Lilli Bendris: Åndenes vakre grand lady

– Jeg trives best alene. Ingen mann kommer inn over dørterskelen her annet enn på besøk

Heldigvis har Lilli Bendriss en avtale med åndene om at hun slipper å se fæle ting som skjer i fremtiden. Fortidens skumle saker derimot, det har hun full oversikt over.

DRØMMENE SOM BLE VIRKELIGE: Helt siden Lilli var liten har hun drømt ting som skjer i ettertid. I begynnelsen trodde hun alle hadde det slik, helt til hun 42 år gammel fikk en åndelig oppvåkning og forsto at hun hadde helt spesielle krefter.
DRØMMENE SOM BLE VIRKELIGE: Helt siden Lilli var liten har hun drømt ting som skjer i ettertid. I begynnelsen trodde hun alle hadde det slik, helt til hun 42 år gammel fikk en åndelig oppvåkning og forsto at hun hadde helt spesielle krefter. Foto: Gry Traaen
Sist oppdatert

– Da jeg for et år siden satt bakpå motorsykkelen til Shad mens vi suste gjennom gatene i Marrakech blant hestekjerrer og sykler, presset jeg de røde høyhælte skoene mine godt mot fotfestet på motorsykkelen, løftet hodet mot solen og tenkte: «Ja, ja Lilli. Du er over sytti år, men du lever i hvert fall livet. Helt herlig. Jeg elsker den byen», sier Lilli og lukker øynene et kort sekund.

– Og den mannen, kanskje?

– Shad? Ja, du vet vi dater. Han er bare 47 år, jeg er 74. He, he, bare å bytte om på sifrene så er vi like, ser du. Alder betyr ingenting. Vi har det fantastisk, bedyrer Lilli og legger til at hun aldri vil gifte seg igjen.

NY KJÆRLIGHET: Shad Tabine fra Marokko er Lillis nye kjærlighet. Han er 27 år yngre enn henne, men for Lilli spiller alder ingen rolle.
NY KJÆRLIGHET: Shad Tabine fra Marokko er Lillis nye kjærlighet. Han er 27 år yngre enn henne, men for Lilli spiller alder ingen rolle. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen mann kommer inn

  • Alder: 74 år
  • Bosted: Oslo
  • Sivilstatus: Dater Shad.
  • Yrker: Utdannet frisør, forfatter, TV-personlighet og butikkinnehaver.
  • Ble født i Sporstål i 1946. Oppvokst på Hareid, utdannet frisør i Ålesund.
  • Mor til tre voksne barn, skilt fra sin første ektemann Kader fra Algerie, stadig på date med marokkanske Shad.
  • Forfatter av fire bøker og fast deltager i TV-programmet «Åndenes makt» siden 2005.
Se mer

Før Lilli traff Shad og før hun fikk nærkontakt med åndenes makt, levde hun et hektisk liv i restaurantbransjen.

Før det igjen var hun småbarnsmor ansatt i et kosmetikkfirma som gikk dundrende konkurs og siden ble erklært ulovlig.

Før det igjen, sånn cirka på slutten av 1960-tallet, var hun frisørdame i Oslo med en arabisk kjæreste som kjørte Ford Mustang, og før det igjen var hun den livlige datteren til skredderekteparet Sporstøl fra Hareid.

Ingen tvil om at Lilli Bendriss har levd mange liv.

Akkurat nå holder hun til i en nydelig leilighet med utsikt over hele byen og litt av Oslofjorden. Den romslige stua er sortmalt, og på veggene henger fargerike malerier tett i tett. Hyller og bord er pyntet med dekorative gjenstander fra Lillis egen interiørbutikk.

Rommet levner igjen tvil om at her bor det en meget eksotisk dame.

– Jeg trives best alene. Ingen mann kommer inn over dørterskelen her annet enn på besøk, forteller hun lattermildt.

Les også: Thomas Seltzer elsker pappalivet: – Jeg føler jeg har vunnet i livets lotto

Fikk nok av menn som skulle bestemme

Å ha en bestemmende herre i huset fikk hun nok av i sitt første ekteskap med den arabiske prinsen som stjal hjertet hennes da hun var tyve år gammel.

– Altså – sukker hun dypt, ikke misforstå. Vi hadde mange flotte år, men du vet den gangen var det mannen som bestemte i ekteskapet. Jeg ga opp min frisørkarriere for å følge hans ideer og innfall. Og de var mange. Det ble et balubaliv. Han het Kader, var fra Algerie og jobbet i baren på Smestad hotell. Og han hadde verdens vakreste brune øyne. Det førte til ekteskap og tre vidunderlige barn, to sønner og en datter og et unevnelig antall prosjekter i businessverdenen.

SKREDDERENS DATTER: Foreldrene til Lilli drev en konfeksjonsfabrikk i underetasjen, og både mor og far var skreddere. Lilli begynte tidlig å tegne sine egne klær som mamma sydde til henne.
SKREDDERENS DATTER: Foreldrene til Lilli drev en konfeksjonsfabrikk i underetasjen, og både mor og far var skreddere. Lilli begynte tidlig å tegne sine egne klær som mamma sydde til henne. Foto: Privat

Lilli har virkelig stått på. Med småbarn og full jobb. Men i dag er det Åndenes Makt på TVNorge og en nyåpnet interiørbutikk på Tjuvholmen som holder henne i ånde. Stadig like travel, altså?

– Ja, jeg liker at det skjer noe. I mitt hjerte er jeg en gründer – har alltid vært det.

Les også: Farmen-profilen: Diagnosen min gjorde alt verre

DEN ARABISKE PRINSEN: Kader Bendriss fra Algerie jobbet i baren på Smestad hotell. Han tok Lilli med storm da han i 1969 svingte opp utenfor leiligheten hennes i en Ford Mustang. Paret giftet seg på Hareid kort etter og fikk tre barn.
DEN ARABISKE PRINSEN: Kader Bendriss fra Algerie jobbet i baren på Smestad hotell. Han tok Lilli med storm da han i 1969 svingte opp utenfor leiligheten hennes i en Ford Mustang. Paret giftet seg på Hareid kort etter og fikk tre barn. Foto: Privat

Mobbeoffer

Da Lilli var liten, var hun høyt og lavt, full av latter og glede. En guttetype som klatret i trær og aldri la skjul på hva hun mente. En bestemt liten frøken.

Hun var flink på skolen, men i en kort periode opplevde hun å bli mobbet fordi hun var lærerens gullunge.

Det likte Lilli så dårlig at hun plent nektet å gå på skolen. Til foreldrenes fortvilelse lot hun seg hverken rikke eller rokke.

Først etter en diger oppvask der alle lærere og foreldre ble involvert og Lilli fikk forsikringer om at det aldri skulle skje igjen, troppet hun opp på skolen.

– Etter den episoden var det ingen som torde å mobbe meg. Dessuten hadde enhver som ble mobbet fått en bestevenn i meg. Jeg kuttet ut de kule venninnene og hang heller med dem som var sårbare og utsatt. Den beskyttertrangen har jeg i meg fremdeles.

NYUTDANNET FRISØR: Etter endt folkeskole på Hareid dro Lilli til Ålesund for å utdanne seg til frisør.
NYUTDANNET FRISØR: Etter endt folkeskole på Hareid dro Lilli til Ålesund for å utdanne seg til frisør. Foto: Privat
TRE SØSTRE: Lilli vokst opp på Hareid med to søstre. Her er storesøster Eliin (t.h.), lillesøster Åse og Lilli (t.v.).
TRE SØSTRE: Lilli vokst opp på Hareid med to søstre. Her er storesøster Eliin (t.h.), lillesøster Åse og Lilli (t.v.). Foto: Privat

Stilige klær

Etter hvert ble Lilli den tøffeste jenta i klassen.

Foreldrene drev konfeksjonsfabrikk i underetasjen. Der satt mamma og pappa og sydde klær, og når Lilli tegnet noe hun syntes var rålekkert, så sydde mamma antrekket.

Det førte til at Lilli ble en moteinfluencer i klesveien på Hareid. Snart ville alle ha sånne bukser som Lilli gikk i.

Men etter syv års folkeskole var det nok. Lilli visste hva hun ville, bli frisørdame og jobbe med makeup. Det førte henne først til Ålesund og siden til Oslo der den arabiske prinsen ventet.

  • 0–10: En trygg og god barndom på Hareid med to skredderforeldre og to søstre. Vilter guttejente full av moro. 10–20: Bra år, minus en periode der Lilli blir mobbet på skolen. Flytter til Ålesund. Et hektisk ungdomstid med mange forelskelser. Utdanner seg til frisør.
  • 20–30: Flytter til Oslo, treffer Kader fra Algerie, gifter seg, får tre barn og åpner flere restauranter. Hverdagen blir travel.
  • 30-40: Hektiske år, stadig nye prosjekter, også innen hudpleie. Konkurser, flytting hit og dit. Ekteskapet hangler. Lilli kjenner seg utbrent.
  • 40–50: Kreftdiagnose. Livet settes på hodet. Meditasjon og studier innen sjamanisme. Lilli kjenner på kreftene sine og kommer i kontakt med åndene. Ekteskapet nærmer seg slutten.
  • 50–60: Begivenhetsrike år. Lilli begynner å jobbe som klarsynt. Studerer, reiser og flytter fra Kader.
  • 60–70: Spennende år. Begynner å jobbe for TVNorge. Skriver bøker og blir kjendis. Etablerer et interiørfirma med gode kolleger. Skiller seg og går igjennom en tøff økonomisk oppvask.
  • 70–74: Lilli skriver nye
  • bøker, deltar i nye programmer, treffer en ny kjærlighet i 26år yngre Shad fra Marokko. Lykken smiler.
Se mer

– Jeg har alltid følt meg tiltrukket av mørke menn og mennesker fra sydligere strøk. Nå vet jeg jo hvorfor, det er selvfølgelig fordi jeg har levd så mange tidligere liv på de kanter. Møtt så mange fine sjeler.

Les også: Siri Kristiansen ble forlatt av faren

Levende og døde

Både døde og levende sjeler er nærværende i Lillis liv. Det har de alltid vært, men det var først da hun fylte 42 år og fikk celleforandring i kroppen, at hun oppdaget de spesielle evnene hun har.

– Jeg var så sliten, hadde kreft i underlivet. Livet stoppet opp. Jeg følte meg utbrent, og ekteskapet hang i en tynn tråd. Husker at jeg grublet mye på meningen med livet, minnes Lilli. Så gikk hun til
akupunktur.

– Han satt en nål dypt inn i magen min, rett under navlen. Jeg lå på benken og døste og lengtet bare hjem etter sengen, men da jeg kom ut i bilen for å kjøre hjem, skjedde det noe. En eksplosjon i magen, som om jeg punkterte. Tårene bare rant og rant.

DIVA MED ÅPENT SINN: Da Lilli var 42 år, fikk hun en åndelig oppvåkning som forandret livet hennes. Den vakre looken har hun fremdeles, den er en diva verdig.
DIVA MED ÅPENT SINN: Da Lilli var 42 år, fikk hun en åndelig oppvåkning som forandret livet hennes. Den vakre looken har hun fremdeles, den er en diva verdig. Foto: Privat

Oppvåkningen

Etter den opplevelsen gikk det slag i slag. Lilli begynte å meditere, gikk på kurs og kom i kontakt med Kaja, som guidet henne gjennom ulike øvelser.

Snart oppdager Kaja at Lilli har spesielle evner og oppfordrer henne til å begynne å jobbe som sjaman, men Lilli vet ikke hva det er.

Kaia forklarer at det en person som reiser til andre virkeligheter for å hente informasjon fra våre forfedre.

Det blir begynnelsen på en ny tid i Lilis liv. Resten er historie.

Les også: Gjert har ring i øret, voks i håret og sitter alltid i kantina og venter på jentene fra frisørlinja. Der går Tone

LILLI OG STORESØSTER: Lilli (t.h.) og storesøster Eliin i forbindelse med Lillis konfirmasjon.
LILLI OG STORESØSTER: Lilli (t.h.) og storesøster Eliin i forbindelse med Lillis konfirmasjon. Foto: Privat
LILLI OG DEN FØRSTEFØDTE: Rashid er Lillis eldste sønn. Han er født i 1969 og jobber i dag som finansanalytiker.
LILLI OG DEN FØRSTEFØDTE: Rashid er Lillis eldste sønn. Han er født i 1969 og jobber i dag som finansanalytiker. Foto: Privat

Spøkelsesjegeren

Mye av den historien utspiller seg i programmet Åndenes makt på TVNorge der Lilli har jobbet siden 2005.

Noen kaller henne spøkelsesjegeren. Spiller ingen rolle hva de sier, Lilli har kunnet smykket seg med over en halv million seere, og mange har fått fred i huset sitt takket være henne.

Nylig måtte hun sågar hjelpe sin egen sønnedatter Isabelle, som holder til i en gammel leilighet i sentrum.

I MØTE MED ÅNDENE: Lilli så ikke koronautbruddet komme, for heldigvis ser hun sjelden vonde ting. I nærkontakt med åndene mottar hun kun oppbyggelige beskjeder.
I MØTE MED ÅNDENE: Lilli så ikke koronautbruddet komme, for heldigvis ser hun sjelden vonde ting. I nærkontakt med åndene mottar hun kun oppbyggelige beskjeder. Foto: Gry Traaen

– Det var et dødsbo. Ikke uvanlig at det skjer saker og ting i slike boliger. Isabelle klaget over lyder og at saker og at ting på uforklarlig vis ble borte. Veldig irriterende. Jeg tok turen ned, kom inn og kjente at det satt urolige sjeler i veggene. Fikk ordnet opp med dem, og nå forteller Isabelle at tingene ligger på sin vante plass.

Magefølelse eller ånder

– Om Isabelle tror på farmors evner?

– Ja, det vil jeg si. Og hun er nok den som har arvet mest av min kraft. Min eldste sønn har også noe av det, men du vet – han kaller det bare magefølelse, smiler Lilli som vet bedre.

Selv arvet hun kraften av mormor Laura som var så klarsynt at de aldri behøvde å melde sin ankomst.

– Mormor sto alltid og stekte vafler når vi kom, hun visste når vi var underveis. Etter at hun døde, har hun fulgt meg hele tiden. Vi snakker sammen.

Les også: Stjernekamp-dronningen var en helt annen i oppveksten

VEIEN VIDERE: I dag er Lilli godt etablert som en av Norges fremste klarsynte. Hun har skrevet flere bøker og driver også interiørbutikken Shishi.
VEIEN VIDERE: I dag er Lilli godt etablert som en av Norges fremste klarsynte. Hun har skrevet flere bøker og driver også interiørbutikken Shishi. Foto: Privat

Kjærligheten blomster

I programmet Kjendis søker kjæreste fant Lilli sin marokkanske Shad. Riktignok kjente de hverandre litt fra før, men det var der det sa klikk.

En høy, mørk kar med brune øyne, litt yngre enn Lillis eldste sønn. Nå kan de dessverre ikke treffes osm vanlig. Lilli er som vanlig travel.

Nye Lunsj med Lilli-programmer på Dplay denne høsten, og så er det podkasten Ånd og Vitenskap med Lilli og Camillo som går sin gang, samt noen promoteringsoppdrag med den nyeste boken, Du er klarsynt.

– Hva med ferie?

– Ferie, gjentar Lilli og ser spørrende ut. Må man ha det?

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2020, og sist oppdatert 24/08 2022.

Les også