på håndballbanen allerede som barn. Stine spilte for Nit-Hak fra Nittedal, mens Nora spilte for Bækkelaget i Oslo, og de unge jentene møttes til dyst på håndballbanen en rekke ganger på 2000-tallet.

Blondinen og brunetten er født i 1991, begge hadde moren sin som håndballtrener og begge hadde en søster som også spilte håndball.

– Vi møttes i håndballhallen da vi var 12–13 år gamle. Hun var den beste på laget sitt. Vi hadde mange tøffe kamper da vi var små også. Vi spilte ganske mange finaler og vekslet på å vinne. Det var spennende hver gang, mimret Nora i et intervju med VG i 2015.

Maria Mena:– Han lovet gull og grønne skoger. Jeg er ikke dum, det vet alle som kjenner meg. Likevel lot jeg det skje

<b>MYE LATTER:</b> Nora og Stine deler alltid rom når de er på tur med landslaget. – <span style=font-family:Verdana, sans-serif;font-size:12pt;>Hun er morsom. Det er liv og moro å være med henne, forteller Stine til NTB. </span>
MYE LATTER: Nora og Stine deler alltid rom når de er på tur med landslaget. – Hun er morsom. Det er liv og moro å være med henne, forteller Stine til NTB.  Foto: : NTB Scanpix

I samme intervju fortalte Stine at hun husket at Noras tvillingsøster Thea Mørk (29) alltid smilte, mens hun og lagvenninnene var litt mer redd for Nora.

Etter hvert gikk de to håndballtalentene fra å være motstandere til å bli lagvenninner. Først på kretslaget, så på juniorlandslaget og til slutt A-landslaget.

<b>GOD STØTTE:</b> Stine har vært der for Nora både i medgang og motgang både på og utenfor håndballbanen.
GOD STØTTE: Stine har vært der for Nora både i medgang og motgang både på og utenfor håndballbanen. Foto: NTB Scanpix

Da hadde jentene allerede blitt bestevenner også.

– Jeg er veldig glad i henne. Hun er utrolig snill og omtenksom. I tillegg har hun en evne til å le av alt og er flink til å skape humør. Det setter jeg pris på, skrøt Nora om Stine til VG for fire år siden.

I samme intervju fortalte Stine at hun synes Nora er veldig snill og morsom. Hun mener at Nora nødvendigvis ikke bryr seg så mye om folk hun ikke kjenner, men at hun passer skikkelig godt på dem som er i hennes indre sirkel.

På tur og under mesterskap med landslaget bor de to gode venninnene på samme rom. Der liker de å pynte, tenne telys og holde det ryddig og koselig. De har funnet en god balanse mellom å slappe av med hver sine ørepropper eller diskutere håndball.

– Det er veldig deilig å ha en du kan snakke med om alt og som er en av dine beste venner. Det har veldig mye å si, forklarer Nora.

Stine var en enorm støtte for Nora etter at hennes private bilder kom på avveie høsten 2017. Nora var langt nede, men valgte å stå frem med historien sin.

– Jeg er kjempeimponert, og det står stor respekt av måten hun har stått i dette på, fortalte en stolt bestevenninne til NTB.

Les også: «Hvem er morfar», spurte William (3). Det ble starten på en utrolig historie

<b>GULLJENTER: </b>Stine (som holder trofeet) og Nora (til høyre) har vunnet medaljer i bøtter og spann sammen med resten av det norske landslaget. Her jubler de for gull under EM i Sverige i 2016.
GULLJENTER: Stine (som holder trofeet) og Nora (til høyre) har vunnet medaljer i bøtter og spann sammen med resten av det norske landslaget. Her jubler de for gull under EM i Sverige i 2016. Foto: NTB Scanpix

– Det er ikke mange som hadde gjort som henne.

I 2017 kunne duoen krysse av enda en felles ting. Da spilte de på det ungarske storlaget Györ samtidig. Nå var de ikke bare landslagskolleger, men klubbvenninner også. Venninnene bodde rett i nærheten av hverandre og spiste ofte middag sammen.

<b>SUKSESSDUO:</b> Fra 2017 til i år spilte Nora og Stine også sammen på et av verdens beste klubblag, ungarske Györ, som har vunnet Champions League flere ganger de siste årene.
SUKSESSDUO: Fra 2017 til i år spilte Nora og Stine også sammen på et av verdens beste klubblag, ungarske Györ, som har vunnet Champions League flere ganger de siste årene. Foto: NTB Scanpix

– Hun er veldig viktig for meg, og vi står veldig tett, har Nora fortalt til NTB.

– Hun ler alltid av det du sier. Latteren sitter løst. Stine er en veldig lett person å være med.

I sommer sa Nora takk for seg i Györ og flyttet hjem til Norge. Nå spiller hun for Vipers i Kristiansand. Hvem vet om Stine følger etter bestevenninnen?

<b>UNGE STJERNER:</b> I 2010 debuterte Mari Molid, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal på det norske landslaget. Det ble EM-gull i første forsøk.
UNGE STJERNER: I 2010 debuterte Mari Molid, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal på det norske landslaget. Det ble EM-gull i første forsøk. Foto: NTB Scanpix

Denne saken ble første gang publisert 18/12 2020, og sist oppdatert 18/12 2020.

Les også