Karianne Vilde fra Farmen ble utsatt for bildesperado

Holdt på å bli drept

Farmen-deltageren ble siktet på av en ustabil sjåfør og måtte kaste seg ut av veien for ikke å bli truffet. – Det opplevdes dramatisk, forteller Karianne Vilde Wølner.

DRAMATISK: Det skjer ofte mye rundt Farmen-deltager Karianne Vilde. For noen år siden unnslapp hun en bildesperado i Drammen sentrum, og er glad for at hun sladd uskadet fra hendelsen.
DRAMATISK: Det skjer ofte mye rundt Farmen-deltager Karianne Vilde. For noen år siden unnslapp hun en bildesperado i Drammen sentrum, og er glad for at hun sladd uskadet fra hendelsen. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Drammensjenta Karianne Vilde Wølner (26) har gjort seg bemerket for sitt gode humør, sterke arbeidsinnsats og pratsomme vesen på «Farmen» i høst.

Årets sesong har bydd på store mengder drama mellom deltagerne, noe 26-åringen mener er uunngåelig.

– Vi er jo innesperret på en gård uten muligheten til å ta kontakt med noen av vennene våre, og har ikke mulighet til å gjøre de tingene vi er vant med. Da blir det selvfølgelig en del konflikter. Vi er en gjeng der alle sammen er veldig glad i oppmerksomhet. De har satt sammen mennesker som klarer å konfrontere hverandre. Alle lagde drama på hver sin måte, og det gjør det hele til et helvetes kalas, ler hun.

Alltid i begivenhetenes sentrum

Karianne Vilde lar seg ikke vippe av pinnen over konflikter med høy temperatur – eller litt «action» i hverdagen. Hun er vant til å leve et liv helt utenom det vanlige, og dokumenterte i mange år dette på sin egen blogg.

PÅ BYEN: Karianne Vilde er tidligere blogger, og er vant til å omgås mange kjente personer. Her er hun på byen med Linni Meister og Carina Dahl. Hun er også god venninne med Sophie Elise Isachsen og Anniken Jørgensen.
PÅ BYEN: Karianne Vilde er tidligere blogger, og er vant til å omgås mange kjente personer. Her er hun på byen med Linni Meister og Carina Dahl. Hun er også god venninne med Sophie Elise Isachsen og Anniken Jørgensen. Foto: Privat

Hun har vært med på TVNorge-serien «Montebello camping», festet med stjerner som Chris Brown da hun bodde i Los Angeles, vært kjæreste med Simen Auke fra den internasjonalt anerkjente gruppa «Broiler» og har en tendens til å havne midt oppe i begivenhetenes sentrum.

– Det skjer alltid et eller annet når jeg er i nærheten. Bare spør vennene mine. Jeg vet ikke hvorfor, men det har alltid vært sånn. Jeg vet ikke om det er at jeg er på steder til rett eller gal tid, men det er gjerne noe «action» der jeg er, medgir hun.

Farmen-deltageren forteller at hun har opplevd å løpe ut fra et hotell i Spania som sto i brann, og om den gangen hun selv forårsaket brannskader på et hotellrom på Bali – da hun prøvde seg som elektriker på en av lampene på rommet.

Les også (+) Sofia Helin: – Serien har fått meg til å forstå den norske nasjonalismen bedre

Ble siktet på av bildesperado

Den aller mest dramatiske episoden Karianne Vilde har opplevd, skjedde da hun sommeren 2014 ble utsatt for en bildesperado i Drammen sentrum.

STILLE DAGER: Siden mars har Karianne Vilde vært permittert som flyvertinne. Nå tilbringer hun rolige dager i leiligheten hjemme i Drammen.
STILLE DAGER: Siden mars har Karianne Vilde vært permittert som flyvertinne. Nå tilbringer hun rolige dager i leiligheten hjemme i Drammen. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg husker at en venninne og jeg var på vei for å spise lunsj. Så hørte vi noe støy idet vi skulle krysse veien. En bil slæddet ut fra parkeringsplassen like ved, og kjørte mot oss i full fart.

Vi sto midt i fotgjengerfeltet ute i veien, og jeg tenkte: «Skal ikke bilen stoppe?». Det hadde den ikke planer om å gjøre, og «gønnet» på i retning oss, så vi måtte kaste oss ut av veien, forteller Karianne Vilde.

– Vi så at det lå en gutt på bakken på parkeringsplassen, og løp bort dit. Han hadde blitt påkjørt av den samme sjåføren. Det opplevdes ganske dramatisk, for han siktet på oss, forteller hun.

15-åringen som ble truffet slapp heldigvis unna med blåmerker på hoften, ifølge et avisoppslag i Drammens Tidende etter hendelsen. En mann i 30-årene, som var en kjenning av politiet, ble pågrepet og senere dømt for den rystende hendelsen.

– Jeg var i rettssaken, og sjåføren fikk heldigvis straff for dette. Det kunne ha vært en gammel dame som gikk over veien, som ikke hadde klart å kaste seg ut – eller noen som ikke hadde fulgt med fordi de hadde musikk på ørene. Jeg har tenkt at dersom jeg ikke hadde reagert like raskt, kunne det i verste fall ført til død. Det er dramatisk at noen faktisk kan gjøre dette med vilje, poengterer 26-åringen som heldigvis kom uskadet fra hendelsen.

PERMITTERT: Karianne Vilde elsker jobben som flyvertinne. Dessverre er hun for tiden permittert da flytrafikken er kraftig berørt av koronapandemien.
PERMITTERT: Karianne Vilde elsker jobben som flyvertinne. Dessverre er hun for tiden permittert da flytrafikken er kraftig berørt av koronapandemien. Foto: Privat
GODE VENNER: Karianne Vilde utviklet et spesielt godt forhold til Sindre Nyeng (23) på «Farmen».
GODE VENNER: Karianne Vilde utviklet et spesielt godt forhold til Sindre Nyeng (23) på «Farmen». Foto: Espen Solli

Les også: «Farmen»-parets hytteparadis: Møtte veggen under byggingen

Permittert siden mars

Siden 2018 har Karianne Vilde levd et hektisk liv som flyvertinne i SAS, men på grunn av koronapandemien har hun vært permittert siden mars. Da ble hverdagen plutselig stille.

– Jeg savner jobben veldig. Jeg likte å stå opp om natten og være borte i lengre perioder. Derfor var det veldig bra for meg å være inne på Farmen når jeg likevel ikke hadde en jobb å gå til. Vi satt i karantene før vi gikk inn, men følte da at verden kom til å åpne opp. Da vi kom ut igjen, skjønte vi at det var mer på vei mot «lockdown». Jeg føler meg heldig som har fått være inne på trygge Farmen mens pandemien har regjert, sier den blide jenta med den smittende latteren.

Les også: «Farmen»-Thor: – Jeg har fått noen frierbrev

Spesielt godt forhold

På Farmen fikk Karianne Vilde venner for livet, og for TV-seerne er det ikke vanskelig å se at hun utviklet et spesielt godt forhold til Sindre Nyeng (23).

GODE VENNER: Tidligere gikk det romanserykter om Karianne Vilde og Petter Northug, men det avkrefter hun.
GODE VENNER: Tidligere gikk det romanserykter om Karianne Vilde og Petter Northug, men det avkrefter hun.

– Vi er veldig gode venner, smiler hun lurt.

– Er det noen romantiske følelser dere imellom?

– Sindre og jeg levde sammen inne på gården, men vi får se hvordan det blir nå som vi har kommet hjem. Vi snakker ofte sammen på telefonen. Vi er venner, så vi får bare se. Jeg stresser ikke med det, men tar livet med ro, fastslår hun.

Les også: Lilli Bendris: – Jeg trives best alene

Reagerer på Northug-rykter

Farmen-deltageren har tidligere blitt koblet til ekslangrennsløper Petter Northug (34).

Karianne Vilde var inne på gården da den tidligere langrennsstjernen i sommer ble tatt av politiet i en fartskontroll og besittelse av 10 gram kokain som politiet fant i leiligheten hans.

26-åringen reagerer på rykter om at hun skal ha vært en del av det harde miljøet Petter har forklart seg om for pressen.

– Jeg synes det er dumt at folk assosierer meg med at Petter har blitt tatt med narkotika. Når det er en negativ ting, så er det som om jeg blir skåret over samme kam. Jeg synes det er teit at folk da mener at jeg også skulle drive med sånt. Da bør de heller fokusere på det positive i relasjonen vår. Petter og jeg er gode venner, og det er kjipt at det gjøres til noe negativt, forklarer hun.

ELSKET GÅRDSLIVET: Karianne Vilde storkoste seg på Farmen-gården. Her med Sindre, som hun fikk et godt øye til – og Daniel.
ELSKET GÅRDSLIVET: Karianne Vilde storkoste seg på Farmen-gården. Her med Sindre, som hun fikk et godt øye til – og Daniel. Foto: TV 2

Blir sliten av skjerm

Karianne Vilde har ikke orket å lese alle artiklene om Northug. Etter å ha levd uten mobiler og internett på Farmen i mange uker, sliter hun med konsentrasjonen når hun sitter foran en skjerm.

– Det er slitsomt for øynene med alle inntrykkene. Jeg kan plutselig dette ut av samtaler og glemme det som har blitt sagt. Det har vært helt jævlig. Det var enklere å komme inn til 1920 enn å komme tilbake til nåtiden. Jeg har vært veldig stresset, ikke klart å sove og har måttet få sovepiller av legen, forteller hun.

I dag savner den permitterte flyvertinnen livet med de andre deltagerne inne på Samsjø gård.

– Jeg trivdes veldig godt med å være der inne, og tror jeg var en av dem som koste seg mest på gården. Jeg savnet ikke hjemme i det hele tatt, og fikk «noia» av tanken på at det skulle gå over. Jeg har bare gode minner Det er veldig gøy å se det på TV nå i ettertid, men trist at det hele blir ferdig så fort, sier Karianne Vilde.

KREVENDE: Å komme tilbake til det moderne livet i 2020, har vært krevende for Karianne Vilde etter å ha bodd skjermet og på den gammeldagse måten inne på Farmen.
KREVENDE: Å komme tilbake til det moderne livet i 2020, har vært krevende for Karianne Vilde etter å ha bodd skjermet og på den gammeldagse måten inne på Farmen. Foto: Morten Bendiksen

Les også: Roald Øyen (80) setter større pris på livet etter skrekk-fallet

MYE OPPMERKSOMHET: Etter Farmen har Karianne Vilde fått mye oppmerksomhet, og det er mange som mener noe om den tidligere bloggeren.
MYE OPPMERKSOMHET: Etter Farmen har Karianne Vilde fått mye oppmerksomhet, og det er mange som mener noe om den tidligere bloggeren. Foto: Morten Bendiksen
GODT SELSKAP: Karianne Vilde synes det var godt å møte hundene Chanel og Khloe igjen etter mange uker på Farmen.
GODT SELSKAP: Karianne Vilde synes det var godt å møte hundene Chanel og Khloe igjen etter mange uker på Farmen. Foto: Morten Bendiksen

.

Denne saken ble første gang publisert 20/11 2020, og sist oppdatert 23/11 2020.

Les også